icon

Môžu príznaky signalizovať anémiu? Ako ju liečiť?

19. dec 2023

Ahojte chcem sa spýtať na anemiu ci stým ma niekto skúsenosti. Mam strašne bledú pokožku, únava, ľadové ruky a nohy, lapanie po dychu, nepravidelný srdcový rytmus. Môže to byť anemia ? Ako sa vôbec lieči...
Ďakujem za odpovede 😊🫶

pribinak
19. dec 2023

Ako sa to lieči? Dostaneš lieky alebo sirup na podporu železa
Nejaké lieky a sirupy si vieš kúpiť aj bez lekárskeho predpisu

autor
19. dec 2023

@pribinak ďakujem ❤️😊

engel76
19. dec 2023

Moze byt anemia, ale aj nieco ine. V ustave srdcovo cievnych chorob robia na ladove ruky, nohy specialne vysetrenie, no uz si nespominam aky je odborny nazov.

mima172
19. dec 2023

U mňa tieto priznaky znamenali nedostatok draslíka.

zuwa78
19. dec 2023

Zajdi za lekarom...

kykymora
20. dec 2023

zájdi za lekárom, môj povedal, že voľnopredajné železo ani nemám kupovať. z času na čas mi predpíše a z času na čas idem na odber krvi. nemusí ti chýbať len železo. brať železo, ak ti chýba niečo iné je nezmysel.

autor
20. dec 2023

Ďakujeeeem 😊

luccija
20. dec 2023

Aj štítna žľaza, nízky tlak ja som stále studená neprekrvena🙂ale áno aj anemia to môže sposobovat

slovakboy
20. dec 2023

Pozor anémiu nepodcenuj. Neberies nejaké lieky na epilepsiu? Alebo nejaké psychiatrické lieky? Moja známa ich dlhodobo brala dostala anémiu a už ju nevedeli zachrániť. Zomrela na psychiatrii. Laidácky lekár jej psychiater podcenil kontrolu jej krvi. Keď začneš mať biele pery tak utekaj na pohotovosť.

autor
21. dec 2023

@slovakboy nie neberiem žiadne lieky. Vôbec

lulu2014
21. dec 2023

@engel76 dik za info. Toto si musim zistit. 😊

engel76
21. dec 2023

@lulu2014 zisti si, neviem si spomenut na nazov vysetrenia. Ale podarilo sa mi vygogit clanok, na zaklade ktoreho som sla vtedy k tej doktorke. https://zena.sme.sk/c/4187178/ladova-kralovna.html

lulu2014
21. dec 2023

@engel76 jeeej si zlata. ❤️ Dakujem ti velmi pekne. 🤗 Skusim ci tam robi spominana Dr. A ak sa podari hodim rec😊 lebo vsetkym je vzdy teplo a ja mrznem😅🥶. A kamoska tej ruky horia. Ked sme spolu robi mi radiator 😅
Pekne sviatky ti prajem a vsetko len to naj v Novom roku! 🎄💛❤️💛🎄

engel76
22. dec 2023

@lulu2014 ano poznam to s tym mrznutim. Ale aby sa vylucili choroby, absolvovala som vysetrenie.
Drzim ti palce, nech si zdrava.
Dakujem, podobne ti prajem pokojne vianocne sviatky a stastny Novy rok

lulu2014
22. dec 2023

@engel76 dakujem pekne 💛