icon

Môžu tehotné jesť citrusové plody ?

aalzbetkaa
9. jan 2020

Ahojte baby.. Niekde som bud čítala alebo od niekoho počula ze tehotné by nemali jest citrusové plody?

Strana
z2
elizabeth88
10. jan 2020

@aalzbetkaa umyvanie ruk po olupani a co najmenej chytat olupany plod,kym si neumyjes ruky.to je dobre robit aj ked nie si tehu.Viem,ze aj tak to nie je efektivne 100%,ale tak aspon.

zuzuliennka1
10. jan 2020

jest mozes pocas tehotenstva vsetko, z coho ti nebude zle 😊 ja som nezniesla, moju inak najoblubenejsiu, paradajkovu polievku, ale doslova som si isla na kyslom a slanom - mandarinky, hranolky, pomelo, kiwi, semtam cipsy - narodil sa mi zdravy sikovny chlapec, ktory ma 2r a zje vsetko a z nicoho sa nevyhadzal 🙂
pocas kojenia je to ine - odporuca sa vyradit silne alergeny, soju, huby ako potencialne skodlive, pripadne spracovane veci, u ktorych nevies povod - brynzda z obchodu ok, bryndza zo salasa nie, a jahody... ale aj to v zaciatkoch - po takom pol roku, kedy zacina dieta aj s prikrmami, postupne mozes zaradovat vsetko.... no najma zaciatky si davat trochu pozor, to odpozorujes, co zjes a dieta sa vyhadze.. a praveze tehotne a najma tie, co cakaju chlapcov - co mam ja aspon tak zistene - boli doslova na mandarinkovych, pomarancovych a inych citrusovych “dietach” 😂 tie chute maju cosi do seba, sladke mi vobec neslo, ale za mandarinkami som sa isla umlatit cele tehotenstvo
@aalzbetkaa

amazony
10. jan 2020

@aalzbetkaa tu to je tak, pár užitočných komentov a inak hlášky typu,, tehotenstvo nie je choroba,, tým sa tu ohana každá druhá, ale myslím, že opatrnosti nie je nikdy dost, ja som taka tiež. Grepy nie sú vhodné kvôli chininu, a to, že tu baby jedli pomaranče na kila celé tehotenstvo neznamená, že to je aj dobre. Môžu sa, ale neprehanat a hlavne dobre umyť, inak hrozia dieťatku alergie

zuzuliennka1
10. jan 2020

@amazony ale ani to neznamena, ze je to zle... alzbetka sa pytala, ze “pocula, ze by tehotne nemali jest citrusy”... to nie je pravda... jasne, ze nie na kila, to ano, ale dat si mandarinku aj kazdy den, ked jej pojde na chut - kludne moze... a ze sme jedli “pomarance na kila” treba brat s rezervou 🤪😉😉 urcite som ich ale ako tehotna jedla viac, ako teraz... tehotne mozu jest vsetko, s mierou, okrem evidentnych alergenov a potravin, ktore robia neplechu aj netehotnym, alebo ak predtym s niecim konkretna zena mala problem....
ale nie, ze teraz tehotna bude len na vode a suchom chlebe, lebo vsetko je nejaky “alergen” 🤦🏼‍♀️

Strana
z2