icon

Mŕtvy zub a implantát

ssandyy
15. máj 2023

Ahojte. Mám 8 mesiacov čo mi robili endonenciu a zub stále bolí, každý deň niekedy menej niekedy viac. Rozhodla som sa ho nahradiť implantatom, pretože už nevládzem. Kontorlovalo mi ho 5 zubárov a každý tvrdil že je krásne vyplnený.
Len ma zaujíma či si tým niekto prešiel? Skúsenosti? Už mám strach či aj ten implantat ma nebude bolieť ked boli to čo je mŕtve...

Strana
z2
tykat
15. máj 2023

@ssandyy a nemas moznost dat si ten zub vytrhnut a nasadit znovu? akoby vlastny implantat? Mne to zubar robil pred polrokom s mrtvou hornou 2jkou, vytiahol, hned vlozil nazad len trochu viac povytiahol, zafixoval drotikmi, za 2 mesiace vrastla a potom dorobil korunku, vraj nejaka nova metoda. Sanca ze sa ujme je 50 na 50 ale mne sa to vrastlo krasne a vobec neboli, predym ma pobolieval (uz som na nom mala korunku, ktora sa nalomila). Ak by sa neujala robil by implantat.

katkaba1
15. máj 2023

@ssandyy vieš čo, ja byť na Tvojom mieste tak ho dám von ak Ťa bolesť dlhodobo obťažuje, obmedzuje.
Viem, že každý zub si treba chrániť ale zas za akú cenu.

pecka
15. máj 2023

@ssandyy držím palce, nech to dobre dopadne a nech sa bolesti cim skor zbavis 🙂

ssandyy
autor
15. máj 2023

@tykat Bohaca to už ake metódy sa vymýšľajú
No neviem či to chcem risknut ked tak sakramensky boli každý deň... trpim kvôli nemu už 8 9 mesiacov a teda už mám dosť
Možno 2x za mesiac mám od neho pokoj Ale zvyšné dni v mesiaci boli aj celé dni

ssandyy
autor
15. máj 2023

@katkaba1 áno ja som tiež názoru že treba chrániť každý zubok ale už aj toto je na mňa veľa... A to zvládnem dosť veľké bolesti ale ide von
Nestojí mi to za tu bolesť.
Ďakujem 🙂

guudy
15. máj 2023

@ssandyy k tej bolesti mrtvy zub - implantat ti neviem povedat…
Manzel, pokial viem, tak na koreni nemal nic nezvycajne, len bol myslim dlhsi. Uz si to moc nepamatam, je to uz par rokov dozadu. Kazdopadne, chirurg sa tesil, ze mohol tento zakrok robit, lebo v tom case ho zacal robit nejakou lepsou/novsou metodou 🙂

guudy
15. máj 2023

@ssandyy ja som nemala ziadne bolesti. Dostala som akurat pre zakrokom preventivne 1 tabl atb, 1 proti opuchu a 1 aulin. Nebolelo ma nic ani po odozneni ucinku aulinu. Ale ja som asi nejak divna/nestandardna, lebo okrem tych implantatov som absolvovala (inokedy) aj vytrhutie 4 osmiciek naraz a ani vtedy som nebola ani opuchnuta a ani ma nic nebolelo…🙈

ssandyy
autor
15. máj 2023

@guudy ako keď ti mám pravdu povedať neprekvapuje ma to, lebo máš asi vysoký prah bolesti. Ja mám tiež.
Ale toto už nedávam.

ssandyy
autor
15. máj 2023

@guudy a koľko máš tých implantatov?

guudy
15. máj 2023

@ssandyy napisala som ti spravu..

ivusik8888
15. máj 2023

@ssandyy ja som sa od bolesti mŕtveho zubu po endodoncii dostala až k neurológovi, nakoniec až lieky po 3-4 mes.uzivania mi zabrali a bolesti sa postupne zmierňovali. Pravdepodobne som mala chytený trojklanny nerv,bolesť zuba bola celé dni,pravidelne. Celé to začalo novou blombou,kde mi začali bolesti a trvali snáď 8 mesiacov....po neustálych bolestiach som nakoniec prikývla na endodonciu. Najhoršie rozhodnutie v tomto prípade ...ten nerv sa už úplne rozdrazdil a bolesti boli na zblaznenie,bolesť zuba,oka,ucha,nos.....takto som fungovala ďalších nekonecnych 7-8mesiacov. A ako píšem nakoniec až na liekoch, tak som bola v koncoch,už som nevládala. Strašné obdobie. Kiežby sa už nikdy neopakovalo. PS: a to som nakoniec ešte rada,že som oň úplne neprišla.

ssandyy
autor
15. máj 2023

@ivusik8888 a bolel ta len ten jeden zub? Či viac? A aké lieky ti dali?
Ale sranda že až o 4 mesiace ti zabrali

ivusik8888
16. máj 2023

@ssandyy Najskôr len ten jeden, postupne sa mi bolesť striedala aj na vedľajších. Tým,že som bola tak dlho v bolestiach aj lieky začali účinkovať az takto neskoro. Užívala som dva druhy,názvy si už nepamatam.

ssandyy
autor
16. máj 2023

@ivusik8888 lebo mne tvrdili že 3klanny je taká vystrelujuca bolesť. Mala si to tak?

ssandyy
autor
16. máj 2023

Tak dievčatá
Dnes som bola na konzultáciu u zubára ohľadom toho implantatu. A vzhľadom na to ze aj on mi pozeral mŕtvy zub a opäť skonštatoval že vyzerá dobre vyplnený nebol noc nadšený z trhania. Ale ja som mu povedala ze mi robí problémy a bolesti každý deň...
Takže vo štvrtok ide von. Ale povedal že implantat mi nebude hneď dávať vzhľadom k tým bolestiam aby sa to preliecilo a bolesti ustúpili. 🙂

ivusik8888
16. máj 2023

@ssandyy ja som mala neustále bolesti a veľmi mi robil zle studený vietor.

lucinkqa
18. jan 2024

Dobrý večer. Dnes večer som sa k vašej téme. Mohli by ste zeny napísať ako ste dopadli. ?? Keď si si dali vytrhnúť ten mŕtvy zub prestali vám bolesti ??? Ja mam presne to iste co píšete aj vy.

malcica
5. nov 2025
@mirit

Mala som rovnaky problem, zub mal zahnuty koren a nieco tam zostalo. Bolesti sa stale vracali, tak som si ho dala vytrhnut a asi po roku som si dala spravit implantat.

@mirit a ste spokojná? Nemala ste problemy?

malcica
5. nov 2025
@katkaba1

@ssandyy mne sa tam spravil chronický zápal pod zubom, mám vraj trošku chytenú už aj kosť takže nejdem riskovať, endodoncia mi tu už nepomôže a bojim sa aby sa mi stav nezhoršil. Teda nič ma neboli, neopucham, taký tichý "zabijak" sa mi tam spravil.
Takže ide pekne von, preliečime a pôjde tam nový zub.

@katkaba1 ako ste dopadla? Mate implantat?

malcica
8. nov 2025
@pecka

@ssandyy u mna, nasadenie cca do 40 minut, mala som lokalnu anesteziu, nebolelo. Potom ano, ale bolest v pohode, da sa zvladnut. Do styroch mesiacov sa to uplne zahojilo

@pecka ste spokojna s implantatom?

Strana
z2