Muž nie je Slovák a nechceli ho nikde ošetriť
Zdravim,
moj muz nie je slovak, ma problem s okom, cervene, pali ho, skriabe, pocit cudzieho telesa.
Obvolala som 3 ambulancie! Ci nas zoberu, kazdy, ze ma plno nech skusim inde. Ina ambulancia nas odkazala na nemocnicu. Tak sme isli do nemocnice na ocne, tam nam povedali, ze sa musia najprv opytat lekara a ked aj nas zoberie musime cakat minimalne do 2hej (bolo 10hodin) kym sa dostane na rad. Tak sestricka v ambulancii povedala, ze mame prist o 3tej na urgent - uz sme na ceste.
Taky isty problem sme mali uz pred rokom, kde nas z urgentu vyhodili so slovami, nie je to zivot ohrozujuce, ci vieme co znamena urgent a mame ist do ambulancie. Ani sa s nim dalej nebavili.
Moj muz je sokovany z tohto zdravotnictva.
Opytal sa ma, keby som ja mala taky isty problem co by som robila.
A ja som nevedela odpovedat, lebo fakt netusim co robit v takomto pripade. Asi ist na pohotovost?
Este dodam, ze aj ked som na ocne v nemocke objednana na 8:30.. bezne cakam aj 3+ hod :DDD
@ketrin1984 ma europsky preukaz
@anonym_autor tak vieš, na európsky preukaz má nárok len to, čo aj my. Ja som napr. minulý týždeň bola u očnej, a ďalší termín mám mať o rok a pol!
On, keďže tu k žiadnemu očiarovi štandardne nechodí, tak jedine vysefieť na tej pohotovosti alebo toho súkromníka. Súkromník by už ale nebol cez európsky preukaz. Preto sa vždy odporúča aj komerčné poistenie
Vy dvaja na SVK nežijete, je to jasné jak blesk.
Moja teta je pediatrička, má 68, je dôchodkyňa, stále pracuje ale je ich my, u nás pomaly nemá kto slúžiť ani na pohotovosti, A vieš nie je to lepšie ako inde, moja obvodna bude mať v januári 70,.
moja zubárka 65, môj gynekológ pomalí 80, moja očna očná bola stará už keď som k nej začala chodiť pred 22r, som rada že vôbec robí, moja alergologička už pol roka neordinuje a nemám inú lebo každý má plný stav. Všetci týto lekári robia väčšinou iba pár hodín denne aj to nie každý deň.
Lekári sú preťažený a prepracovaný. Kde inde ešte lekár dôchodca po odpracovnom dni ešte slúžiť na.pohotovosť? Mohol by kľudne oddychovať doma.
Vy si tam budete mavať európskym preukazom, nájdite si súkromnú ambulanciu ako samoplatca.
@anonym_autor že vás vyhodilo z urgentnú chápem s tým sa chodí na pohotovosť...veď to dobre povedali, ak nechcete čakať od 10-14 choďte na očnú pohotovosť.Netreba z toho robiť haló.Nabuduce do súkromného očného centra, alebo ambulancie a povedať, že ste samoplatca.Ak hocijaká obvodná by ho zobrala za priamu platbu bola som tak s ujom zo zahranicia
ak má preukaz, tak ho ošetria tak isto, ako slováka, ale, aj ten musí na očné vyšetrenie čakať, nie, že prídeš a vezmú ťa, neviem, čomu sa čuduješ? Aj ja, ak chcem prednostne, musím si nájsť súkromníka, ktorý ma vezme, ale, ak je dobrý, tiež mi dá len termín. neverím, že inde - vo svojej krajine príde a vítajú ho červeným kobercom? tiež musí počkať, kým príde na rad.
@anonym_autor áno, syn je tiež v zahraničí, a na pohotovosti ho vždy musia ošetriť
@anonym_autor to cakanie je normalne. Zoberu ta medzi pacientami ale musis cakat. Je jedno ci si biely alebo cierny. S malym som cakala uz aj 5 hodin, ked ma strčili medzi uz pol roka objednaných. Nerozumiem tvojmu pohoršeniu. Tiez ked som niekde objednana na cas + si este za ten cas platim a zobral by niekoho lekar skor, cim by sa mne posunul moj termin, hundrem. Este sa lekar dobre zachoval a chcel vas zobrat.
@anonym_autor to cakanie je normalne. Zoberu ta medzi pacientami ale musis cakat. Je jedno ci si biely alebo cierny. S malym som cakala uz aj 5 hodin, ked ma strčili medzi uz pol roka objednaných. Nerozumiem tvojmu pohoršeniu. Tiez ked som niekde objednana na cas + si este za ten cas platim a zobral by niekoho lekar skor, cim by sa mne posunul moj termin, hundrem. Este sa lekar dobre zachoval a chcel vas zobrat.
@betulinka1 minule kolegyňa utekala z práce na ortopédiu. Prednostný termín za 150€ dostala o dva týždne. Inak o 5 mesiacov. Na druhý deň som vyzvedala, koľko čakala. Že pohoda, iba 3 hodiny (!). Vyrazila mi dych. Ale bola rada, že ju vôbec vzali.
Ale vy tu porovnavate neporovnavatelne. Ako zahranicneho europskeho turistu ho maju vysetrit bud v ambulancii alebo na pohotovosti a normalne na europsky preukaz, takisto ako slovaka. Ziadne chodenie od terezie po jarmilu, kde sa kto umilosti vobec nanho pozriet...
@autor my mame nemecke poistenie a keby sa mi toto stalo, volam moju poistovnu v zahranici a ti my vybavia osetrenie u lekara/na pohotovosti po telefone podla toho, koho maju najblizsie zazmluvnene. Ako, mozno by sa mohlo stat, ze by som musela precestovat 100km, ale tak s tym nic nenarobim. Lepsie mat termin osetrenia ako taketo nervy...
@betulinka1 minule kolegyňa utekala z práce na ortopédiu. Prednostný termín za 150€ dostala o dva týždne. Inak o 5 mesiacov. Na druhý deň som vyzvedala, koľko čakala. Že pohoda, iba 3 hodiny (!). Vyrazila mi dych. Ale bola rada, že ju vôbec vzali.
@anonym_e26c40 cooo to v žiadnom pripade. Ak ma prednostny termin, musia ju zobrat na cas max 15 min. plus. V tej sume to skor mala normalne termin, lebo bola ako samoplatca. Využívam obe moznosti ak to lekar umožňuje a este sa mi nikdy nestalo aby som cakala. Raz pred 10 rokmi, som sa musela pripomenut a mala s tym dr problem, tak som jej povedala, ze halo poskytujete sluzbu za ktoru si platim, cize ak mam zaplatit za termin na cas, ten cas musite dodržať. Este bola urazena ale k takymto doktorom uz znova nepridem. Nastastie je v súčastnosti uz kopec lekarov, co si vies zaplatit ale necakas a ides.
@anonym_autor Ale taketo zazitky maju aj slovaci....
@anonym_autor chodte na ocnu pohotovost A cakat budete bohuzial moze sa stat, ze aj tie 3-4h ak to nie je urgentne.
Prip. obvolaj sukromne ambulancie a zaplati si to ved snad ma cestovne poistenie a nieco mu vratia.
Takze vy ste neboli ochotni cakat kym bude mat lekar v nemocnici na vas cas a rozculujes sa, ze ho nechceli osetrit?? Aj pacienti so slovenskym ZP cakaju v poradi. Lekari v nemocnici nemaju len ambulanciu. Z pohotovosti vas poslu len tam, kde uz ste boli a ak lekar bude mat inu robotu, budete tiez cakat.
Tak isto sukromne ocne ambulancie ak maju plno, tak dalsich pacientov nevezmu. Je uplne jedno ci Slovak alebo obcan Tramtarie.
@anonym_autor u nás u každého očného visí oznam, že úrazy a zápaly sa hlásia u sestričky bez objednania. To však neznamená, že je dotyčný hneď vybavený, musí čakať na okno. Tak ako vám povedali, že bude čakať minimálne do 14. Na detskom ORL sa to deje bežne, majú objednaných pacientov a tí, čo prídu bez objednania, bolestivi, čakajú. Aj do 15. S dieťaťom.
europsky preukaz je len na pohotovost .. ak pojde sukromne u to nepreplaia pohotovost by mali ak ho s tym vezmu .. mohla si skusit zavolat svojej doktorke a vysvetlit situacius tym ze by si to uhradil ak ho vezmu
Keby ste si zaplatili sukromneho ocneho,tak je vysetreny hned,uz ked sa vam nechce sediet na pohotovosti.
A ty si myslis ze kazdy caka len na vas ? mali ste moznost pockat v cakarni pokym pride na vas rad a vy ste sa radsej rozhodli ze pojdete neskor na pohotovost kde si taktiez odsedite? :D rozum sa mi zastavuje :D mali ste bozkavat zem ze vas chcu vobec v ten den zobrat!!!
Ja mam karticku poistenca, som Slovenka a ked som mala zranene oko a fakt potrebovala osetrit, obehala som a obvolala vsetkych ocnych lekarov v meste a bola som poslana do ..., nakoniec sa zlutovala jedna, aj to len preto, ze som bola tehotna s bruchom a s velkym frflanim spravila asi 5 minutove vysetrenie (a aj to odflakla)
Inak autorka oni neodmietli cudzinca ošetriť len mal čakať. A áno aj v zahraničí sa na pohotovosti čaká a kľudne 3 a viac hodín pokiaľ nejde o život ohrozujúci stav, takže pán manžel sa nemusí rozculovat. On mohol ostať sedieť v čakárni alebo prísť neskôr.
Môj muž mal niečo podobné. Proste som ho objednala na očné do ambulancie ktorá mala online termín hneď na druhý deň. Áno platili sme. Aj keď má poistenie. Ak by nemal ide na priamu platbu.
Takto to bežne chodí aj v zahraničí.
Odporúčam cestovné poistenie ak nemá slovenské poistenie. Lebo môže sa stať aj niečo vážnejšie a nedoplatite sa.
Sestricka v nemocnici sa nebola ani pytat lekara ci nas vezme!! Rovno pred dverami mi povedala ze naco by sme tam cakali min. 4 hodiny s malym dietatom ked o hodinu neskor otvaraju pohotovost. Tak nas poslala domov.
@anonym_autor s radosťou ho osetri za priamu platbu akákoľvek súkromná očná ambulancia. Treba si vyhľadať na internete a zavolať si tam.
Chodte na pohotovost a tam I'm povedzte, ze VAs neviem kolko ambulancii odmietlo vysetrit.
Preco ste SA neobratili na sukromnu?
Inak 4 hodiny cakania na pohotovosti s bolavym okom je ok. A ze ste Mali male dieta, to nie je prekazka.
Odporucam prist do UK na pohotovost, to su one zazitky. 4 hodiny, to by Este tlieskal, ze ako rychlo.
Sestricka v nemocnici sa nebola ani pytat lekara ci nas vezme!! Rovno pred dverami mi povedala ze naco by sme tam cakali min. 4 hodiny s malym dietatom ked o hodinu neskor otvaraju pohotovost. Tak nas poslala domov.
@anonym_autor tak čo sa potom rozculujes veď vám chcela dobre, aby ste tam nečakali s dieťaťom hodiny neviem nerozumiem čo sa ťa vlastne dotklo
@anonym_autor a prečo ste tam mali čakať všetci? Veď mohol len muž. A ty sa s dieťaťom mohla vrátiť o 4 hodiny, ak sa nedohovorí.
@betulinka1 Presne, ja som s 10ročnou dcérou s úrazom nohy a bolesťami čakala nedávno 5 a pol hodiny na úrazovke. A to som ešte bola rada, že ju vyšetrili.
@anonym_autor https://www.union.sk/zdravotne-poistenie-pre-cu...
Vsetko vas treba ucit ludia? Nech sa paci nech si urobi komercne poistenie pre cudzinca.
Inak na pohotovosti som čakala v bolestiach 5 hodín. Skončila som na operačnom stole.
Nerozumiem prečo ste nepozreli súkromnú kliniku to máte rýchle a jednoduché riešenie. Do 50 eur vybavené.
To len ja som pribrzdena, že stále nechápem, kde je vlastne problém? Veď ste mali niekoľko možnosti, je len na vás, že ste to nevyužili. Či ide len o to, aby sa zas ponadavalo na Slovensko? V zahraničí by sa to uuuurcite nestalo 🤪

@anonym_e26c40 napisala aom vsetko, akurat ze som zabudla napisat ze sme v nemocnici boli s 2 rocnym dietatom, preto sa asi pani sestricka rozhodla zeby sme mali ist domov a prist rovno na pohotovost.
Pred rokom nas vyhodili z pohotovosti.
@anonym_autor nevidím v tom súvislosť, ale nevadí. Aký dôvod uviedol personál z pohotovosti, že ho neošetria? priznám sa, že som sa ešte nestretla s tým, aby mňa, či deti neošetrili. Raz ma dr. zhučal a neveril mi, že sa mi z hodiny na hodinu rozbehla neskutočná angína, ale aj keď si pohundral, ošetril ma a nasadil liečbu. Prepáč, ale neverím, že ho vyhodili len preto, že je cudzinec. Či bol problém v tom, že chcel ísť dnu hneď a okamžite a nechcel čakať? no tak bohužiaľ. Radšej počkám ako odutá odídem z bolesťou. V nemocnici riešia závažné problémy, operujú. To bol taký problém počkať? U toho obvodného bol? možno by mu aj on mohol pomôcť.