icon

Muž prestal pracovať v noci kvôli zdraviu?

martinna181
20. jún 2024

Ahojte, chcem sa spýtať, ma z Vás niektorá muža (môj 33r), ktorý musel prestať robiť nočné smeny, lebo zdravotne to nedával? Plus 3 alebo 4 smenka. Ďakujem

Strana
z3
w3ronika77
23. jún 2024

Ale mam aj kolegynu 23ročnu, ktora to tiež nedava, a potom 50-ničky, ktoré su uplne v pohode, každy je iny

martinna181
autor
23. jún 2024

@kalifka Áno, ja robím na tri a tiež týždeň nočných je záhul pre mňa a tiež hľadám na dve alebo jednu, ono to človek nejako dá ale čím je starší, aspoň u mňa, tak vidím ako ma to ničí celkovo, to clovek ako keby žije len pre prácu

martinna181
autor
23. jún 2024

@w3ronika77 áno Veronika, záleží, z rodiny 20 rocna a nedávala a más možnosť na 1 alebo 2 smeny alebo musíš zmeniť prácu ?

kamatopo
23. jún 2024

@martinna181 skúste hľadať novú robotu tak co ma v rukách tvoj muž. Napr. ak má vodičak môže ísť rozvážať. Akú má školu? Aj od toho sa dá odraziť. Teraz kde robí ak sa môžem opytat?

nela82
23. jún 2024

@martinna181 ako dlho pracuje?

zmrzlinka8
23. jún 2024

@martinna181 určitý čas človek nočné zvládne, aj niekoľko rokov, pokiaľ je nočná sova. môže to však spustiť isté ochorenia. a úplne najhorší je nedostatok spánku celkovo, po pár rokoch choroba istá.

babkaland
25. jún 2024

@martinna181 mám 43 a celý život mám také zamestnania že na 3 zmeny. Asi taká klasika na robotníckych pozíciách. Ale ja mam celý život obrátený režim, ja keď som mal voľno, prázdniny, dovolenku, tak som do rána buntošil a cez deň spal. Takže keby existovalo zamestnanie kde sú iba poobedné a nočné, tak by bol úplne v poriadku.

@ailiba ja mám presne to keď musím robiť ranne. Celý deň som zombík, stále unavený, stále pospávam. Na poobedných a nočných som fit aj počas voľna že som dobre vyspatý a tak.

Ja mám otočený režim. A tak je logické že keď v noci nebiem spať a ráno keď by som už najviac chcel spať musím vstávať, tak ako asi budem vyzerať. Ale nočná a poobedná idú súbežne s mojim režimom a tak sa cez deň dobre vyspím a som fit.

ailiba
25. jún 2024

@babkaland kazdy sme iny. Podla toho si asi treba nastavit rezim.

olivierko229
25. jún 2024

@martinna181 kamaratkin muz po 4 nocnych, nikdy predtym nocne nerobil, 49r., vyplo ho za volantom, prebral v poli, nastastie sa nic nestalo. Fakt stastie. Bol koli tomu na PN, potom zmenil job.

babkaland
29. jún 2024

Kamionisti zaspávajú za volantom. Najhoršie keď je dialnica lebo tam je to také monotónne. To ukolébává k spaniu ako v kolíske. Po bežnej ceste furt zákruty, križovatky tam treba interakciu často, tam by som nevedel zaspať. Keď som išiel z východu a cítil som že ma láme, zišiel som na odpočívadlo a pospal trošká v aute.

Tak na začiatku témy ma hlavne zaujímalo či lekár tie nočné zakázal. Lebo lekárom stačia nejaké civilizačné choroby a už zakazujú nočné. Mne to tiež hrozilo, tak kvôli tomu musím trapošit s interným. Ja na nočné chcem chodiť.

Ale takých povolaní je málo kde sú iba nočné. Väčšinou sú smeny. Ale ja to robím ešte tak že keď niekto chce vymeniť rannú za poobednú alebo nočnú, veľmi ochotne si to sním vymením. Akurát mi začína týždeň s rannými čo je pre mňa netopiera utrpenie. Tak ma zachránilo že kolegovia chcú ranné, a ja s radosťou som im ju prenechal. Aspoň sa vyspím. Nemusím vstávať. Od toho lepšia správa ani nemôže byť. Čokoľvek len nie to ranné vstávanie.

martinna181
autor
4. júl 2024

@msnesquik a robila si 3 či 4 smenku? No už končí, lebo nočné nedáva a mne robia tiež zle

vevebono
4. júl 2024

Som žena a zakázali mi robiť nočné. Na pracovnej preventivke. A pritom som najradšej ťahala zrovna tie, lebo ani vedenie, ani prílišná buzeracia 😃

babkaland
5. júl 2024

Presne o tomto som hovoril. Že lekári vymýšlajú kraviny a zakazujú nočné. Aj mne kvôli úplnej prkotine ako nadváha a vysoký tlak zakázali nočné, a povolili až keď som začal chodiť k internistovi a musel vydokladovať že sa liečim. Inák by som tam ani nepáchol. K lekárovi idem len keď som chorý. V strachu o to že mi zakážu nočné sa musím ondiť s pravidelným chodením k internistovi.

Strana
z3