Idem si k Vám poradu ja som sa s tým ešte nestretla len v tehotenstve ale ide o mojom muža čiže tehotný asi nie je 😂 no ale ide o to že on sa naprilád vyspí aj 8 hodín zobudí sa a po pár hodinách je zase unavený pospi si a zase dnes sme boli v meste a počas šoférovania zase skoro zaspal čiže už mi to príde aj nebezpečne čiže sa vás ide opýtať či sa stretli s niečim podobným a s čím to môže byt spokojene,on mi sám tvrdí že to nechápe že to je taká iná únava že sa mu samé oči zatvárajú a nedokáže to ovplyvniť že predtým to nemal,čiže podľa môjho názoru by mal ísť na vyšetrenie alebo vôbec neviem že kam
@angie_l určite by sa mal dať vyšetriť. Môže to byť anémia, môže to byť narkolepsia ale tiež to môže byť príznak niečoho omnoho horšieho (mali sme taký prípad v rodine. Išlo o rakovinu štítnej žľazy- dnes šťastne vyliečenú, to rozhodne nechcem strašiť..). Nech to určite rieši s lekárom. Môže ísť o hlúposť, ktorá sa dá jednoducho riešiť ale prizabije sa niekde v aute... úplne zbytočne.
ja viem že takéto príznaky sú pri depresiách...niekto má nespavosť - niekto zas nadmernú potrebu spánku...Jednoznačne len lekár bude vedieť odpoveď...
Tu moze hrat rolu aj stitna zlaza
Kamoska to mala pri borelioze. Nemal kliesta? Ale je strasne vela dovodov takejto unavy, treba sa dat vysetrit
@lindusss2016 určite len lekár toto vyjasni pretože únava je príznak každej choroby takmer, takže úplne zbytočné hadat
@ivankomonika no ved toto, ze unava je priznakom tak nejakych beznych deficitov (napr.zeleza), ale aj zakernych onkologickych chorob... takze ta skala je tam ozaj siroka 😏 ja som pri oboch tehu pocitovala neprekonatelnu unavu par dni, ale bol to strasny stav, hned po troch dboch som si robila test, ale keby bol negativny, putujem co najskor k dr, kedze aj ja som zoparkrst odkvecla za volantom 😕 je to fakt nebezpecne, aj keby sa jednalo o banalitu...
Ja som mala takúto strašnú únavu zo psychiky. Nie priamo depresiu ale mala som toho dosť. Ak bol deň keď som nemusela ísť do školy či do prace, spala som cely deň a to doslova.
Ale podla mňa by sa mal dat vyšetriť, môže to byť čokoľvek.
takéto stavy som mala, ked som mala hemofila...normálne by som zaspala aj na ulici počas chôdze, len silou vôle som sa držala.
@caroline_ ale z tej psychiky si aj zaspavala pri nejakych cinnostiach?
@lindusss2016 zaspavanie úplne nie, ale keď som niekde sedela v aute alebo v škole sa mi zatvárali oči a jedine na čo som myslela bolo ako konečne prídem domov do postele, ešte oblečená som bola schopná hodiť sa do postele....
Únavu môže spôsobiť aj nízka hladina testosterónu.
@angie_l ahoj, my sme sa s týmto problémom pasovali minulý rok, tiez partner bol stále unavený, spavý. On robí vodiča nákladného auta a to je veľmi nebezpečné! Tak som ho doslova za uši ťahala k lekárovi, a bola z toho cukrovka. Teraz berie lieky a je to ok. Ale musí pravidelne jest lebo ked sa nenaje je mu zle a zase ten stav unavy a spanie. Čiže treba manžela chytit za uši a dotiahnut ho k lekárovi. Nie je to sranda. A môže to byť hocičo. Držím palce nech sa,dá všetko doporiadku ale ako píšem toto už treba riešiť s lekárom
@angie_l takéto stavy dom mala pri ťažkej anémii, malo železa. Určite treba u obvodného dat urobiť krvný obraz, ak ten bude Ok, lekár bude už navigovať ďalej.