Myóm na maternici v 16 týždni

romanula
17. jan 2013

Ahojte mate nekdo zkusenosti s myomem v tehotenstvi? Me zjistili 4 cm myom na maternici, ale jsem v 16 tt. Nikde jsem se nedocetla jestli se da odstranit aniz by to melo nejaky vliv na male...a mam hrozny strach.... vsude se pise o potratu, o predcasnem porodu, ale nikde nic o tom co udelat aby vsechno bylo v pohode. Nemate prosim nekdo aspon nejakou zkusenost? dekuju

slavka034
17. jan 2013

@romanula ahoj...mne zistili v 15 tt pendulujúci myóm (6cm)na maternici a skončila som na operačnom stole pretože vtedy malinká mi na neho tlačila a mala som veľké bolesti....operácia prebehla v pohode v nemocke som bola 4 dni bábätku sa nič nestalo len som bola celý čas na PN-ke a potom na rizikovom..narodila sa mi krásna a zdravá dcérka...

kobrtko
17. jan 2013

Aj ja som mala v prvom tehotenstve, teraz zatiaľ OK... Je to vlastne zhrubnutá sliznica maternice, dosť prekrvená...
Ja som nemala bolesti, myóm trochu okráda bábo o živiny, ale si tam spolu žili ako dvojčatá... 😅 aj spolu rástli.
Len sa hlavne nestresuj, to teda nepomáhaš nikomu. Mne ho vybrali, keď som absolvovala cisársky rez. Síce v 30. týždni, ale to nie kvôli myómu, ale som mal zápal plodových obalov a odtiekla mi plod. voda.
Takže pokoj, ber myóm s rezervou a pre tvoje telo je len dobre, že si teraz tehotná, možno sa to potom zlepší 😉
Neviem, či ti ho operatívne odstránia alebo sa vstrebe sám, len buď pokojná, veľa šťastia

miminaaa
17. jan 2013

Ahoj! Ja som mala tiež myóm, ktorý bol našťastie z tej strany maternice, kde neohrozoval bábätko, ale aj tak som chodila častejšie k lekárovi na pozorovanie a pokiaľ som neprestala špiniť, bola som na PN. Tým špinením sa vlastne myóm postupne zmenšoval až zanikol úplne a potom už bol pokoj.

zvedavamt
17. jan 2013

Asik tazko liecit ked uz je tam babatko.
Ja ked uz neviem inak, ked uz ziadny liek nepomaha, tak pouzivam psychicke priciny chorob.
Mozno sa len zamysliet, myom alebo akakolvek ina forma bujennia buniek je zadrziavany hnev na niekoho. Niekedy mozno staci len odpustit.

Nádory

Neochota zabudnúť na staré krivdy, nechuť odpustiť, rastúci odpor.
Pozitívne tvrdenie: Ľahko odpúšťam, mám sa rád a odmeňujem sa pochvalnými myšlienkami.
Ako sa pracuje s afirmaciami ti najde google, alebo v knizkach Louise L. Hay

romanula
autor
17. jan 2013

diky moc vsem ani nevite jak jste me uklidnily, od 3 od rana nespim, vim ze bych mela myslet pozitivne, ale ty myslenky jsou sami.... asi jsem potrebovala vedet ze muze vsechno dopadnout dobre.
a zvedavamt... to je asi pravda, jenom to nejde tak rychle

miruska27
17. jan 2013

Ahoj. ja som mala myom na maternici už pred tehotenstvom, nič s ním nerobili, len sledovali. V tehotenstve mi samozrejme dosť narástol, keďže maternica je vtedy najviac vyživovaná. mala som nejaké komplikácie, ale teraz mám krásnu 5 mesačnú dcérku a stálo to za to.

zvedavamt
17. jan 2013

@romanula
viem,ale niekde zacat treba
tu je jedna
http://www.uloz.to/xfPnefZ/leceni-l-hay-cs-uzdr...
ale po zadani hay sa ukazu aj dalsie
drzim palce

romanula
autor
17. jan 2013

@miruska27
a muzu vedet jake komlikace?

romanula
autor
17. jan 2013

@zvedavamt urcite mrknu diky moc

junovka
17. jan 2013

@romanula ja som mala myom velkost 3cm a gyndosi prisli na to, az ked mi robili cisarak 😉

kobrtko
18. jan 2013

@zvedavamt no, alebo možno začať mať toho človeka na háku, ale tak naozaj, vnútorne pre seba, nie len naoko. Mne počas tehotenstva veľmi ublížila jedna ženská a krivo ma obvinila z nejakých ohováračiek. Veľmi som sa na ňu hnevala- a hop- myóm...Teraz som jej asi tak trochu odpustlia, veď ona je už raz taká a ja nie som prvý človek, ktorému ublížila. Ale s tým už nič nenarobím a čas všetko ukáže, neberiem si to tak ku srdcu..Zatiaľ myóm nemám. 😉

miruska27
18. jan 2013

No začala som krvácať v 16týždni, ale poležala som si pár dní v nemocnici a potom už bolo dobre. ale aj tak som už bola pod zvýšeným dohľadom. Musela som viac odpočívať a ležať s podloženými nohami. No ja som mala ten myóm tak nešťastne umiestnený, keby bol inde, tak nemuseli byť žiadne komplikácie. Ale hlavu hore, netreba hneď stresovať, keby to bolo vážne, tak už ležíš v nemocnici. Držím palce, aby bolo všetko ok. 🙂

zvedavamt
18. jan 2013

@kobrtko
ano o tom to je, je uplne jedno ako to clovek poriesi, ale ide o to,aby sa uz netrapila s tym s cim sa neda momentalne nic urobit. Treba riesit len veci,ktore sa daju ovplyvnit hned teraz a na ostatne dlabat. Ja som ties mala cystu na vajecniku,ked som blbosti s partnerom riesila a ked som prestala ,tak uz mam pokoj a som zdrava.

elise
18. jan 2013

@romanula ja som mala 2 miomy jeden na zadnej stene kde som mala placentu a druhý pri krčku neriešila som to v tehu a malinkej to nevadilo. pri cisárskom povedali že jeden je stopkatý ale netreba to riešiť že sa môže vstrebať a aj ten čo tam bola placenta sa čiastočne stiahne, ono ked nerobia šarapatu a nie je ohrozene bábo netreba to riešiť a stresovať sa.

lovela1
18. jan 2013

ja som mala dva myomy ešte pred otehotnením,rastom maternice rástli aj myomy,ale kedže mi nerobili žiadne problémy tak sa to nejak neriešilo...........len mi gyndoš robil častejšie UZV,aby ich mal pod kontrolou 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre