icon

Na aké vyšetrenia sa pýtať pri zvýšenej teplote?

leonakr
19. jan 2024

Ahojte, prosím o rady a skúseností.Niekoľko týždňov ma trápi zvýšená teplota 37-37,4.Krvné testy u obvodného negatívne,Aslo ok,reumatické hodnoty ok,pýtala som si test na boreliózu,aj tie sú negatívne.Obvodný tvrdí ,že ma nemá kam poslať keďže testy sú okej.Prosím na aké vyšetrenia sa dožadovať?Jeho názor,že len vyčerpanie,no s tým ja nesúhlasím.Iné ťažkosti okrem teploty nepociťujem,žiadne zväčšené uzliny,bolesti hrdla,uši,zubov a pod.Ak teplota vystúpi okolo 37,2 tak jedine bolesti nôh,tie skôr idú odmrznut,ale to pripisujem teplote .Prosím poraďte.

Strana
z4
lubbi1
11. feb 2025

@veronnica080 tak jasne, ze kazdy normalny rodic by tu chorobu svojho dietata radsej vzal na seba, to je samozrejmost. a tiez to tak pocitujem, ze deti to ovela viac zasiahne ako toho dospeleho. neviem, ci je to tym, ze dospely ma tu imunitu lepsie vybudovanu alebo co.

monismie
18. feb 2025

@lubbi1 v konecnom dosledku je uplne jedno, ci je to dieta alebo dospely, ci ma dobru imunitu alebo nie, aj v mojom okoli to zasiahlo strasne vela ludi. moj brat je sportovec, chory nebyva ako je rok dlhy, vitaminy berie pravidelne, ale toto ho dostalo, zmohlo a nespravil nic. a dva tyzdne sa toho zbavit nevedel.

tilda23
19. feb 2025

@monismie No ja sa priznam, s tou mojou imunitou to od covidu ide veru dolu z kopca. Ale tak to nie je nic, za co by som si mohla sama. 🙊

veronnica080
20. feb 2025

@tilda23 A co ti bolo? Co si mala?

tilda23
21. feb 2025

@veronnica080 Najhorsia bola u mna asi ta teplota, na druhom mieste hrdlo a kasel bol len taky slaby, ale tiez ma uz stval, lebo to velmi dlho neprestavalo, takze ma to tak ci tak obmedzovalo 😀

lubbi1
24. feb 2025

@tilda23 najhorsie je, ze aj ked sa ti uz polepsi, tak ta unava ta moze drzat aj tyzden-dva po zotaveni, co sa teda mne deje po chorobe uplne bezne. 🙈
co si si davala na to?

monismie
25. feb 2025

ano, unava je na nervy, hlavne ked jednoducho musis fungovat, pretoze mas deti. niekedy ale clovek ma pocit, ze uz je uplne OK a potom ho sfukne pri najmensej namahe 😂 mne sa osvedcilo aspon pomaly a postupne pridavat pohyb, nech sa telo preberie, ale samozrejme nie nic extra narocne. drzim palce, nech si co najskor fit 🙏 👍

zanettsur
26. feb 2025

Mna ked pocas choroby aj svaly boleli, tak som si dala Brufen a v pohode, vyriesi aj zapalene hrdlo 🙂 Takze vlastne nim zabijes dve muchy jednou ranou.

evinka2311
16. sep 2025

@leonakr ako si vtedy tu zv.teplotu vyriesila, prosim?mam tieto prejavy v podstate rok. vsetky možne vysetrania za sebou,nic sa nepotvrdilo okrem helicob.pyroli, preliecila som aj toho,
nemate nahodou skusenost, ci to nema suvis s menopauzou? od obeda mi stupne teplota iba na 37,ale mam studene ruky a hori mi tvar, na vecer klesne na 36,5 a som už ok, už pri 36.9 sa necitim uplne ok

leonakr
autor
16. sep 2025
@evinka2311

@leonakr ako si vtedy tu zv.teplotu vyriesila, prosim?mam tieto prejavy v podstate rok. vsetky možne vysetrania za sebou,nic sa nepotvrdilo okrem helicob.pyroli, preliecila som aj toho,
nemate nahodou skusenost, ci to nema suvis s menopauzou? od obeda mi stupne teplota iba na 37,ale mam studene ruky a hori mi tvar, na vecer klesne na 36,5 a som už ok, už pri 36.9 sa necitim uplne ok

@evinka2311 ahoj ,môžme v správe ak chces

evinka2311
1. okt 2025
@leonakr

@evinka2311 ahoj ,môžme v správe ak chces

@leonakr dakujem

adri2929
15. okt 2025
@evinka2311

@leonakr dakujem

@evinka2311 @leonakr- prosím vás čo vám bolo a pomohlo . Ja to mám od decembra min roku a nikto nevie z čoho to mám . Už som z toho na prášky .

leonakr
autor
15. okt 2025
@adri2929

@evinka2311 @leonakr- prosím vás čo vám bolo a pomohlo . Ja to mám od decembra min roku a nikto nevie z čoho to mám . Už som z toho na prášky .

@adri2929 mňa sa fyziologická príčina nenašla.Teplotu som mala z úzkosti.Az keď zabrali antidepresíva tak teplota pominula.

Strana
z4