Náhle búšenie srdca po postavení: príčiny a skúsenosti
Dobrý večer nenašiel som na internete podobnu tému tak sa opytam tu mavam take dni že keď sa postavím aj keď sa pomaly postavím z postele tak mi výrazne bije srdce silne údery a občas aj tlak do hlavy. Nič si s toho nerobím len či nevie dakto z čoho to môže byt alebo dakto nemá podobný problém. Ak pomôže tak som vysoký 205cm ďakujem za každé rady a dúfam že som použil dobrú skupinu lebo som nevedel kde to zaradiť a napisat. Ďakujem 😊
Skús si dávať magnezium pravidelne. Ja som to mávala ako tínedžerka, až tak sa mi znížil tlak, že sa mi zatmelo pred očami a odpadla som. Mne to odporučil lekár, keď som s tým bola na vyšetrení. Inak som mala všetko v poriadku, len pomaly vstávať a nekúpať sa v horúcej vode.
@stankadu áno užívam magnerot a presne aj toto som mával ako mladší to zatmenie pred očami len teraz už mavam toto len a k tej horúcej vode ani nehovorím mne je tak slabo keď som si dal pár krát horúcu vaňu až má v nej od slabosti klepalo alebo dakde z rodinou na chate v horúcej kadi to nehrozí už mám odskúšané
Ahoj, pozri si čo to znamená POTS 🙂)
Len či ti to nerobí práve ten Magnetot. Magnézium znižuje tlak.
@hahsss a ono to neni normálne že sa takto zvýši tep ? Ja to mám tak nevsimam si to ale cca viem že občas na večer mám tep 60 keď ležím postavím sa mám 100 je tam ten rozdiel ale podľa mna to je aj mojou výškou kým dokrvi celé telo či ? Ono to neni práveže že rýchly tep ale výrazne údery srdca že ho riadne silno cítim bit na hrudi
Nemyslím si že je to výškou..celý život to mám..mám 175cm, tep okolo 50, a keď sa postavím ja cítim búšenie doslova až v krku, minútu nevidím a idem po pamati, keď sa ponáhľam😂
Odporúčania dr sú veľa vody, a vstávať pomaly.
@leveta tak to je dobre vedieť že niesom jediný 😂 ja keď som bol v mladšom veku tak mi kardiológ vravel že mám pomaly vstávať ale to som mal tiež silne zhasínanie pred očami. Teraz je to take že sa rozbúši riadne ale aj v hlave sa mi riadne zatočí. Ale je fajn vedieť že aj iný s tým fungujú

Nízky tlak. Vstávaj pomalšie.