Nájde sa tu niekto, kto mal Covid?
Ak ano, zujimali by ma priznaky ludi, co realne mali toto ochorenie. Ja uz mam tyzden nasledujuce priznaky, bolest hlavy, kychanie, bolest hrdla, potenie, bolest tela. Bez kaslania a teploty. Neviem, ci to moze byt covid. Mojej lekarke sa uz 3den neviem dovolat, na testovanie som sa objednala ako samoplatca az na 7.9. Akurat zistujem ze tu naozaj nic nefunguje. Malo sa testuje, plne kapacity, na test sa dostanete o tyzden. K lekarke ist s s priznakmi nemozem, dovolat sa neda.
Priznaky sa lisia. V jednej rodine mozu mat vsetci aj rozne priznaky a niekto dokonca ziadne. Som citala, ze na slovensku ked robili testovanie, tak az 70% nemalo ziadne priznaky. Ak je toto pravda, tak potom nema zmysel robit opatrenia, lebo tie len spomalia nevyhnutne - a to, ze sa aj tak kazdy nakazi. Z mojich znamych uz ochorelo dost ludi, dokonca aj nas caka testovanie. Skoro u kazdeho to prebehlo ako bezna lahka chripka, niekto iba stratil cuch, inac ani nevedel, ze mu nieco je. No moj dedko 85 rocny a este jeden pan asi 60 rocny to mali dost vazne, lebo im to udrelo na pluca,ale dostali sa z toho aj bez plucnej ventilacie. Jeden ich znamy lekar ich liecil nejakym liekom 4 generacie, ktorym sa u nas nelieci. Moj nazor - zalezi od imunity ako to clovek zvladne a aj psychiky, panika tomu nepomoze. Prajem skore uzdravenie.
PS: ten liek sa vola Abi a niekde abipim. Neviem ci je aj u nas dostupny a pod akym nazvom
@bmmz no u nás deti stále nič, len ja mám kašeľ (zakaslem tak 5x za den ) a manžel mal takú slabú chrípku asi 2 dni a uz včera bol fit. Dnes už kosi trávu 😂 ani by nás nenapadlo že to je Corona a keby sme neboli v kontakte s nakazenou tak si myslím že je to týmto počasím - teplo- zima.. ale skôr čo má zaráža je ten systém čo to rieši - je absolútne nefunkčný - my sme to riaditeľke oznámili v štvrtok a hygiena to bude riešiť až keď deti ešte raz odtestuju - v stredu - takze týždeň od toho dňa keď bol maly v škole .. je tam cca 550 deti - všetci spolu - učiteľka čo má prvákov tak učí aj 5. Ročník ... tak načo je toto všetko?? Po týždni to riešia ?? Riaditeľka má zviazané ruky- bez rozhodnutia hygieny nič nemôže ... tak zasa - na čo je toto dobre?? Čo tým vyriešia že konajú až po týždni ?? Je to všade okolo nás ani nevieme kde - veľa ľudí je takých že nechcú byt ani nahlásení lebo tieto opletačky sú strašne komplikovane a uuuuplne bezvýsledne .
No, je to najmä politikárčenie a opletačky. Veď zas na druhej strane, takto by školu zatvárali každý druhý týždeň, ako si to deti budú prenášať postupne.
Súhlasím skôr s tým, že časom tým prejde proste každý a vytvorí si protilátky. Áno, tí, čo sú zdravotne zle na tom, nech nechodia veľmi medzi ľudí.
A čo sa týka očkovania, že aj keby bolo teda už nejaké reálne bezpečné, že vtedy si telo aj tak nevytvorí dosť protilátok, lebo to nie je živý vírus. (vravel doktor)
Takze ahojte, vsetkych ktorych zaujima moj vysledok z dnesneho testovania. Rano som nabehla autom na Galvaniho na parkovisko medirexu. Vyter trval cca 20sekund spachtlickami z obidvoch nosnych dierok (velmi neprijemne) a jeden vyter z hrdla. Slzila som este pol hodinu, a soplila som. Vysledky celkovo som mala do 8 hodin, prave mi pipla sms. NEGATIVNE.
@soldi nie som s mamkou prepojená pupočníkom, mám svoj vyhradený názor. to že to ako učiteľka neuznáva, je pochopiteľné. Do škôlky či skoly patrí zdravé dieťa, bez soplov, kašla.. ak aj má sople, ale s potvrdením od lekára, že stery sú v poriadku. Tak by to bolo férové. Myslím, že úplne normálny zdravý pohľad. Ale každá si robme ako uznáme za vhodné 🙂
@lienocka2808 To si mozes gratulovat k vysledku a aj ten cas vysledkov je az neuveritelny, mne z ruzinovskej neprisiel vysledok vobec a z kramarov 2x po 24-28 hodinach a raz az po 48 hodinach od testovania.
@kinats hovorili mi, ze urcite budem mat vysledok do 48 hodin, ale ze vacsinou je to do 24hodin. Mozno preto to bolo tak skoro, lebo bola nedela a menej testovanych. Vysledky som mala do 8 hodin, co som kukala jak puk. Takze za mna Medirex urcite odporucam. A ty si bola samoplatca, alebo si bola indikovana lekarom? mozno este tam bol rozdiel.
@lienocka2808 Ahoj. Podarilo sa ti nakoniec ziskat skorsi termin?
@zubrienka1 bola som na testovani vcera/ v nedelu
@lienocka2808 Ja som mal prideleny COVID PAS, mne to testovanie aj karantenu nariadili RUVZ.
@kinats divne, ja som mal tiež, ak nejako som mal výsledky rovnaký deň ako test.... ráno na deviatu som išiel, a bolo B ten deň vecer v SMS...
@kinats aj ja som mala prideleny covid pass, to ma asi kazdy, kto uz bol na covid testovany.
@lienocka2808 Akurat, ze tuto cast nezvladli, mna celkovo testovali 4x vyterom a raz z krvy a COVID PAS fungoval len pri prvom teste a uz nikdy viac ma podla neho nenasli, takze zasa stare dobre rodne cislo a stale dookola diktovat tie iste osobne udaje a priebehy, priznaky datumi a kontakty a az som tych chudakov tam lutoval.
@miskooo1987 A to ten prvy vysledok (aj ked mi bol urcite nanic, lebo do karanteny som siel i tak, lebo manzelka uz bola pozit.) mi nedosiel vobec, ale na RUVZ ho pani dostala a mne ho len dodatocne telefonicky oznamila a to uz bolo na 3-4 den po odbere.
@soldi nas 2,5 rocny mal v piatok, po 2 dnoch v skolke teplotu . takze v piatok nebol . myslela som, ze ho dam v pondelok, lebo cely vikend ok, len sopliky . ale je aj zachripnuty. u nas v skolke mali aj pred par rokmi problem aj so soplikom, potom som im z mojej iniciativy doniesla papier od lekarky, ze je starsi zdravy.. ( po par vysetreniach v martine sme prisli na pricinu, a ze je vlastne alergicky, lebo maval nonstop aj suchy kasel a stal sa z neho alergicky astmatik ) . teraz je utorok, este som prtavca nedala do skolky, soplik v podstate ani nema, trochu mu v noci zateka . ak to bude ok, zajtra ho idem dat do skolky, kedze teplotu mal len v piatok rano naposledy . ale ak ma dieta cisto len priesvitny soplik... dr mi hovori, je to klasicka imunologicka reakcia dietata na nove prostredie
@lienocka2808 mne ziadny covid pass ani nespominali :D
@simca06022011 mne tiez nespominali, ale prisli mi vysledky mailom a sms a tam mi bol prideleny covid pass s cislom.
@lienocka2808 no mne vysledky neposielali, takze nic take nemam :D nech si nechaju :D
Dobry den, vedeli by ste mi niekto poradiť?boli sme s partnerom na 1.kole testovania.priatel vyšiel pozitívny ja negat.museli sme ostať v karanténe.Moja obvodná mi kázala zaregistrovať na korona.gov.sk kde som vyplnila formulár že má budú potom kontaktovať a dajú mi termín na pretestovanie.preslo 10 dní a nikto sa neozýva.karantena konci a ja som bez papiera nemôžem nikam ísť ani do práce,malý do škôlky...snažím sa od piatka dovolať na info linku a beznádejne...nemáte niekto skúsenosť s takýmto ako postupovať?

@aristka ...ano beriem ale to je ten rozdiel medzi teoriou a praxou.
@tslobik ....od zdravotnickeho personalu preferujem ludskost