Nález na pravej strane brucha

majka137
6. apr 2021

Dobrý večer. Mám strach nahmatala som si niečo na pravej strane brucha. Mne to pripomína ako keď krcova žila navrie na nohe také niečo mám aj ja v bruchu . Tvrdé a je to aj dosť dlhé asi 5 CM Chistam sa s tým k obvodnej aj tak mam ísť na sono lebo pred rokom počas tehotenstva mi našli hemangióm na pečení a nejaký výrastok na oblicke tak mám kontrolu.Len neviem kedy sa dostanem pri troch deťoch on line vyučovanie s najstaršou a najmladšia má rok ,prostredná skolkarka a manžel vkuse v práci. Svokor ten má svoje zaujmi a mamu nechcem k sebe ťahať keďže má svoje problémy Proste len ma zaujíma či ste mali niektorá niečo podobné mám strach či to nie je limfom alebo čo .... Ďakujem za vaše odpovede

ladybug138
6. apr 2021

@majka137 ak by to bol lymfom, tak by boli zvacsene aj ine uzliny..skus na krku..mas aj nejake ine priznaky? Potenie, unava?

pribinak
6. apr 2021

Keď budeš mat termin vyšetrenia muž si zoberie dovolenku, alebo paragraf. Veď nebude strážiť cudzie deti, ale vaše

ladybug138
6. apr 2021

Inak, hemangiom na peceni mam aj ja, ale nikto sa tym viac nezaoberal, veaj je to bezne

majka137
autor
6. apr 2021

@ladybug138 uzliny zväčšené inde nemám unavená teraz som malej idú zúbky a navyše mám krámy b tak to pripisujem tomu. Ja sa nejak extra nepotim to musím fakt makať aby som sa spotila.Tak čo mi je? Už mi s toho šibe asi všetkého čo sa deje naokolo .

majka137
autor
6. apr 2021

@ladybug138 ako vravím mne to zistili počas tehotenstva a 21.5 bude tok čo som bolo na kontrolnom sone a teraz mám ísť opäť ale mne skôr kontrolujú tu obličku asi o tej pečení vraveli aj mne že je to bežné

luccija
6. apr 2021

@majka137 to môžeš mať šľachy svaly čokoľvek...keď pôjdeš k obvodnej či na to Sono nech Ti prehmataju brucho.Chodis aspoň na prevenciu krv?

majka137
autor
6. apr 2021

@luccija áno bola som minulého roku hneď mi obvodná spravila preventívnu výsledky som mala všetko ok a teraz zrazu toto . Ale teraz ste mi niečo pripomenuli pred mesiacom som si kúpila tie také pásu na vyrovnanie chrbtice a vtedy som sa fest ponatahovala všetko ma bolelo aj trup potom to prestalo a teraz som si nahmatala toto čiže môže to byť aj sval ?

majka137
autor
6. apr 2021

@luccija keď ležím a chcem si to nahmatat tak to tam nie je keď vstanem hneď to nájdem

danka_111
6. apr 2021

@majka137 Aj ja to mám. Som po dvoch sekciách a to brucho nieje už také pevné ( nemyslím tuk, ja tam nemám ani gram, som až príliš chudá) ako predtým. A myslím, že práve preto si to viem nahmatať. Presne pravá strana, podlhovasté. No veru...pred dvoma rokmi, keď som si to našla, tak konec...tak som sa sama odrovnala, že hrúúúza. Podstúpila som všemožné zobrazovacie vyšetrenia a všetko je v poriadku. Po dvoch sekciách plus ja mám von aj slepé črevo, sú v brušnej dutine zrasty, kt. možu práve niečo také spôsobiť, plus po deťoch sa to tam môže trošku inak poukladať a je bežné, že si to vieš nahmatať. Takže žiadnu paniku. Všetko s "triezvou hlavou".

majka137
autor
6. apr 2021

@danka_111 ďakujem za povzbudenie ja som po troch deťoch všetky tri som rodila prirodzene tak dúfam že to je aj môj prípad a nie je to nič vážne

danka_111
6. apr 2021

@majka137 Rada povzbudím, keď s tým už mám skúsenosť. Už sa to tu riešilo, na MK, viac báb malo problém s nahmataním si niečoho v bruchu a hlavne po deťoch. Doktori sa na to pozerajú trošku zvláštne...keď prídeš a povieš: tu v bruchu si viem niečo nahmatať. Väčšina sa na teba pozrie, s tým, že či nepotrebuješ aj iné vyšetrenie🙂 ale stále sa nájde aj časť skúsenejších. Mne na to chirurg v KE povedal, že je to oblička. Ja som si to prestala všímať. Je to stále tam, nijak ma to neobmedzuje.