icon

Narcistická porucha osobnosti u partnera

achatko05
21. aug 2020

Máte niekto skúsenosť s takouto poruchou osobnosti ? Žili ste s takým partnerom? Nejakú skúsenosti vás poprosím. Poprípade ako ste prišli nato, že je Narcista.
Ďakujem

misinka26
24. aug 2020

@kubkovamama akoby si písala o mne, mojom ex a jeho mamičke... vidím, že nás je viac, čo si toto zažili ale ako píšeš aj mne sa zmenil život, som viac obozretnejšia a naučila som sa rozpoznávať takýchto ľudí, našla som v sebe silu a v 34 rokoch začínam žiť od nuly ale spokojná a konečne voľna...

brita7777
24. aug 2020

@kubkovamama Dik, ze si to napisala takto otvorene, muselo to byt peklo, tiez m svoje skusenosti s inymi poruchami a tiez sa mi otvorili oci, ze pri minimalnom naznaku utekam od takychto ludi a cenim si kazdeho dobreho cloveka, co mi pride do cesty, aj ked to nie je easy, moja dovera v ludi je posramotena.

kubkovamama
24. aug 2020

Inak dosť k téme tu bola dávnejšie diskusia o histrionskej poruche osobnosti,ono to s narcizmom ako takým veľmi súvisí,neviem nájsť link,ale možno to niekomu pomôže nájsť aj cez Google čo to vlastne je

sbear
26. aug 2020

Poruch je v dnesnej dobe velmi vela, lebo sa o nich aj dost hovori. Ale kym nemate deti, tak treba ist prec, lebo moze clovek skoncit ako bezdomovec. Najst v dnesnej dobe dobreho chlapa je dost tazke. Clovek sa niekedy prejavi az po 5-7 rokoch, deti trpia a v dospelosti su z nich rovnaki... ako ich rodicia. Ked su uz deti na svete, je to velmi tazke. Ak deti nemate, tak sa rozist. Podla vyskumu su najstastnejsie bezdetne a slobodne zeny. Len 40% zien je stastnych v manzelstve a rodinnom zivote. Ludia sa navzajom manipuluju. Mozem potvrdit, ze moja susesa, byva bohuzial hned vedla mna v rodinnom dome je Narcista. Podla mna to zdetila po svojom otcovi, uz zomrel, nepoznala som ho. Ale zije este so svojou mamou 80 nieco rocnou a so synom. Syn nie je bohvie co, ale nastastie nema zenu ani dieta. Ich mama / stara mama 80 rocna je naozaj dobry clovek. Ja by som uz davno usla. Cely zivot ju riadia. Ale asi je uz zvyknuta. Suseda, podla mna Narcista ma 60r. ale vykazuje naozaj divne znamky spravania. Ludia sa spravaju podivne vela krat. Ale taky Narcista sa neda celkom prehliadnut. Nema to jednoducho celkom vporiadku v hlave, chyba jej normalna logika. Sused druhy je chlap, celkom bohaty, velmi trvy, vzdy musi mat pravdu, s detmi sa nerozprava uz xy rokov. Zena tiez zlata, mila. Ale on nie je Narcista podla mna. Len taky ten vojensky typ, necitlivy. Ale nepoznam ho az tak dobre. Vela chlapov bolo vychovavanych od babatka ako v armade, nevyvinula sa u nich empatia.

sbear
26. aug 2020

@luthine presne tak, ludia si dodrbu zdrave deti vychovou. Mna dodrbala moja matka, ju dodrbali jej otrasni rodicia, a zase jej matku, moju babku totalne dodrbali jej vlastni rodicia. Povojnovy stav, ale vraj moja prababka aj moj pradedko boli dobri ludia. Mali 2 dceri, jedna dostala zapal mozgu. No a ta druha dcera, aby boli stastni, ze je zdrava a sikovna, musela cely zivot posluchat sialenu sestru. Toto sa cele taha v nasej rodine ako zla karma. Keby som si to cele uvedomila, nikdy by som nemala dieta. Cely zivot som svojmu dietatu dorbala. Zmenit sa da velmi tazko v jednom zivote, kedze naozaj sa vsetko taha uz od tehotenstva. V dnesnej dobe je clovek este k tomu pod vplyvom externych skrytych stresov neustale. Volakedy zeny nemali velmi na vyber a cely zivot ostali zit s tyranom, lebo ich zivil a koli detom... Utiekali sa k bohu... Dnes su zeny rovnocenne chlapom. Vedia zarobit rovnako ako chlapi a zit aj same.

sbear
26. aug 2020

co sa tyka Autizmu a Schyzofrenie, aj ked su vrodene-zakodovane, nemusia nikdy prepuknut. Co poznam pripady, Schyzofrenia prepukla pri brani drog alebo silnom strese v mladosti - nasilie. Autizmus prepukol podobne z extremnych davok chemikalii do tela.

masha185
26. aug 2020

@achatko05 Hej ..bývalý, o všetko ma obral, vraj daň za to že so mnou stratil svoj drahý čas 😒 ...inak to bol nemakačenko lebo on nemôže lebo toto a tamto ho bolí alebo on si nemôže zničiť ruky lebo kreslí (školu nemal tak mohol jedine manuálne) pred zrkadlom strávil viac hodín ako ja v práci...keď sme sa niekam chystali a nešlo mu upraviť vlasy tak bol schopný si ich aj 3 krát umyť ....nikdy sa so mnou nedržal za ruku na ulici ani ma nemal vo vzťahu na soc. sietiach údajne aby nestratil svoj image ...samozrejme za všetko som mohla ja ...vydržala som to 7 rokov ...bola som mladá a hlúpa

sbear
26. aug 2020

@masha185 wow. Terajsi partner je uz normalny?

masha185
26. aug 2020

@sbear Áno 😂 hlavne pracovitý

sbear
27. aug 2020

@0silvia0 ja si tiez myslim, ze spravanie sa aj dedi cez genetiku. Alebo to nejako mozno nevidime na sebe. Moja mama mi cely zivot nadavala, ze som ako jej sialena teta, ktoru musela cele detstvo a skoru dospelost pocuvat, lebo riadila celu jej rodinu. Ale ja sa dost vidim v mame. Vzdy ked jej to poviem, tak sa zacne rozculovat, ze sme uplne rozdielne. V takych tych vonkajsich veciach akoze ona sa vie postarat o zvierata a ja nie, tak to ano. Alebo ze ona musi byt vsade vcas a ja stale meskam a utekam. Ale take tie reakcie na problemy, to sme ako cez kopirak. Narcisti nie sme, ale skor mame potlacenu sebauctu z detstva a z toho depresivny zivot a negativne myslienky. Inac moj syn sa tiez nepodoba na mna ani svojho otca. Skorej na ex-svokrovcov sa podoba. S ex svokrom si rozumie naozaj len moj syn z celeho sveta a este par jeho ozran kamaratov. Pozrela by som na vasom mieste aj astrologiu. Syn je vodnar/blizenec/rak z tych hlavnych znakov.Ex je byk. Vzdusne a zemske znamenia su velmi odlisne.

oziriska
6. okt 2020

@0silvia0 "drama queen" je hystéria, nie narcizmus, hysterici všetko dramatizujú aj zveličujú a potrebujú byť neustále stredobodom pozornosti, tak ako uvádzaš ohľadom tvojho syna....tieto diagnózy sú si v mnohom veľmi podobné, je ich ťažko od seba rozlíšiť...

0silvia0
Autor odpoveď zmazal
oziriska
Autor odpoveď zmazal
oziriska
Autor odpoveď zmazal
sbear
9. okt 2020

Podla mna sa tieto poruchy osobnosti liecit jednoducho nedaju. Kto sa aj snazi, tak u neho vypukne ina porucha zase. Poznam ludi, ktori sa snazia byt dobri a ocistit sa od tychto roznych negativnych ludskych vlastnosti roznymi technikami, ale nezda sa, ze by im to pomohlo. Mne teda pridu stale rovnaki.

oziriska
Autor odpoveď zmazal
oziriska
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
Autor odpoveď zmazal
oziriska
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
Autor odpoveď zmazal
oziriska
Autor odpoveď zmazal
oziriska
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
Autor odpoveď zmazal
oziriska
12. okt 2020

A kde si ich zohnala, vari ich mali v knižnici? Začni možno tou vpravo a potom sa pusti do tej o rodičoch, to je totižto fakt silná káva a ja keď som ju čítala, tak mi často bolo až zle a musela som si dávať pauzy, aj to tak radia autori...nesiliť sa a dávať si to ako kapky postupne...

oziriska
12. okt 2020

Tu je anotácia, pozri aj postrehy čitateľov: https://www.databazeknih.cz/knihy/manipulativni...

0silvia0
Autor odpoveď zmazal
oziriska
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
Autor odpoveď zmazal
oziriska
Autor odpoveď zmazal