Národný onkologický ústav a vaše skúsenosti s ním

miskamaj
5. júl 2009

Ahojte baby, bola niektora z vas na operacii na gynekologickom oddeleni v Narodnom onkologickom ustave na Klenovej ulici v Bratislave? Prosim, piste svoje skusenosti o lekaroch, sestrickach, starostlivosti, izbach atd.

majdzy666
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miskamaj
autor
5. júl 2009

to si fakt pochvalujes pristup personalu? Ja tam idem buduci tyzden a mam strasne stresy

majdzy666
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
idora
5. júl 2009

Ahojte,
ja som sice operovana nebola, ale na polikliniku tam chodim dvakrat za rok a som spokojna. Su tam mile sestricky, aj lekari. V lozkovej casti lezal otec, ale nie na gynekologickom oddeleni 😉 a tak isto mal len dobre skusenosti, ovela lepsie ako v okresnej nemocnici!
Hlavne nestresuj, klud, vsetko dobre dopadne. Drzim palec! 🙂

miskamaj
autor
6. júl 2009

dakujem idora,
jedna moja znama tam bola tiez hospitalizovana a velmi spokojna nebola, ale hovorila, ze urcite lepsie ako napr. na Antolskej.
Ja som tam bola uz 4x na vysetreniach a este ma cakaju predoperacne vysetrenia, ale ten lekar, co k nemu chodim na mna posobi strasne arogantne a na poslednom vysetreni co som bola, ma vystresoval este viac. Povedal mi: je to asi rakovinovy nador, viac vam povieme po operacii, ale nic to nie je, budete chodit na chemoterapiu a ono sa to upravi!! No vas by to nevystresovalo?
Baby, prosim, piste dalsie skusenosti

hviezda22
6. júl 2009

miskamaj, ja som tam bola na menšom zakroku, tak 5 rokov dozadu a pohodička, nestažujem sa 😉
ja chodím dva krat do roka na kontrolu dr. Nižnanskému a on je velmi milí
neboj a drž sa!

miskamaj
autor
6. júl 2009

o dr.Niznanskom som pocula, zevraj velmi precizne operuje. problem je v tom, ze mi nepovedali, kto ma bude operovat, lebo zevraj to zadeluje primar tesne pred. Moj vysetrujuci lekar je dr. Stefanovic, dufam len, ze ma nebude aj operovat, lebo podla jeho reci mam pocit, ze mi vyreze aj oci ☹
mam totiz myom na maternici a cystu na vajecniku a velmi sa bojim toho, ze ak aj vysledky dopadnu dobre, ze po operacii uz nebudem moct mat deti.
Baby, ako to chodi- budem mat este nejaku konzultaciu pred operaciou s lekarom, ktory mi bude prideleny?

lula5
6. júl 2009

Miskamaj,

nemas tam nijake kontakty? Bud ta bude robit on alebo ta pridelia tomu kto ma sluzbu.

Myom predsa nie je zhubny. A cysta? Preco hovoria o rakovine?

Drzim paste.

jankaw
6. júl 2009

Mna tam operovali pred par rokmi na dysplaziu krcka maternice, tak ze som tam lezala asi iba dva dni. Ten dr. tam uz nepracuje, ale s personalom som bola spokojna, ako sme cakali na operaciu, kym zaberala ta oblbovacia injekcia tak sestricka nam este aj rozpravala vtipy 🙂) Jedinu vyhradu co som mala ze som bola sama na izbe a nemala som s kym pokecat 🙂)

sirinka
6. júl 2009

miskamaj ahoj, kedysi som tam robila, ale na chir. odd a podla spravnosti by ta mal lekar kontaktovat pred OP a vysvetlit ti cely postup. samozrejme ze ty mas pravo sa toho dozadovat, takze hned povedz sestrickam, ze si chces s operaterom pohovorit a pripominaj im to 😉

majdzy ty tusim myslis dr. mega... z chir odd...to je spickovy dr., len skoda, ze uz tam nerobi

majdzy666
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miskamaj
autor
7. júl 2009

lula, kontakty mam kade-tade, ale v zdravotnictve bohuzial ziadne.
ked som sestricke plakala na ramene, tak mi povedala, ze niektori lekari hovoria o rakovine radsej hned, aby pacienta pripavili na to najhorsie. Ja mam totiz vysledky z krvi velmi zle.

sirinka- dakujem velmi pekne, urcite ich budem stale otravovat. Ktoreho lekara by si doporucila teraz?

sirinka
7. júl 2009

majdzy ja tiez tak, bella je sice odbornik, ale bohuzial nema cas sa poriadne venovat pac.

miskamaj, ja uz tam nerobim 7 rokov a gynekologov az tak nepoznam, v tomto ti radit nebudem.

juzienka
8. júl 2009

Tiež by som potrebovala poradiť - chodila som na Klenovu k Bellovi, potom som odišla k Svätej Alžbete ale nie som spokojná..... je to presne ako píše sirinka-odborník vynikajúci ale človek je tam všeho všudy 8 min a nič sa nedozvie a ak sa aj niečo chcem informovať cítim sa ako keby som chcela dačo nemožné ..... a tak už pred touto témou som začala hľadať info ku komu a ako postupovať pri preložení. Počula som o dajakej veľmi príjemnej lekárke a myslím že to meno sa podobalo Šimovičová alebo tak dajako..... viete mi niektorá poradiť?
Ďakujem

peja
10. júl 2009

juzienka, je to dr. Andrea Šímová

peja
10. júl 2009

miskamaj, mna operovali v aprili tento rok, lezala som na chirurgii.
Lekari tam s tebou hovoria velmi priamo... Aj ja som sa hnevala, ze mi rovno povedali tu najhorsiu moznost... A na druhy den som bola rada, pretoze keby ma na to nepripravili, neviem, ako by som to zvladla.

Pri nastupe do nemocnice Ta prijmajuci lekar oboznami zo vsetkym, co ta caka. Ak nie, pytaj sa sama na vsetko, co ta zaujima. Za mnou bol pred operaciou aj lekar, ktoremu ma pridelili a ma mal operovat.
Inak na chir. boli vsetci velmi mili, sestricky aj lekari.
Velmi drzim palce !!!

miskamaj
autor
6. aug 2009

vidim, ze tato tema nie je prave oblubena, tak som rada, te ste (sme) zdrave. Som uz domka po operacii a doliecujem sa. Tak ma lekari plasili, ze mam rakovinu a ono to bola" len" cysta, ale aj tak som prisla o vajecnik, tak sa s tym psychicky zmierujem ☹

sirinka
6. aug 2009

miskamaj no super ze to nie je zhubne... a neboj, moja mama s jednym vajecnikom trikrat otehotnela, potom ho uz nechala radsej priskrtit 😉

miskamaj
autor
7. aug 2009

sirinka, dakujem velmi pekne za podporu 😵

dufam, ze aj ja budem mat taky "problem" ako tvoja mamina 😀

orchidea0
13. feb 2012

Prosim vas kto by mi poradil ohladom NOU Klenova gynekologia??? NUTNE

janula_nz
14. feb 2012

@sirinka ja som tam tiez lezala na chir. C. na ktorom oddeleni si robila? 🙂

sirinka
14. feb 2012

@janula_nz aj na Ccku som robila chvilu, v roku 1999....boze to uz je daaavno... 😅

janula_nz
14. feb 2012

@sirinka si mi nejaka znama. lezala som tam s bratom

stresko
26. apr 2012

@orchidea0 Prosim surne ma niekto skusenosti s lekarom na NOU Blava,za kym mam ist???

omnia23
1. máj 2012

@stresko tak snad ta niekam poslali nie?

tomino5
4. sep 2013

Strasne keby ludia takto robily v svojich robotach tak neviem zacina o 8:00a este o 9:00ho neni ja by som im nedvihol ani cent nech si vyskusaju robotu ako obycajny ludia ktory robia 8hod a nie ako oni 3 4hod za den darmozraci!ze sa nehambia

124578
16. sep 2013

Ahojte,dnes som sa vratila z NOU-gynekologie,lezala som tam 7 dni,zhrniem :
najlepsi personal na Slovensku,od lekarov az po upratovacky,uzasny pristup,profesionalita
a hlavne ludskost.
Velmi im dakujem 🙂

olgakmonickova
26. okt 2013

Ahojte neviete ci na OUSA -stomatologia maju aj nadštandartne izby? a za kolko? ked maju ovšem :D

asprovalta
10. nov 2015

Ahojte,3.11 2015 utorok, ma operovali na OUSA v BL.V piatok som bola prepustená do domáceho ošetrenia a o ťýžden 13.11.2015 idem na kontrolu vybrať štychy.Prečo to tu vlastne pišem?!Dievčatá,ktoré maju možnosť isť sem na operáciu-NEVAHAJTE a čim skôr chodte!!!!Ja som sa taktiež bála,no teraz po operácii som zistila,že som to mohla urobiť už skôr.Citim sa lepšie,sice spomalenejšia,ale po zdravotnej stránke zdravšie.Lepšie sa mi prehlta,nepotim sa tak,netrasu sa mi ruky a mnoho viac,čo suvisi so šž.Inak aby som nezabudla na to najdôležitejšie!!!-operoval ma velmi dobrý a skusený doktor.R.Králik,ktorý je špička vo svojom obore.Je velmi prijemný,operáciu konzultuje s Vami pred i po operácii.Aby som nezabudla i na operačný sál,kde pracuju skutočne šikovný ludia,su zohratý tim,touto cestou im velmi dakujem,pretože urobia i nemožné,aby človeka navrátili späť na chir.odd. Všetkým skutočne odporučam OUSA Bratislava.Som nadmieru spokojná!!!!

cacianka
9. jan 2017

síce stará téma - pred 5 rokmi tu v NOú ležal môj otec, (žalúdok, pažerák) v tom najhoršom štádiu, ale starostlivosť bola vynikajúca, mama mohla byť pri ňom takmer celý deň. ked to porovnám napr. nemocnica levice - tam to bola jedna katastrofa (otec, mama, teta)
pred skoro 2 rokmi moja teta - boli veľmi spokojní,(gynekologické) vedelo sa že je na tom dosť zle, tak po slušnej dohode nerobili problémy a ujo mohol byť pri nej takmer celý deň
švagrova mama - takisto boli veľmi spokojní, a to ju vzali aj niekde do nemecka
mužove dve kolegyne - (gynda a žalúdok)boli veľmi prekvapené, že ako je to lepšie než v nemocnici Malacky
no a o dva týždne to bude rok, čo tu operovali svokru (prsník a lymfytické uzliny) - doteraz si nevie vynachváliť, že aký je to obrovský rozdiel oproti malackám. od registrácie pacienta, gynekologička - mamologička, vyšetrenia na UZV, setričky a lekári na oddelení, operatér, a dodnes ošetrujúca mladá lekárka, ku ktorej chodí na kontroly.
síce tu pracujem, ale na takej pozícii, že veľa vody nenamútim - protekciu nevybavím, ale aspoň som odprevadila, aby svokra nepoblúdila,
dokonca sú tu k dispozícii dve zrenovované izby pre pacientov alebo ich rodinu, ktorá ich sprevádza. napr. ráno začínajú 3 dňový cyklus chemošky, tak aby nemuseli cestovať od polnoci, alebo sanitkou sa trmácať, tak si rezervujú ubytko, pred zákrokom prenocujú v areáli nemocnice a po zákroku môžu takisto. ujo tu bol vtedy skoro 3 týždne, našťastie bola izba voľná.
sú to 2 izby , v každej 2 postele, skriňa, televízor, konvica, šálky, poháre, každá izba má svoju kúpelku - umývadlo, wecko a sprchový kút. k izbám je samostatný vchod, platí sa na 1 osoba / noc 10,- dá sa za poplatok vybaviť aj parkovanie pri vchode.
ak môžem, rada poradím, ale viac vám všekým želám aby ste našu nemocnicu využívať nemuseli.