icon

Návšteva lekára bez Covid testu

6. nov 2020

Ahoj, to uz sa nebude odteraz dat ist na kontrolu k lekarovi bez negativneho covid testu ci ako? uz to bude len takto?? mam pocit ze vsade sa hovori a pise inak :((

zalka
6. nov 2020

A po ďalšie na vrchnosť neplatia predpisy? Karanténa u Matoviča skončila po 2 dnoch? Už dnes mal zorganizovanú tlačovku.
A to že sa odporúča testovať na 5 den od kontaktu s covid pozitívnym to mal Matovič u riti? A on je negatívny? Využil AG test zo soboty?

hettinka
6. nov 2020

Pokial má pacient zdravotné kontraindikácia a nemôže na test, lekár mu vystaví potvrdenie, že nemohol byt testovaný. Nehladaj problém tam, kde nie je.
Kto sa chcel a mohol dat otestovať, možnosť mal. Ani rady neboli všade. V soboru bol teda nával, ale v nedeľu u nás vyzývali ľudí po cely den, že je úplne prázdno a kto chce, môže ešte prísť. A podobne to bolo aj v okoli.

thoughtfulweirdo
6. nov 2020

Ale ved leziaci ani nikde nechodia a aj pri navsteve lekara je predsa uplne samozrejme, ze leziaci na test ist nemohol. Leziaci test nepotrebuju vobec, rovnako ako napriklad mentalne postihnuti alebo ti, co Covid prekonali za poslednych 90 dni.

hettinka
6. nov 2020

@zalka no áno, tomuto tiež nerozumiem, ako zo, že dnes bol na tlačovke, keď karantenu 10 dni musí každý dokončit aj v prípade negatívneho testu. Ani odstup poriadne nemali. Veď mohli urobiť tlačovku aj online.

zalka
6. nov 2020

@hettinka no lebo oni môžu a my sa tu môžme dohádať do krvi, a oni ani nemám slov, detto slečnu pani Tabák poslankiňu za OLANO, v parlamente, tak sa krútila ako had ked mala rúško na puse, akože odpadávala, takže ona určite nosí rúško denne na puse ked takto sa tvárila v parlamente.
A my bežný ludia, rúška nosíme dávame pozor a vrchnosť .. oni sú nadľudia, oni nič nemusia, im sa všetko vyhne. Sa správajú horšie ako kotlebovci, oni sa aspon neskrývajú.

autor
6. nov 2020

@zalka tiez sme sa doma cudovali pozerame ta3 a tam Matovic, ako by sa nechumelilo neskutocne toto

autor
6. nov 2020

@zalka 👍

zalka
6. nov 2020

a tu Tabak neviem či si videla zadávateľka https://www.facebook.com/neverimfalosnympolitik... pozri si

ciernysokol
6. nov 2020

@hettinka akoze karantenu musi dokoncit aj v pripade neg. Testu? To je kde taketo nariadenie?

hettinka
6. nov 2020

@ciernysokol ja som bola na PCR a takto som to mala nariadené od RUVZ. A karanténa sa mi dokonca rátala od nahlásenia sa, nie od kontaktu.

martinka13
6. nov 2020

Nuž aby nas mal bez tých testov kto osetrovat...

lussinda2
6. nov 2020

Napriklad ja som sa dnes objednavala na neurologiu, termin 24.11., pani sestricka mi nezabudla do telefonu povedat, ze modry certifikat je samozrejmost. No ako sa tak nad tym zamyslam...7-8 je celoplosne a nakolko spadam do cervenej zony aj povinne, no lenze to je este 16dni do vysetrenia, to ma akoze ten papier ochrani? Urobi okolo mna bublinu?! Som zodpovedna, nechodim nikam akurat na dedinu rychlo nakupit, rusko mam aj ked som s tym neni stotoznena! To akoze budeme pokazde si davat sparat v nose?! Kamarat ma z prveho kola poskodenu nosovu prepazku, z opuchom polky tvare 😔 AG test negativny a o 2dni na urgente pozitivny

zalka
6. nov 2020

https://www.startitup.sk/matovic-ak-najdeme-odv... ako slov nemám kdesi sa mi stratili.
Dakto sa nabalí.

1katus1
6. nov 2020

U nás každý kto má.taky problém že koliz dračku nestojí má prísť hneď ráno . Ráno otestujú len ztp . Prípadne keby tam ide niekto za teba vystáť rad. Niekde to fungu tak že keď sa nahlasis policajtovi ktorý tam je tak ťa vezme hneď . Ak máš ztp preukaz tým lepšie

tncka
6. nov 2020

@oli18 no tento bohuzial nie. Uz ma dochodkovy vek,ako vacsina u nas

elizabeth175421
6. nov 2020

Dnes som bola u dr, na testovaní som nebola a v pohode ma zobrala. Vie, že som stále doma. Sama hovorila, že je to pekne na hlavu postavené. Pozitívni majú karanténu a po nej nemusia mať ani negatívny výsledok a už môže všetko to, čo negatívni. Pritom podotkla, že kľudne ten covid ešte môžu mať. Netestovaní majú zákaz vychádzania. Podľa jej slov je nesprávne, aby po 10 dňoch, ak nepôjdu na test, nikde nemohli. Ja som od začiatku rovnakého názoru. Pozitívni aj netestovaní mali dostať karanténu a nie rozdeľovať ľudí.. Veď tí, čo nešli do davu a skutočne sedia doma sú určite zodpovednejší 🙂.. Netestovaní môže do obchodu bez certifikátu. Ale sú aj nezpdpovední pozitívni, ktorí v obchode povedia, žena teste neboli.. Takže celé opatrenia stoja akurát tak za h***o, sú nezmyselné a nie pre každého rovnaké.. Vy ste dôchodkyňa, tak nech sa rozhodnú, čo vlastne chcú dosiahnúť. Či ochranu zdravia alebo štatostiky a zanedbanú starostlivosť.. Povedali, že dôchodcom (nad 65r) sa testovanie neodporúča a potom bez testov nechcú vyšetrovať.. Takto to vyzerá v štáte, kde nerozhodujú o takýchto veciach odborníci, ale jeden človek, ktorý už nevie, čo od vôle :(

anjelaa
6. nov 2020

samozrejme, že stále to tak nebude s testami. Skončí platnosť, skončí cirkus s testami. Či ako si to predstavujte, že nás budú testovať každých 7 dni? 🙂 veď už logicky to inak ani nejde. A čo ľudia, ktorí boli pozitívny? tí predsa na druhé kolo ani nemôžu ísť, nakoľko sú v karanténe ešte a teda žiadny papier nedostanú.

lussinda2
6. nov 2020

@anjelaa ano dnes sa tak vyjadril 😂 testovat kazdy tyzden alebo ten jeho lockdown 😁

mell_k
7. nov 2020

@zalka toto je tak debilna výhovorka, že sa nechceš ohroziť kvantom ľudí v rade? V obchode ti to kvantum ľudí nevadí? A mimochodom večer a v nedeľu žiadne kvantá ľudí neboli nikde
Kvantá ľudí boli len v sobotu aj to večer už málokto tam bol... Takže asi toľko k tomu...

0507
7. nov 2020

@zalka Matovic bol v piatok na PCR testy a s nakazenym sa stretol v nedelu predtym

0507
7. nov 2020

bola som na testoch, krasne sa dodrziavali 2-metrove odstupy, vnutri som bola bez ruska par sekund pokial sa robil vyter...a ludia nad 65 rokov a so zdravotnym problemom v pohode isli hned a nemuseli cakat v rade...a v nedelu sa necakalo vobec uz

hettinka
7. nov 2020

@0507 to znamená, že nedodržal 10 dni karantenu od kontaktu s pozitívnym. Ta uplynie až 10.11.

0507
7. nov 2020

@hettinka a nie je to tak, ze ked mas negativny PCR, tak mozes normalne fungovat? U nas vo firme to tak fungovalo podla nariadenia RUVZ...

0507
7. nov 2020

@hettinka preto sa dava termin PCR testu najskor na 5. den od kontaktu

oli18
7. nov 2020

@tncka vek nehra rolu, vyplyva to zo zakona.

tncka
7. nov 2020

@oli18 to som nevedela ze maju povinnost,ale on to teda nema a takych lekarov je u nas viac

hettinka
7. nov 2020

@0507 nie, 10 dni karanténa je povinne dokončit.

hettinka
7. nov 2020

@0507 je to na korona.gov.sk
Je to v časti:
Čo mám robiť ak som bol v úzkom kontakte s COVID 19? A tam je cely postup. A to o karantene tam je spomenuté opakovane asi 3x

“aj v prípade, že ste boli v priebehu karantény testovaný s negatívnym výsledkom, 10 dňovú karanténu musíte dokončiť.”

Dokončite karanténu aj v prípade, že Váš test bol negatívny. Klinické príznaky sa môžu u Vás vyvinúť až do jej ukončenia.

Musíte zostať v KARANTÉNE.

oli18
7. nov 2020

@tncka je to zo zakona, zda sa mi, ze termin uz padol, ale vidis, niektori nie su, ale nik to nekontroluje. Ako vsetko na Slovensku. Erecept v tomto obdobi ma opodstatnenie.

mlska19
7. nov 2020

@zalka Prepac,toto su hrozne vyhovorky.V nedelu uz ziadne rady neboli,a okrem toho zavolat vopred do najblizsej obce (ak byvas v meste) a dohodnut sa so starostom vzhladom na okolnosti na prednostnom otestovani,tiez nie je neprekonatelny problem.Mam maju lekarku v dochodkovom veku,kazdy den na nu pacienti otvaraju usta,ona je flegmatik a zartuje,ze ma rokmi z toho prostredia vybudovanu imunitu,kazdy rok sa ockuje proti chripke,ale samozrejme ze obavy o nu mam.K tomu s nou zije moj otec,ktory je mesiac po operacii.Cize plne chape obavy @janinah. Ked sedis doma,tak sed,rozhodla si sa tak,ale zvycajne hrdinstvo pominie,ked zacne boliet zub.