Názor na očkovanie ľudí do 25 rokov
Peknú nedeľu prajem, rada by som vedela aký máte názor na očkovanie mladých ľudí - do 25 rokov, ktorí nemajú ani nemali nikdy žiadne zdravotné problémy. Mám 21 a netrpím obezitou, nemám problémy so srdcom a ani nemám žiadne iné choroby, napríklad cukrovku a pod. Nikdy som nemala ziadne vážnejšie choroby, max som bola prechladnutá, alebo som mala nádchu ktorá aj keď prišla som ju mala max 3 dni. Jem vitamíny, stravuje sa celkom zdravším štýlom. Lenže robím teraz obchode, ako pokladníčka (neplánujem tu zostať dlho) len zatial kvôli korone keďže som prišla o zamestnanie. Hneď ako sa bude dať tak odídem inde pracovať na inú pozíciu. Preto ma zaujima váš názor. Išli by ste sa v mojom veku očkovať proti covidu? Keďže teraz spustili očkovanie aj pre predavačov. Ja vám poviem, keby som mala po deťoch, mám o 15 rokov viac, tak idem. Ale bojím sa v mojom veku ze by sa mi mohli objaviť neskôr dajme tomu o 5-10 rokov nejaké zdravotné problémy. Predsalen, nevieme aký účinok to na nás bude mať neskôr. Ďakujem vám za odpovede 🙂
@hettinka áno to je iný prípad 😊 držím palce
@hettinka moja 16 ročná dcéra povedala, že by sa dala zaočkovať hneď, pritom je úplne zdravá, chorá nebýva na počudovanie pediatričky okolo 4 roka bola cca rok stále chorá, robili jej testy na imunitu, má ju zníženú. Avšak prestala byť chorá, vtedy jej predpisali isoprinosin a ribomunyl. Zobrala dve dávky a odvtedy chorá nebola aj keď testy na imunitu ukazali rovnaké výsledky, teda zníženú imunitu, tak je tak trochu záhadou prečo je to tak. Manžel mal kovid a nikoho z nás doma nenakazil. PCR test som mala negatívny v deň jeho pozitívneho testu aj po 8 dňoch. Zaočkovaná už som dvoma dávkami aj deti dám, keď to schvália.
@lenadka Ja práveže imunitu mám silnú.. nemám alergie ani nič, zdravo sa stravujem dlhodobo užívam vitamíny športujem... chodím k lekárom všetky vyšetrenia vždy ukážkové. Nádchu mám raz za 2 roky. Teraz som ani chorá nebola... nemám ani sople ani nič. Teplotu som nemala asi hádam od mojho detstva.
@mattkapd To je veľmi smutné. Je mi to lúto. Držte sa 🙂 všetko dobre dopadne verím v to 🙏🏼
Mam 25 a som zaockovana 🙂 a nie, nebala som sa, nebojim sa, ze budem neplodna, lebo je to uplna blbost 😀 a uz aj sportovci, fitnesky, mladi ludia skoncili na Are, prip.s nasledkami postcovid, takze argumentovat vekom a dobrou kondiciou nic neznamena 🙂
Môj názor na očkovanie je ,že poskytli nám vec ,ktorá vráti všetko do normálu , vráti nam slobodný život , mám 20 rokov ,, rad na mňa ešte neprišiel ale ako to bude hneď pôjde , lebo tu nejde o mňa , ale ide o to ,že chcem ako asi každý žiť tak ako predtým , a všetci dobre vieme že keď sa zaockuje menšie percento ako 70-80 populácie ,, nemá to nejaký veľký efekt a covid bude sem , budú zomierať ľudia ,, zomierať ti ktorí sa.nedali zaočkovať, jasne sme slobodní a každý rozmýšľa , len neviem či racionálne ,haha ,, podľa mňa očkovanie je jediné východisko ako sa dostať z tvrdých lockckdownov z čiernych a bordovych okresom , z Rusok z testovania , sami vidíte príklad Izrael mentalita obyvateľstva je úplne niekde inde ,, my "východna Európa , žiaľ mentálne sme za opicami ,, nič v zlom Slovensko mám rada ,, len v každom prípade ,zaočkovany má mať väčšie práva na slobodu na cestovanie a všetko ,, tie ,ktoré sa boja že budú neplodne hahh, alebo ,že budeme začipovani nech sedia doma ,nech sa pravidelne testujú alebo nech stále zapĺňajú nemocnice ,, Slovensko sa nikdy takýmto prístupom z toho nedostane ,, zmýšľanie Slovenska je ešte ďaleko , možno pomôže táto pandémia k tomu aby sme neboli SEBECKI ,, a nehľadali na to ,či to jemu ublíži ale pozreli sa ,že ak sme vtom všetci ,všetci spolu sa z toho dostaneme ,, ja už mám z rodiny 4 zaočkovanych , lekára ,lekárničku a sestry študujuce medicínu ,, ja len toľko , už keď ste žili na svete niekoľko týždňov boli ste očkovaní proti detskej obrne , ale teraz sa nechcete zaočkovať ,, nieje mi vás ľúto lebo každý má vlastnú hlavu ,, len treba rozmýšľať ako tu niekto spomenul do budúcna ,, kde bude sloboda a bežný život pre vás ,ktorí sa nezaočkujete :/
Ja by som sa nikdy nespoliehala na to že som zdravá a prekonám to... Takých uz na are bolo... A neskončili dobre. To s neplodnostoi je x krát vysvetlený hoax ktorý šírila dezinfo scéna. Vakcina ti zaručí že neskončíš s ťažkym priebehom v nemocnici. A už vychádzajú dlhodobejšie vyskumy ktoré ukazujú že vakcína bráni aj asymptomatickému priebehu, kedy si chorá, len nevieš o tom a prenášaš to na druhých... Toto je aj o zodpovednosti za tých, ktorí sa očkovať nemôžu z vážnych dôvodov a môžeš ich pri kontakte nakaziť. Stále sa tvoria nové mutácie ktoré sú len horšie. Inak ako vakcínou sa toto neskončí... okrem toho predpokladam že chceš cestovať do iných krajín kde je veľa turistov. A po druhé, ak chceš mať v budúcnosti dieťa, je.lepsie byť zaočkovaná teraz, pretože ak to dostaneš tehotná je to pre teba oveľa rizikovejšie. Pred pár dňami na to upozornil ak infektolog že tehotná žena je rovnako riziková ako 60 ročný človek...
Ja tiež nad tým uvažujem, ale skôr asi nie keďže sa snažíme o bábätko a nedarí sa nám tak mam strach aby sa to všetko ešte nezhorsilo.. Pracujem v zdravotníctve 😀 všetci sa išli očkovať a ja ako čierna ovca nie, pretože sa to takýmto ženám neodporúča a nech si každý vraví co chce...
@miriam_s naozaj Ti to vakcina zaruci ze neskoncis v nemocnici? Alebo je to teoria, ze mala by? A pokial ano, ako casto sa musis dat ockovat, aby Ti to vakcinacia “zarucila”?
Co znamena “vakcina brani asymptomatickemu priebehu” ? Ze bez vakciny by si nemal ziadne priznaky a s vakcinou mas teda horsi priebeh? Na zaklade akych kriterii sa doslo k takemuto zaveru?
@miriam_s ale ja neplánujem dieťa o rok alebo dva... som ešte mladá... ja sa bavím o 10 rokoch po očkovaní napr... 🙂 myslim si že snáď o 10 rokov tu už corona hádam nebude...
@sisa_s váš názor 🙂 ja sa bojím
@miriam_s prosím nevyvolávajte tu zbytočné útočné debaty. Ja to čítať nepotrebujem. Chodte sa hádať do správ 🙂 dakujem
Ja mam 30, cely zivot som zdrava, covid mal u mna lahky priebeh a i tak ho uz nikdy v zivote zazit nechcem. Neviem si predstavit, ako by som zvladla tazky priebeh covidu, ktory mali moji rodicia - obaja skoncili v nemocnici na kysliku. Pri otcovi zomreli za tyzden traja, jeden vedla neho na posteli, tak tam lezal do rana mrtvy. Mamu pustili o tyzden skor, ako by ju prepustili za normalnych okolnosti, este sedela na stolicke a cakala na spravu a jej postel uz bola obsadena inou pacientkou. Na izbe mala mlade zeny, cely zivot zdrave, ktore plakali od bolesti, jedna si zelala radsej smrt. Toto vam vie spravit covid a to este nevieme, ake budeme mat nasledky. Ockovat sa dam hned, ako to bude mozne. Verim lekarom a vedcom a ako jedine vychodisko z tejto situacie vidim vakcinaciu.
Neviem,ktori zmrd zacal sirit nezmysli o neplodnosti,ale neboj sa,nie je to pravda. Nikto ta ani do ockovania nebude nutit,ani ucitelov nenutia. Podla mna ludia do 25 rokov nemusia uvazovat nad ockovanim,pokial nie su onkologicky pacienti,nemaju zavazne plucne a srdcove choroby. Ono aj proti chripke,keby sa neockovala kriticka skupina ludi,tak by boli obrovske pocty mrtvych. Ockovanie nie je povinnost,ak nie si rozhodnuta,nedas sa. Ak zmenis nazor,mozes sa zaockovat neskor.
@marca12 ďakujem za názor 🙂🙏🏼
Korona tu bude uz navzdy a preto je dolezite,aby sa zaockovalo co najviac ludi.
@miriam_s ja sa Ta normalne pytam, ze co znamena, ze vakcina zaruci asymptomaticky priebeh. A skutocne by som uvitala aj normalnu odpoved.
Covid je tu kratko, tych vyskumov uz bolo tolko ze az a aj tak sa kazdu chvilu stanoviska vedeckej obce menia.
Ockuje sa len par mesiacov, takze netusim na kolko su zavery z tychto vyskumov relevantne.
Nehnevajte sa, ale iná diskutujúca ma označí a napíše kardinálnu blbosť, a keď jej na to odpíšem tak vyvolávam útočné debaty ? Vám to adresované nebolo, tak.ked sa nepáči, nečítajte.
@soldi toto som napísala : už vychádzajú dlhodobejšie vyskumy ktoré ukazujú že vakcína bráni aj asymptomatickému priebehu, kedy si chorá, len nevieš o tom a prenášaš to na druhých... Ja som to vysvetlila, keď ťa zaockuju, tu ide o pfizer, nebudeš roznášať covid. Ide konkrétne o výskum ktorý je nový, z Izraela, kde očkovali ako prví a už majú veľkú vzorku zaockovanych na.ktorych to skúmali.
Lenze tak isto sa nevie ani ake nasledky bude mat prekonanie covidu po rokoch...toho sa ja osobne bojim viac
@miriam_s Pani/Slečna. Je to moja diskusia nie vaša. Chodte si vytvoriť svoju takú istú a diskutujte v takomto tóne. Alebo píšte dotyčnej do správy
@soldi štúdie z UK a Izraela ukazujú, že počet hospitalizácii u ockovanych sa znížil o vyše 90%. Takze nie, 100% nikto nezaručí. Toto nie je matematika, kde 1+1 =2. Tu hovoríme o živom organizme a mutujucom víruse. A počítam s tým, že sa budeme musieť preočkovať, možno niekoľkokrát, možno každý rok.
Lenze tento virus je nevyspytatelny,nevies, ktory organ ti napadne. Kamarat zomrel,nikdy nebyval chory,vysledky tiez ukazkove,myslel,ze nanho covid nema. Pozitivny clovek a uz tu nie je. Fakt si nemozes byt ista. Poznam dedka 80rocneho mnoho diagnoz a aj napriek tazkemu priebehu prezil. Tym nevravim,aby si sa dala ockovat. Co sa ma stat sa stane,ci sa budeme bat alebo budeme optimisti.

@hettinka Ale vy máte 40 rokov, pozeráte sa nato inak 🙂 ja som chcela vedieť názory skôr báb alebo chlapov v mojom veku, ktorí sú bezdetný a nemajú žiadne zdravotné problémy 🙂 ale každopádne ďakujem 🙂