Názor na používanie tampónov
ahojte zienky 🙂 pouzivate tampony? ak ano,ake? pouzivate aj v noci? aky mate celkovo nazor na ich pouzivanie?!
@asimama vsak normalne sa spytas... na to vytiahnutie musis mat grif, aby si sa nepoliala, ja som to najprv robila pod sprchou kym som sa to naucila, hlavne pomaly a vsetko je ok 😀 tych 8-9 hodin to v poho vydrzi. ja cistim rano, ak je to nevyhnutne tak v praci, po praci a pred spanim. ale vydrzi to aj cely prac. den viem to podla toho, ked mam frmol a nemenim, v klude vydrzi. to je mojh blby pocit. a ako tu uz napisala @habibi78 gyn. uzapaly, mykozy su minulostou, tampony ma vysusali... a vlozky, neznasam ked citim ako to tecie prepacte za vyraz 🙄
@hennyinnsbruck nebudes mat, zvyknes si, ja som na zaciatok pouzivala durex lubri gel, ale ide to bez toho, kalsiok sa prispobuje posve a nie posva kalisku takze tak... vacsinou su dve velkosti mensia a vacsia, ak si nerodila tebe staci aj mensia...aj ked ja mam 26 a idem objedńavat vacsi... holt to uz neni to co za mladi 😀 asi zacnem cvivit kegelove cviky 😀
@misaelka 😀 dakujem za reakciu 🙂
Som si co to precitala o tom kalisku cim viac tym dalej sa mi to pozdava 😀
ja som zastanca tamponov.pouzivamaj v noci(vtedy mi staci mini velkost).z vloziek som na nervy,pouzivala som ich jedine po porode ale neviem no..mne proste vadia a citim sa,akoby mi medzi nohami nieco suchotalo 😀 ale tiez rozmyslamnad tym menst.kaliskom..baby to sa kupuje v lekarni?mozno debilna otazka ale nevyznam sa 🙂
Ja pouzivam tampony len v nevyhnutnych pripadoch, na kupanie, v lete atd. Na noc vobec nie, poznam sice X bab co maju tampon zavedeny nonstop pocas menstruacie, ale nestotoznujem sa s tym. Viacero kamaratok, vratane mna mi uz potvrdilo, ze ked pouzivali prilis casto tampony, opakovali sa im infekcie a mykozy. Aj napriek pravidelnemu meneniu, skor si myslim ze ked ma zena tyzden vkuse tampony zavedene, narusa si floru v posve a potom tie zapaly.
@11nika11 kukni predajcov maju ich v niekt. lekarnach ale aj cez net sa daju kupit, potom platis postovne.
@hennyinnsbruck @asimama inac este k tomu poliatiu sa robim v ambukancii cela v bielom, co je velmi haklive a nikdy som sa nepospinila ani nepoliala, takze tak... mozete sa istit intinmkou ale je to zbytocne.
Asi 10 rokov som pouzivala len tampony, ziadnu vlozku. Teraz tampon beriem ako obcasnu nutnost. Asi rok mam kalisok a je to najuzasnejsia vec.
@asimama doma ho vyťahujem len v sprche, takže žiadny problém, i tak sa vždy sprchujem ked prídem domov. ak sa stane že niekedy ho musím vytiahnuť aj mimo tak v pohode, pomaly opatrne, chce to grif, ešte som sa neobliala🙂 potom pekne vlhkými utierkami vyutierať a šups naspať - samozrejme myslím ked som mimo domu. ale najlepšie je mať dva🙂
je to uplna parada, lebo krv sa nedostáva do styku so vzduchom, t.j. nesmrdí. ja som na toto citlivá, sama sebe som smrdela ked som používala vložky alebo tampon.
ja len na kupko pouzicam, chodime pravidelne plavat s detmi, takze vdaka bohu za tento vynalez 😀 ale boli ma z toho v podbrusku a vzdy mam z toho brucho tvrde a bolave a mierne nafufnute, takze nemoze to pouzivat stale ..
@hennyinnsbruck rozhodne si ber väcsi,je medzi nimi minimalny rozdiel,ak raz porodis,svaly uz nikdy nebudu to co byvali...
zavedenie je vec cviku a rutiny urcite sa to rychlo naucis,trvalo mi to 2 zavedenia a uz to slo 😉
@asimama budem trosku polopatisticka,vytahujem palcom a ukazovakom nad zachodom,nikdy moc netlacim,je tam aj taky vybezok za co sa da tahat,ale to mi nesedi takze ho vytahujem takto je to fajn par krat skusit pod sprchou,je to naozaj len cvik,mne staci menit 1x za 12 hod.prve dni pre istotu mavam slipovu vlozku.
Ospravedlnujem sa za intimne podrobnosti,ale inak sa to neda vysvetlit 😅
@hennyinnsbruck mam 30 rokov, ten mensi kalisok a keby bol este mensi tak si vyberiem ten. Aj ten mensi mi je velky ale uz som si zvykla.
@zuzana1291 treba poriadne ruky umyvat pre zavedenim..
@asimama ked je slabsia MS, tak som si ho v praci nemenila, uplne v pohode mi to vydrzalo, az doma som menila. to nepretecie, lebo to ti urobi take tesnenie, ze neprepusti nic, aj keby bol plny, vsetko ostane vnutri. no a vytiahnes ho potom bud za stopku, alebo niekto aj celu stopku odstrihne a vytahuje len ten kalisok, to si sadnes na WC, pardon za opis, roztiahnes nohy a vytiahnes kalisok, vylejes rovno pod seba, umyjem v umyvadle a dam nanovo dnu. ako najdlsie mozes mat? no to je uz na tebe, mal by sa samozrejme pravidelne vyprazdnovat, ale ked je urgentna situacia, tak mozes mat omnoho dlhsie, ako tampon
@saska.t
@beruska141 😅 diky baby..no asi si ho kupim 🙂 podla vasho popisu to vyzera super 🙂 a usetrite kopu peniazkov 🙂
Ja pouzivam kalisok asi pol roka, ale zakazdym prve 3 dni mi preteka....uz som ho skusala roznymi sposobmi zavadzat....mrzi ma to, lebo aj napriek tomu musim mat vlozku.....aj som citala, ze ked to ide v navaloch, tak ide aj mimo kaliska....
Alebo robim niekde chybu?!
@aneta1020 tampony používam, ale neprehánam to s nimi. Nemaju sa používať v jednom kuse a určite by som si tampon nedávala na noc. Načo.. Tampony väčšinou používam vtedy, ked sa chcem cítiť dobre aj počas svojich dní, ked si chcem dat uzke nohavice, pretože s vložkou je to pri nich nepohodlné, alebo ked si idem večer niekam sadnuť. Používam jedine o.b. comfort, nikdy som snád ani iné nemala.
nedam na nich dopustit... v noci si ich davam iba ked spim mimo domu ... a to nie je velmi casto 🙂 pouzivam z DM... je tam 80kusov za 3,50e tusim ... a su dobre 🙂)
@ivetoy Taku samozrejmost mi nemusis hovorit 🙂 BOhuzial, niektore zeny su nachylnejsie na infekcie, a mne ich vyslovene sposobovalo dlhodobe pouzivanie tamponov.
@zuzana1291 ok 😀
Na noc tampony urcite nie, a ked uz tak ja pouzivam cisto prirodne zo 100% bavlny, nebielene chlorom, konkretne tieto: http://www.nutrimas.sk/Tampony-z-organ-bavlny-M... alebo aj tie super, na zac. prve dni...
baby, s kaliskom sa da aj plavat? ci len s tamponmi?
...ja už 15 rokov používam výlučne tampóny, a to vo dne i v noci a nikdy žiaden problém nenastal, žiadny toxický šok sa nekonal, ani žiadne pretečenie. Vložky som použila iba po pôrode v šestonedelí a aj to som sa nevedela dočkať konca 😀 ...jednoducho mi zavadzajú, pre mňa sú nepohodlné...
Čo sa týka značky tampónov, najviac používam tie z DM-ka...aj keď v podstate nemám problém so žiadnou značkou, len tam nakupujem najčastejšie, tak automaticky siahnem po týchto 😉
@leonela666 ja to isté,tampony 20rokov,bože to je číslo 😀 a vložky iba v šestonedelí...a za tie roky bolo dosť ,hlavne u staršej generácie otáznikov..predsa len vložky dlho vládli tomuto svetu 😀 a z toho eko pohľadu,kalíštek nie je pre mna,ani vložky a vraj su tampony z balvny ,ktoré nie su škodlivé,ale nestretla som sa s nimi ešte v praxi,v predajni,videla som bio tampony v e-shopoch ,kde ale nič iné pre mna nebolo ,takže som ani nevyskušala,netuším aké možu byť

@saska.t ahoj mozem otazocku?
Akurat rozmyslam ze skusim ten kalisok.ono su dve velkosti.
Do 25rokov a nad 30 rokov po porode ci ako to je.
Ja pouzivam mini tampony, vacsie ma akoby,, tlacili,, ☹
Ked si objednam ten kalisok nad 30rokov nebudem mat problemy so zavedenim?mam 30r a zatial sme bez deticiek.
Je mi to trapne ale neviem kde sa opytat...