Nemôžem si dovoliť dať vyplniť zub
Ahojte. Mám otvorený zub kôli bolesti som si musela dať vybrať korene bolo mi to ľúto nechať ho vytrhnúť. Ale bohužiaľ nemám peniaze na to aby som si ho teraz dala vyplniť kanáliky a dokončiť. Dala som za vybratie 120e a ešte do dokončenia minimálne 350e to si nemôžem vôbec dovoliť. Že maximálne 6 týždňov môže byť otvorený ? Čo ďalej s tým je to nejaké riziko ?
@anonym_328ef0 no sockovske sa mi príde pýtať zubara na cenu, hlavne keď autorka nemala možnosť, že mala bolesti. V zivote nikdy som sa nepýtala zubara na cenu a to sa mi stalo, že za obyčajne vytrhnutie osmicky som platila 180 eur s nejakým liečivými senom, čo mi tam dala a na kontrole mi to oplachla a vypýtala si dalších 50😂 a to má zmluvy so zdravotnými poisťovňami a na preventivky sa chodím každoročne oholit😀
Autorka, nič iné ti neostáva, len si pozicat.
@tramtada31 povecsine nemam hotovost ale ked som riesila prednu zub maleho som sa pytala,kolko si mam vybrat.Cele dorabanie vyslo okolo 200eur,poistka to cele uhradila potom,ked su deti poistene urazovkou.Takze aj toto je dovod,preco sa pytat na cenu.
Ako teraz muz musel utekat do bankomatu vytiahnut,lebo pytali zalohu na barle,co si dalsi syn zlomil nohu.A mal to teda kusisko ist k najblizsiemu bankomatu.
inak k tym 6 tyzdnom. Mam zub ktory mam otvoreny 2 mesiace a este ďalšich 6 mesiacov budem mat. Tiež potrebujem vytiahnuť nervy ale teda potrebujeme rentgen na ktory momentalne ist nemozem. Mam tam taku tu liecivu vložku a cement za ktory sa myslim neplati. Tak ako dočasne riešenie asi môžeš mat aj dlhšie. Ale teda som bez bolesti a nijako ma to neobmedzuje
@pjeria1 môžem sa opýtať prečo nemôžte ísť na rtg? Lebo jeden rtg= cca 12 hodinovej prechádzke vonku. Alebo jednému letu 2 hodinovemu. Aj tehotná ak má takýto vážny problém môže tento RTG podstúpiť, všade sú dostupné aj vesty atď. Samozrejme môže každý odmietnuť má na to právo, je to citlivá vec, len ma zaujíma ten dôvod. Ak nechcete písať nemusíte, každý zodpoveda za svoje zdravie
@tramtada31 takze ty kupujes daco vopred , nez vies cenu? aha. ok.
@anonym_328ef0 ked kupuješ pecivo, ryžu, tankujes alebo platíš elektrinu, smeti, tiež tá zaujima cena? Proste sú to veci, ktoré je nutne uhradiť, aj keby stali raz toľko, proste ich zakupit musis. Neviem si predstavit, že prídem s boľavým zubom k doktorovi, keď nemôžem ani jest, som rad, že má ešte zobral a nemusel som cakat mesiac na termin a nebodaj mu poviem, že sorry, je to drahe, tak idem s boľavým zubom domov.
@tramtada31 sockovské? Ozaj toto píše dospelá žena? No pozor, aby si sa aj ty raz na cenu nepýtala. Ľudia spamätajte sa. Ľudia žijú aj v nedostatku. Stačí slabo platená profesia a vysoký nájom, dlhy po blbom mužovi, pokazené auto, nedoplatok na energiách, výpadok príjmu pri PN a x ďalších dôvodov. Spýtať sa na cenu je normálne. Zuby sú dnes velká položka a niekto si to potrebuje naplánovať v rozpočte. Sa nedivím, že už decká sa šikanujú, keď ich k tomu vediete vlastným vzorom.
@anonym_f6622f veď ja suhlasim, že nie všetci môžu mat stovky eur na ošetrenie zuba, ale ako som vysvetlila anonymovi, keď si v bolestiach, je ti ukradnutá cena, čo by zmenilo na tom, ak by sa dopredu pýtala na cenu, povedala by mu, že Dakujem, je to veľa, idem v bolestiach, pripadne ťažkým zápalom domov? Zubár má navyse zákonu povinnosť mat zverejnený cennik, čiže vieš, že keď ho navštíviš, že to zadarmo nebude. Autorka proste na vyber nemala a ja som skôr reagovala na reakciu, že ako sa nemohla pýtať dopredu na cenu. No nepýtala sa, lebo to ošetrenie nutne potrebovala a cena bola v tomto prípade irelevantná, keďže sa nejednalo o nakup drahej kabelky, kde je cena rozhodujúcim faktorom a keď na ňu nemam, tak si ju nekúpim.
Zavolaj mu a dohodni sa. Ja som zub mala "otvorený" 6 mesiace, normálne mi dal liečivú vložku a dočasne mi ho zavrel. Mala som termín ale ochorela som tak som čakala na najbližší voľný. Čistenie 100€, dočasné zavretie 70€ a finálna výplň 150€.
Nie je hanba spýtať sa na cenu a rozumne si to rozdeliť. Tiež sa pýtam a nie som žiadna socka, zuby ma budú stáť ešte 1500€, tak som si dala normálne spraviť finančný plán aby som vedela čo kedy budem platiť.
Mna stal jeden zub 380€ len akosi mi zubar zabudol povedať,ze na taky zub treba korunku tak sa mi polovica zlomila po troch rokoch v zivote by som si nedala robit kanaliky uz.Ked sa da zub von a mostik.
@pjeria1 môžem sa opýtať prečo nemôžte ísť na rtg? Lebo jeden rtg= cca 12 hodinovej prechádzke vonku. Alebo jednému letu 2 hodinovemu. Aj tehotná ak má takýto vážny problém môže tento RTG podstúpiť, všade sú dostupné aj vesty atď. Samozrejme môže každý odmietnuť má na to právo, je to citlivá vec, len ma zaujíma ten dôvod. Ak nechcete písať nemusíte, každý zodpoveda za svoje zdravie
@anonym_ab6ad3 ano som tehotna, pokiaľ to nebude nevyhnutne pre moje zdravie tak si ten rentgen odpustim.
@anonym_autor
Koho si volila?
@anonym_f6622f veď ja suhlasim, že nie všetci môžu mat stovky eur na ošetrenie zuba, ale ako som vysvetlila anonymovi, keď si v bolestiach, je ti ukradnutá cena, čo by zmenilo na tom, ak by sa dopredu pýtala na cenu, povedala by mu, že Dakujem, je to veľa, idem v bolestiach, pripadne ťažkým zápalom domov? Zubár má navyse zákonu povinnosť mat zverejnený cennik, čiže vieš, že keď ho navštíviš, že to zadarmo nebude. Autorka proste na vyber nemala a ja som skôr reagovala na reakciu, že ako sa nemohla pýtať dopredu na cenu. No nepýtala sa, lebo to ošetrenie nutne potrebovala a cena bola v tomto prípade irelevantná, keďže sa nejednalo o nakup drahej kabelky, kde je cena rozhodujúcim faktorom a keď na ňu nemam, tak si ju nekúpim.
@tramtada31 áno, niekto žiaľ odíde aj s boľavým zubom. Alebo si ho dá nakoniec vytrhnúť. Žiaľ aj toto sa deje.
@anonym_7f189a je to smutné, ale povedzme si pravdu, 90% takýchto prípadov sa deje kvôli zanedbávaniu hygieny a preventívnych prehliadok.
Vôbec nemaš pravdu ,je to aj rodovo paradentôza a rôzne ochorenia ktoré môžu zuby kaziť,tak nemudruj.
@tramtada31 povecsine nemam hotovost ale ked som riesila prednu zub maleho som sa pytala,kolko si mam vybrat.Cele dorabanie vyslo okolo 200eur,poistka to cele uhradila potom,ked su deti poistene urazovkou.Takze aj toto je dovod,preco sa pytat na cenu.
Ako teraz muz musel utekat do bankomatu vytiahnut,lebo pytali zalohu na barle,co si dalsi syn zlomil nohu.A mal to teda kusisko ist k najblizsiemu bankomatu.
Neverím ,barle stoja v lekárni cca 8€ ,nedávno som vyberal v lekárni.
Neverím ,barle stoja v lekárni cca 8€ ,nedávno som vyberal v lekárni.
@anonym_14d81a 20eur daval zalohu za pozicanie a ver si comu chces.Potom to vracaju,je to zaloha.
Vôbec nemaš pravdu ,je to aj rodovo paradentôza a rôzne ochorenia ktoré môžu zuby kaziť,tak nemudruj.
@anonym_14d81a keby si čítala poriadne, alebo ak ti niečo hovorí pojem 90%, tak by si pochopila že to nie je myslené na všetkých. Ale sranda, vždy si to berú osobne tí, ktorých sa to priamo dotkne a idú kopať okolo seba. A samozrejme anonymne sa machruje lepšie 😂
Baby to bude podvod, zas ide len o získanie peňazí

@miselka257 dneska je tu den socialnych pripadov asi. minule zas rakovina, predtym opustil nas muz, predtym depresie atd atd ....neverim ze toto je skutocny zivot. ze niekto ide k zubarke a podstupi zakrok bez toho aby sa opytal kolko to vsetko bude stat.
@anonym_328ef0 a pockaj po novom roku,to tu bude ako huby po dazdi.