icon

Neočkovaní - priebeh Omikronu

7. feb 2022

Prosim,ti,co ste neockovani (z akychkolvek dovodov) a presli ste si Omikronom,aky ste mali priebeh? Viem,ze je to individualne,len ma to zaujima z toho pohladu,ze hovoria,ze je miernejsi. Na druhej strane pocuvame stale,ze vsetci skoncime na ventilacii🙈Tak ma zaujimaju realne skusenosti. Prosim, dovody neockovania tu nerieste🙏

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
basska_b
7. feb 2022

Oni rataju aj ako neockovaneho, ked pride pacient v bezvedomi a nevedia sa ho opytat. Napisu defaultnu hodnotu "nedalo sa zistit" a pritom moze mat kludne aj 3 davky. V Cechach su udaje o hospitalizovanych uz od novembra zhruba 45 ocko, 55 neocko, zverejnuje napr. politik Ondrej Dostal twitter. Tak neviem, ci to je nejaka ina krajina - pandemia aj vlny u nas i u nich prebiehaju rovnako

majamat
7. feb 2022

@basska_b ved toto.
tabulka z Ceska. najlepsie na tom su prekonany a je jedno, ci su,a lebo nei su zaockovani.
zaockovani su na tom o neico lepsie ale s tym, ze z tej skupiny zaokovanych olo otestovanych mozno rovnako ludi,a ko nezaockovanych. hoci skupina nezaockvoanych je o polovicu mensia. ked rataju preocet na 100tisic ludi, tak z celej skupiny, nie z testovanych.

basska_b
7. feb 2022

@majamat Presne. Este by ma zaujimalo, ze ci ti, co "prodelali" su pred 180 dnami (Dostal to nazyva reinfekce, cize zeby aj napr. po roku...??). Pretoze toto je jasny dokaz, ze prekonanie chrani viac ako ockovanie - je vsak otazne, ci chceme ist cestou premorenia, nakolko ta stala zial vela zivotov.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
annm81
7. feb 2022

@evamarek77 Veď už na jar/v lete sa šepkalo, že za 400 eur máš oficiálne potvrdenie o očkovaní priamo od lekára. Aj na Slovensku už bol prípad, kde takto "očkovaný" žobronil v nemocnici, nech ho nenechajú umrieť, nech skúsia inú liečbu, lebo on v skutočnosti nie je očkovaný. Toto sa deje celosvetovo - veľké prípady boli napr. v Grécku alebo v USA.

@majamat Iste, že sú na tom najlepšie prekonaní - po prvé, stále platí, že sa zatiaľ nakazila menšina ľudstva, takže ľudia s opakovaným nakazením sú jednoducho pomerne malá skupina. Po druhé, tí čo mali predpoklady skončiť v nemocnici, tam končili už pri prvej nákaze a mnohí z nich už šancu nakaziť sa znova nemajú, keďže umreli.

zefyra
7. feb 2022

Len upchaty nos, nič viac

mogaa
7. feb 2022

Tak v bývalej robote bola väčšina kolegýň pozitívnych a neočkovaných...3 veľmi ťažký priebeh a postcovid majú 2 z nich....neviem či to bol už mikron, prekonali pred mesiacom....ono 1000 ľudí môže mať ľhaší priebeh a 1 ťažký, ale nikdy nevieš či práve ty nebudeš ten 1.....

majamat
7. feb 2022

@basska_b veru enviem, ale na druhej strane, kedze virus mutuje, je sanca dostat ho 2x. no aj napriek mutaciam, ak prekonas kovid, vytvoris si protilatky proti celemu virusu proti vsetkym jeho castiam, co po ockovani nie je. tam sa pouziva iba spike protein, ak v tomto spike proteine nastane vela zmien, ockovanie moze byt neucinne. tento viruspresiel uz viacerymi mutaciami a Omikron je dost odlisny. no po prekonani je vyhoda, ze uplne cely virus sa nezmeni, cize je vacsia sanca ze tvoj imunitny system ho spozna. navyse po prekonani mas vytvorenu aj sliznicnu imunitu,c ize sa moze zastavit na urvoni sliznic.

lubbi1
7. feb 2022

skor by bola aj dobra otazka ze kolko uz ockovanych malo omikron.

eva112014
7. feb 2022

Ahoj, tak pred Covidom sme mali strach i my. V škole deti 2 týždne choré, ďalšie dieťa 3 týždne choré. Oni mali hnačky, horúčky, vracanie z Omicronu. Ja som však stále tvrdila a tvrdím, že nás chráni iba Pán Boh. Pred omicronom ma oslovilo video od Veroniky - divoká tvorkiňa. Ona robila spoveď s čarodejníčkou a ako sa obrátila atď. A pozrela som si aj iné podobné videá. Neviem, chytilo ma to a tie spovede tých ľudí. Tie rituáli, ktoré robia. Jedna bola z Košíc, no des.

Muž od piatku mal bolesť hrdla, lebo vraj pil RedBull studený. V utorok mal teplotu a antigén test domáci pozitívny. A išlo to parádne. Izolácia od neho, nosili sme rúška, dezinfekcia fičila u nás v plnom prúde. V piatok malá, že ju bolí hrdlo, v noci teplota. Takže som sa starala o obidvoch.
On sa cítil 4 dni zle, slabý, plný nos, silná bolesť hrdla, hlasiviek.
Malá 2 dni, teplota, bolesť hrdla. A ja? Už 9 dní od prvých príznakov muža, kedy bol vysoko infekčný, mám aj včera čerstvý PCR test stále negatívny.
Ja počas celej choroby som tvrdila a tvrdím, že ma Boh ochraňuje. A nie že slovami, ale ja tomu verím.
U mňa žiadne príznaky. Ďakujem Bohu 🙏.
Čiže viera má silnú moc.

luccija
7. feb 2022

Kamarátka neockovana 39 teploty 3 dní nič iné, jej syn bolesti hrdla.Ale je to úplne individuálne u kazdeho

seahorse27
7. feb 2022

Syn 7-rocny, raz zvracal, 1-den mal teplotu do 38,5, citil sa slaby, uanveny, boleli ho nohy a ruky, palili ho oci. Toto vsetko vsak trvalo jeden jediny den, na druhy den rano bol fit, akurat este par dni mal pocit upchateho nosa bez klasickej nadchy

pragmaticka
7. feb 2022

Tak najnovšie omicron dostal aj mužov strýko ktorý má 73 rokov je po 3 infarktoch a 2 mrtviciach! Aktuálne onko pacient ktorý chodí 2 ci 3x do týždňa na dialyzu. Chytil síce zápal pľúc ale už je doma z nemocnice.

babulkomale
7. feb 2022

Clovek, pred rokom na ventilacii zrejme s britskou mutaciou, dostal sa z toho v pohode.
Tento rok omikron, nadcha, kasel, dva dni teplota, manzelka ani deti v jednej domacnosti to nedostali. Vsetci neockovani, ale s vysokymi protilatkami.
Tolko k superinfekcnemu omikronu.

majusss
7. feb 2022

my sme neockovani, mali sme bolest hlavy, bolest chrbta, ja najma v krizovej oblasti, a cca 3 dnova nadcha a suchy kasel, brali sme len vitaminy a acylpirin od bolesti, nic viac, teraz to hodnotim ze sme mali priznaky mierne, horsie je ten strach pocas covidu, ze co bude dalej, co dalsi den, kedze nas strasili s kade cim...

majusss
7. feb 2022

a deti mali kazdy ine, ale cca 1-2 dni teplota, unavene oci, stazovli sa, ze ich bolia, a najmladsia mala zvracanie a bolest bruska 1 den

acrobaleno
7. feb 2022

Ja som čerstvo prekonaná. A nie neskončila som na ventilácii. 2 dni teplota do 39, dva dni bolenie hrdla a svalstva a to je všetko. Ale je to individuálne u každého.

ndrag
7. feb 2022

Kamarat s celou rodinou ocko+neocko na vlas rovnaky priebeh vsetci. 2 dni sa citili "choro". On to ma dokonca druhy krat tento rok, prvy krat tiez len 2 dni a koniec.

smoulingirl
7. feb 2022

Jeden deň mierna bolesť hlavy a mierne zvýšená teplota, dva dni bolesti hrdla.

renka30
7. feb 2022

Jedna dcera jeden den teplota, unava, cely den prespala. Potom este par dni upchaty nos inak nic. Druha dcera aktualne vcera bolest hlavy, celeho tela, teplota. Dnes uz ovela lepsie, bez bolesti, mierne zvysena teplota.

autor
7. feb 2022

Z toho co pisete to vyzera tak,ze to ma aj velmi rychly pribeh. Bodaj by uz nikto na ventilacii neskoncil🙏A je jedno ci ocko,ci neocko. Uz fakt stacilo.

autor
7. feb 2022

@majusss Ved prave,ze clovek moze mat uplne v pohode priebeh,len furt caka,ze sa to moze zhorsit,lebo len strasia s tym,ako z hodiny na hodinu skonci clovek na pristrojoch. Nevravim,ze to tak nie je,ale urcite to ani nie je pravidlo.

bucko555
7. feb 2022

Ja mám práve teraz v sobotu som mala len zvýšenú teplotu bolesť svalov kosti a v noci triaška ...v nedeľu teplota 39 pol dňa som prespala všetko na bolelo ....a dnes mi je dobre bez teploty bez bolesti .....otec očkovany tri krát tiež pozitívny ako ja a stále sa poti je slabý

miriam11
Odpoveď bola odstránená
sisinka001
7. feb 2022

Partner teraz pred týždňom prekonal, jeden deň bolesti svalov, akoby niečo naňho liezlo a to bolo celé, boli sme spolu v karanténe, aj so synom. Ja so synom sme to nedostali a to som vôbec žiadne opatrenia nerobila doma, pohybovali sme sa po celom dome, nemali sme ani respirátory, takže je to individuálne. Pred rokom sme všetci prekonali covid v druhej vlne, tak neviem či to mohlo ovplyvniť to, že sme to so synom nedostali🤷‍♀️. Samozrejme ale vitamíny a budovať imunitu. Od jesene denne užívame c-vitamín, D a raz až dva razy do týždňa zinok, no a vyvážená strava.

sisinka001
7. feb 2022

@miriam11 ano súhlasím, presne tak je to aj u nás v práci

sisinka001
7. feb 2022

A ešte to najdôležitejšie žiaden stres, lebo psychika veľmi môže ovplyvniť akékoľvek ochorenie

diamond007
7. feb 2022

@anjelicek26 tomu sa hovorí imunita voči vírusu 🙂 nie omikron ani delta... Nie očkovaní ani neockovani 😶🙃

diamond007
7. feb 2022

Teta a ujo aktuálne covidova - ujo horúčku dnes dostal a teta celková bolesť tela... Vraj ak to prejde len takto tak sú spokojní 🙂