icon

Neočkovaní - priebeh Omikronu

7. feb 2022

Prosim,ti,co ste neockovani (z akychkolvek dovodov) a presli ste si Omikronom,aky ste mali priebeh? Viem,ze je to individualne,len ma to zaujima z toho pohladu,ze hovoria,ze je miernejsi. Na druhej strane pocuvame stale,ze vsetci skoncime na ventilacii🙈Tak ma zaujimaju realne skusenosti. Prosim, dovody neockovania tu nerieste🙏

annm81
7. feb 2022

@sisaka Pekná tabuľka. Len dve poznámky.

1. na serióznu prácu s dátami ti tam akosi chýbajú popisy... Odborník sa hneď pozná.
2. aké že je percento zaočkovaných? Žeby okolo 80%? ... Kedy sa decká učia vypočítať percento z percenta? Žeby to bolo stredoškolské učivo matematiky? Či dokonca už na základke?

lucinddas
7. feb 2022

Mňa by len zaujímalo, ako viete, že ste mali omicron? Teda tie, čo to tu píšete. Veď z NCZI sa to nedozviete.

evuska135
7. feb 2022

Muz neocko ma plny nos a bolest hrdla predtym prve dni bolesti tela. Mne antigen ukazal negativitu, no bolel ma akurat chrbat a nohy, ocko. Ked sme boli chori v novembri s detmi, bol to masaker, ziaden cuch, hrozny kasel, nadcha hrozna, jeden den bolest tela.
Takze chvala bohu, ze ten omikron ma iba takyto slaby priebeh.

smoulingirl
7. feb 2022

@lucinddas My sme mali pozitívny kontakt, ktorý mal omikron dokázaný sekvenovaním v labáku, v ktorom pracuje.
Ale manžel mal alfu pred 1,5 rokom a v priebehu bol rozdiel len ten, že prvýkrát stratil na pár dní čuch.

mooonika1975
7. feb 2022

U nás neočkovani deti a ja , chlapa očkovaného sme poslali preč, takže on nemal kedy sa nakaziť.
Jeden syn nič, ani sme nevedeli ,že prekonal.
druhý syn teplota jeden a pol dňa, plus bolesti svalov, a potom 4-5 dni bolesť hrdla a dosť intenzivna. Nič nepomáhalo... mal antibiotika od prvého dňa, dve balenia summamed, lieky mal isoprinosine 3*2 tbl , c ,d, zinok, vitamin b. Všetko a milion hovadin do krku.
Ja som mala pol noci triašku, potom už len škrabanie v krku a hlienenie, na 5.deň sa mi upchali dutiny, ale to mám vždy pri viroze, potom som brala ešte jedny atb, lebo tie prvé mi nezabrali, ale to mám vždy tak. To som čakala....
Lieky som mala ako decko, plus som brala aspirin 500 , na riedenie krvi. a na odhlienenie ACC long, to aj decko bralo. Sumivý

mooonika1975
7. feb 2022

@lucinddas my podľa infekčnosti, bola 100% tam, kde sa objavil pozitivny

lucinddas
7. feb 2022

@smoulingirl toto beriem, ale to je asi vynimka

tanika
7. feb 2022

@annm81
@kaktus87 no úplne jednoduch , crp test v lekarni akonáhle mi vide zvýšené crp ,saturacia klesá , a ktomu teplota by sa zvyšovala nečaká by somna lekára - veď koľkých už obvodaci pochovali , prečo lebo Nedostali základnú liečbu -neskoro . Ja po osobnej zlej skúsenosti mám doma atb zásobu pre prípad . 1.Sunamed ,2. fromilid , 3 . Suprax , k tomu isoprinosine a iverrnertin aodtsne ani nepíšem kvapky na suchý kašeľ
Na vlhký, spreje na astmu , aspirin , kortikoidy prednison . Pýtate sa prečo ???? Lebo tak má moja obvodná liečila , neliecila že som o6/2021 skončila zo začínajúci ! Zapalom pluc a musela vydupať rtg pluc a crp aby mi verila že to bez ten nedám. Keby som ich bola mala pred víkendom tak neskoncim zo zápalom pluc / liečila má doma atb a prednidonom / a odvtedy už je to poznať te pluca boli chytene . Polroka som sa z toho dostávala ……. Asi tak
Moje protilatky boli vysoké . Po 7 mesiach od covidu mám 5900 nie som očkovana.

annm81
7. feb 2022

@tanika Problém je, že ak zavedieme ATB ako základnú liečbu hneď ako sa niekto nakazí týmto VÍRUSOM budeme v budúcnosti veľmi plakať, až nám deti budú umierať na relatívne bežné baktérie, čo si povymieňajú v škôlke.

tanika
7. feb 2022

@annm81 to nie / ale z vírusu teda nie hneď ake na 8.-9. Deň mi prisiel už baktetialny zapal na to tie atb / tak som to vôbec nemyslela , len toľko crp mat doma a ak dva sa ti zvyšuje ako mne a v piatok volám obvodnej a oba ti dáte bez atb to nie je na atb . A na pohotovosti v sobotu keď mi už vôbec nebolo fakt dobre fialove pery a oni že v pondelok ku svojej obvodnej 😮takze ja sa už po mojej skúsenosti nespolieham ha obvoďákom nám doma pre prípad riešenie keby som mska tie atb v ten víkend ??!!!!nechyti mi to pluca …. A už ich mám poznačené asi toľko .

sisaka
7. feb 2022

@annm81 asi by som sa nemala ani unuvat, keďže vieme, že škoda sa s tebou baviť, ale pre ostatných:
Aktívne prípady podľa tabuľky predstavujú 80% zaočkovaných, čo viac menej odzrkadľuje zaockovanost, čiže jasne vidno, že očkovanie nezabranuje vzniku choroby. Čo sa týka nemocnic, je jedno, ake percento zo zaočkovaných/nezaockovanych skončí v nemocncici, dôležité je koľkí “zaberajú” miesto v nemocnici a u nás podľa posledných údajov nám naši milí očkovani zaberajú 70% posteli, keby vakcína fungovala, nemal by tam byt nikto.
Ak ti nesedia percenta sťažuj sa na našom ministerstve, tabuľku som nevytvorila ja.
https://www.alberta.ca/stats/covid-19-alberta-s...

mooonika1975
7. feb 2022

asi aj malé dieťa vie, že je tu pandémia nie proti obyčajnému sopľovému virusu, ale proti covidu. Asi to nebude obyčajný virus, keď zomrie športovec, mladý človek , či ? Potom su antibiotika na mieste a vôôôôôbec sa nemusi riešiť nejaká rezistentnosť, či nebodaj plošné umieranie a pozor, baktéria - virus, dve rozdielne veci, ale to vieš
@annm81

annm81
7. feb 2022

@sisaka Hm. Nie je tam tak náhodou uvedené (keďže dáta si sem skopírovala profesionálnym spôsobom, tak môžme len hádať), že neočkovaní tvoria tretinu hospitalizovaných?

Ak by očkovanie nemalo vplyv, tak potom by bola v nemocniciach +/- pätina neočkovaných - rovnaký pomer ako v populácii (a to sa už nezaoberám takým "detailom" , ako že rizikové skupiny budú pravdepodobne preočkované vo vyššej miere ako nerizikové) .. Ale ejha, nie je ich len pätina, ale rovno tretina? Kde sa stala chyba?

annm81
7. feb 2022

@mooonika1975 Samozrejme, že viem, aký je rozdiel. A keďže ATB sú voči vírusom absolútne neúčinné a na druhej strane je to jediná účinná zbraň proti baktériám, mali by sme hľadať iné riešenia - inak sa dostaneme z dažďa pod odkvap.

mooonika1975
7. feb 2022

@annm81 nemyslim, že chce niekto pri covide niečo skúšať , je to virus z ďalšich 1000 virusov možných, takže ak toto dám s atb, tak sa svet nezruti, lebo dalšie virusy môžem kľudne prekonať vyležanim, covid nie je alfaomega všetkych virusov, že on udáva ako to bude, to zase netreba z toho robiť vedu...

annm81
7. feb 2022

@mooonika1975 Problém je, že ak sa rozhodneme dať antibiotiká plošne obrovskému počtu ľudí, máme pre pekných pár generácií baktérií vytvorený perfektný selekčný tlak. Potom už nebude problém len superinfekcia covidu a baktérií, ale pokojne aj nachladnutia a baktérií.

sisaka
7. feb 2022

@annm81 si fakt taká nechapavá, alebo sa len robíš. Však som to jasne napísala. Ak by vakcína fungovala , tak ako normálne vakcíny tak nemáme 80% všetkých nakazených zaočkovaných a nezaberali by nám v nemocnciciach 70% posteli. Efektivita týchto vakcin je absolútne mizerná nech sa na to pozrieme z akéhokoľvek uhlu. Chvalabohu, že bežné vakcíny sú oveľa účinnejšie, to by bola hotová katastrofa, keby fungovali ako tieto …
Ale nenechaj sa rozrušiť, teš sa z toho, že si očkovaná

annm81
7. feb 2022

@sisaka Tak teda mne nechápavej vysvetli, prečo je v nemocniciach tretina neočkovaných, keď v celej populácii ich je len pätina? Je to predsa jednoduchá matematika, nie?

A rovnakou jednoduchou matematikou si môžeš spočítať, koľko by bolo v nemocniciach ľudí, keby nebol očkovaný nik a koľko by ich bolo, keby boli zaočkovaní prakticky všetci. A potom si tie čísla porovnaj. A úplne nakoniec si z toho vyvoď, ako by mohlo fungovať zdravotníctvo v jednom z tých prípadov a ako by absolútne skolabovalo v tom druhom.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
autor
9. feb 2022

@sisaka Inak nad tou ucinnostou som sa tiez zamyslala.Ze najprv to bolo tak,ze mala chranit pred Covidom. Ved logicky,na to vakciny su. Ked som ockovana proti tetanu,tak tiez necakam,ze dostanem len jeho slabsiu formu, alebo lahsiu formu meningitidy,ci malarie. Takisto ako napr. ockovanie proti rakovine krcka maternice ma ochranit pred rozvojom rakoviny,nie pred rakovinou s lahsim priebehom,nie? Jedine v tomto pripade ta ucinnost nejako pokulhava,kedze virus sa zmenil a uz je na neho proste prikratka.

rainee
9. feb 2022

My sme vsetci mali príznaky ako klasická viroza - sople, kašeľ, hrdlo, teploty 38-39. Keby sa teraz neriešil covid a testy, ani nevieme že je to ono. Od pozit testu je to už 2 týždne a stále pokasliavame a sme unavení. Muž a dcera nie sú očkovani, ja áno a mala som celkovo horsi priebeh ako oni. Keby som vedela asi sa ani neockujem. Hlavne nech už tento covid humbuk skončí....

tanika
20. feb 2022

@mooonika1975 ahoj poprosím ta ake stb si brala pri covide ( problém u mna dutiny ) ako vždy mne na sadili obvodná suprax od druhého dva pozitivity. No dnes je 5 tabletka no nič mic sa mi zdá asi nezabrali celkom zrochacitim sj ucho . A to je dnes 7 den a dnes som ako zbitá celé telo ramena, ruky , dutiny pribuchnuté neviem či sa mi sj z toho tak divne dycha. Ako krby ni niečo sedelo na hrudi. A strašná únava . Ake atb si brala . ? Zajtra musim volať s mudr. Normálne sa bojim . A pritom mi to začalo len troska hrdo , bum do dutin, žlte hlieny ráno zriska zel . potom zachripnutie , hlava bolesť dutiny a včera večer som sa nemohla zhlboka nadýchnuť poriadne . Ale tie dutiny a nosohltan mám riadne spuchnuty . Ešte zaujímavé nádchu nemám .🥲🥲🥲

minutka
20. feb 2022

U nas sme vsetci 3 neocko. 2 dospeli a dieta. Priebeh mierny. 1 noc teplota a potom nadcha. Uzili sme paralen

mooonika1975
20. feb 2022

@tanika ja som mala najprv summamed, ale dutiny ma chytili až po dobrati tbl, takže som mala asi 4 dni pauzu a potom som mala dalacin , ale až 8 dni. A treba si nahrievať dutiny , nádchu som nemala ani ja, mala som ale zadné hlieny ,tie som citila podľa vone. A mala som na riedenie hlienu mukolytika

tanika
20. feb 2022

@mooonika1975 Takze dalacin zabral a celkovo za ta covid koľko potrápil ? Teda aj s dutinami . ? Ja tuším mám všetky fázy . Dedycjšo sa to zle u tých hlienov ? Áno teda mne z opuchnu rozprávam
Nosom vzadu v nosohltane mám riadny opuch .
A dnes dom akási divná , strašná únava. Zima mi je Juj zavára dá mudim dovolať mudr.

mooonika1975
20. feb 2022

@tanika no ja som nemala nič extra, ale ja nemávam teplotu, ani keď mám hlavu pod pazuchou, takže v tomto som sa ja obávala, aby som covid neprechodila, našťastie ma zachytil antigen, tak som bola rada. Dutiny mi chyta vždy, vždy , robim v škôlke, je to z toho, nikdy som to nemala, posledných 10 rokov v kuse iba dutiny, je to tými sopľami v škôlke.
Ale ležala som všetky dni, aj keĎ som nemusela, takže som ležala 10 dni. Prvý deń hlava bolela, druhý deň škrabalo v hrdle, potom sa mi začalo hlieniť hrdlo a to som vedela, že mi steká zadný sopeľ, potom na 6-7 deň sa mi začal upchavať nos, musela som kvapkať a čistila som nos physiomerom, dávala sinupret akut, ten dávam vždy. Doprala som summamed a začali teda tie dutiny, nebolelo ma nič, len som vedela, že akonáhle to nechám tak, tak ma začne bolieť z tych dutin, takže som si pýtala atb. Nechcela mi dať, ale dala, aj pamycon do nosa. Ešte na večera aerinaze, ale z toho som nemohla spať, bola som ako vystrelená z rakety, tak neviem , či som ich dobrala. Asi na 14 deň sa mi to trošku začalo uvoľňovať. potom som bola deň v robote a naštastie nás zavreli, tak som bola rada, aspoń som si to mohla nahrievať a nebehať po vonku. TO nahrievanie mi pomohlo. Ja som mala v podstate celú tu dobu atb, takže možno to mi pomohlo, aby sa mi to tak nerozvinulo, ťažko povedať, ale urobila by som to podobne. Sice som ich mala dlho tie atb, preháňalo ma z toho summamedu neskutočne, ale po uživani prestalo. Viem, že tu viaceri pisali, že tie dutiny ich držali dlhšie, mne keby dali 5 dňovu karatnénu, tak to by sa mi to ešte ani nerozbehlo .... takže chválabohu za 10 dňovu vtedy. som ju stihla, lizla ma pár dni

gigie24
20. feb 2022

V mojom okoli 7 neočkovaných pri Omicrone ľahký priebeh, len bolesť hrdla, niektorí zvýšená teplota. Vek 9 - 51 rokov

mila19
20. feb 2022

Mám aktuálne omikron, Váha do 50kg, CT číslo z PCR testu 27. Nemám očko. Fungujem bez ATB; Užila som zatiaľ 4 paraleny, celý čas som bez teploty.
1. deň malátnosť a slabá bolesť hlavy
2. deň malátnosť, silnejšia bolesť hlavy, bolesť krčnej chrbtice do lebky, triašky, pobolievajú bedrové kĺby a nohy, bolesť medzi lopatkami a slabý tlak na hrudnej kosti
3. príznaky predtým akoby prešli, slabá bolesť hrdla, ale veľmi slabá a pocit guče v hrdle, závraty, občas slabo bolí hlava; cítim sa celkom fajn
4. deň párkrát kašel, pokračuje pocit usadenia v hrdle, ale bez bolesti, začína tiecť nos - zadná nádcha, dýcham bez potiaží, už iba slabé závraty na ďalší deň príznaky zrazu pominú
5. deň cítite sa v pohode všetko až nato hrdlo "zanesené", začínam sem tam kašlať raz sucho raz vlhko ale stále je to v norme, dám si ACC long a výrazne to zaberie na ten pocit guče v hrdle, do večera mám pocit, že to hrdlo je fajn
6. deň ráno riadne silná bolesť hrdla, spuchnuté mandle vyzerá to ako pri angíne, tečúci nos pokračuje, hrdlo sa do večera znormalizuje, vráti sa mi hlas, ktorý ráno takmer nebol
7. deň upchaté dutiny brutálne, dám si kvapky do nosa, a teraz podvečer pálivý pocit na hrudnej kosti, niečo také ako pri pocite úzkosti a zase som spomalená

mila19
20. feb 2022

Covid doniesol 7ročný syn, ten mal 1 deň zvýšenú teplotu do 38,6; 3x zvracal, mal triašky, a jeden deň bol unavenejší. Jeho choroba trvala dva dni.

katkaka30
19. júl 2022

@kaktus87 mozem sa opytat ako si dopadla? Dala si si tie ATB? Ja to iste, teplota 37,1-37,4 a neviem ci si nasadiť ATB. Za ako dlho ti to preslo? Ja som 3 den.