Nepríjemne pískanie v uchu

dada1996
8. jan 2025

Ahojte, je tu niekto kto mal nepríjemne pískanie v uchu pár týždňov a po nich to prešlo do takych zalahnutych usi? Druhy den mi zaľahne na par sekúnd práve ucho velmi nepríjemne a hned zapiska dost silno.. idem sa objednat na krcno ušné len chcem vediet ci to nemal niekto uz

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dada1996
autor
8. jan 2025

@kittykat22 no ja to citim obcas, hlavne vecer ked idem spat ze je ticho ale teraz druhy den sa mi uz stalo ze mi zaľahne na práve ucho a píska velmi a potom prestane

luciaruz
8. jan 2025

Môžne dôvody su dva. Môže to byť buď z vnutra, nejaky prebiahajuci zapal. Treba navštíviť orl, dat
vyšetriť a vyčistiť usi. Za druhé, môže to byt tinnitus. Tinnitus je, ked v usiach píska, hučí, duní,... býva to zo stresu, zly spanok a tak ďalej, je tam vela možností. Na to pomahaju fyzio cviky, najdes na YouTube.

zobaka
8. jan 2025

tinitus - akonahle som v strese, mam malo spanku take tony, ze nepocujem ine veci, mam to len v jednom uchu, akonahle som doma nemam stres nikto ma nenervuje v robote prestane to

dada1996
autor
8. jan 2025

@zobaka no ja to pískanie mam praveze doma a hlavne ak je ticho ale uz nie tak silno ako predtym len ked sa na to moc zameriam len teraz vlastne vcera doma a dnes v práci sa mi stalo ze mi z ničoho nic zaľahlo totalne na pravé ucho a zapiskalo nepríjemne a prestalo to bolo par sekundová záležitosť ale dost nepríjemná .. momentálne mam aj problemy s menštruáciou ktorá mi nechodí 20 dní cakam po vyvolávačke na nu aby mi urobili hormonálny profil ci to nebude hormonálna nerovnováha a ci to nemoze byt aj kvoli tomu

zobaka
8. jan 2025

@dada1996 asi nie, skor je problem v uchu, dutinach, zlom spanku

dada1996
autor
8. jan 2025

@zobaka a moze to byt aj infarkt ucha? Dufam ze nie ale no.. pisu aj take príznaky .. zas pocit nemam aby som slabšie počula na neho rovnako počujem na obe

yvanielka
8. jan 2025

@dada1996 áno začalo mi to v decembri. Bola som na ušnom a všetko v poriadku, vraj je to z krčnej chrbtice

dada1996
autor
8. jan 2025

@yvanielka tak ja sa dost hrbim kazdy dookola mi to hovori a hlavne plecia mam totalne v predu a masérka ktoru máme v práci v skolke tak vravela ze mam totalne stuhnuté okolo ramien tak neviem

zobaka
8. jan 2025

@dada1996 nie cosi 🙂

renesance80
8. jan 2025

@kittykat22 a stres

dada1996
autor
9. jan 2025

Bola som tak sluch v poriadku akurat trosku zhoršený ale to len trosku nic hrozne ze je to normalna tak ma poslal na neurologiu a stomatológiu keďže na zube mam dost dlho zapal ale neviem ci z toho lebo ked mi kontroloval okolo krku tak povedal ze mam dost stuhnuté ci som uz riešila chrbticu .. cize asi najskôr toto