icon

Neustála mykóza

marcela0110
23. apr 2017

Baby čaute, viete mi poradiť niečo fakt účinné čím sa zbavím mykózy ? Od pôrodu ju mám skoro nonstop. Mala som canesten tablety aj masť, gynopevaryl takisto čípky aj masť, macmiror a ialuna čípky a nič nezabralo. Aviváže ani prach som nemenila, nosím kvalitné spodné prádlo používam lactacyd a stále sa to opakuje. Ďakujem za rady.

Strana
z3
sunny3
23. aug 2017

Mna cca 7rokov prenasledovala mykóza, vyskúšala som všetko možné. Zabral až test na potraviny Food detective. Vylúčila som pšenicu, kvasnice, mlieko, marhule, mandle, vajcia, strukoviny, .... na 3 mesiace úplne a pomohlo to. Teraz si občas dám aj ,,zakázané potraviny", no keď začínam cítiť problém, naordinujem si diétu a repikovy čaj. Som 5 rokov bez mykózy.

megika1
23. aug 2017

@hapipa čaj je výborný,ale ja som cajickova ☺ píla som ho 1 x denne asi 14 dní

megika1
23. aug 2017

@sunny3 repík a nechtík sú vynikajúce bylinky,viď môj album domáci supermarket 🙂

eeerickal1
28. aug 2017

Ako čítam, tak každej nám pomohlo niečo iné, ja som taktiež vyskúšala toho spústu, dlho som váhala či ísť aj do antisacharidovej diéty, nakoniec som aj do tej išla a zmeny neprišli. Tak som si povedala dosť, nakoniec mi kamoška povedala, že jej pomohol pri takýchto problémoch Wobenzym, tak som skúsila a pomohol. Tak ho užívam stále, ale teraz už len ako prevenciu aby sa mi mykóza nevrátila 💃 🙂

hapipa
30. aug 2017

Toľko ste mi tu toho popísali. A každá niečo iné. Neviem odkiaľ začať a s čím. Čo sa týka toho jedla, ako som písala, tam zmeny nastali, avšak zmeny akože môjho zdravotného stavu nenastali žiadne, z čoho som bola celkom nešťastná, keďže som to čítala od vás viacerých. Na umývanie si tiež dávam pozor aby som nepoužívala niečo, čo by mi mohlo škodiť. Ešte nemám vyskúšaný čaj a enzýmy avšak neviem, že či to naraz skúsiť alebo jak. Ako je to potom s tými enzýmami? Ako dlho by to asi trvalo kým by som sa zbavila problémov?

tinka_21
31. aug 2017

Vždy je strašne veľa vecí, ktoré môžu a nemusia pomôcť. Inak mne napr. gynekolog vravel ze rozbiehajú štúdiu (chcel zapojiť aj mna), kde pacientkám s mykozami podávajú súčasne lieky na imunitu, konkrétne Isoprinosine. A ja som od strednej školy mala problémy aj s imunitou, a brala som tieto lieky (dosť silné na pečeň :-/ ) A možno niekto konečne prišiel na to (alebo prichádza na to), že to môže spolu súvisieť... Imunitu riešim už roky a snažím sa hlavne mimo liekov. A napr. niekto si nevie vynachvalit Imunoglukán, mne napr. vobec nepomáhal. Mne zabralo až Colostrum. A aj lekárka mi potvrdila, že každý z týchto doplnkov na imunitu pôsobí inak, je založený na inej báze, a každý človek moze mať s imunitou iný problém. Ja napr. výlučne vírusové infekcie mávam, niekto zas bakteriálne... Takže tak ti poviem, spíš si to na papier. Skús jedno, pridaj druhé, alebo vymeň. Skrátka vytvor si nejakú stratégiu ;)

eeerickal1
31. aug 2017

Čo vyskúšaš je len na tebe @hapipa. Ale osobne by som povedala, že radšej po jednom. Pretože, keď vyskúšaš toho na raz viacero nebudeš vedieť, čo z toho ti pomáha, zaberá 🙂 Hlavne to začni riešiť pretože to nie je sranda s imunitou, čím neskôr sa lieči tým horšie 😢

hapipa
6. sep 2017

No veď práve, že môžu aj nemusia pomôcť. Budem musieť niekde začať. Už mám doma aj čajík a aj Wobenzym, chcela by som teda tu začať a potom uvidím, že čo, ako to bude ďalej, že ako a či vôbec sa teda niekam posuniem, či sa môj stav nejako zlepší, v čo teda riadne dúfam, lebo toto je celkom už problém, ktorý mi aj cez hlavu začína prerastať 😖

keyneska
6. sep 2017

Mne dr raz predpísala fluco sandoz a odvtedy som mykózu nemala, dovtedy aj 4* ročne, už je to vyše roka a pól čo som "čistá" 😀

katka1981
6. sep 2017

@sashena_m, aj ja preto beriem kremelinu od 1.9., planujem ju brat minimalne 3 mesiace, tak vkladam do nej vele nadeje 🙂

eeerickal1
12. sep 2017

Takto si sa rozhodla @hapipa? Vyskúšaj jedno na čas a potom druhé uvidíš. Len všetko má svoj čas. To je dôležité si uvedomiť, že mykóza neprejde za deň alebo za dva. Ale chceš to čas a u každej z nás tá liečba trvá inú dobu 🙂

Strana
z3