Neviditeľný zubný strojček
Ahojte, prosím Vás koľko ste dali na neviditeľný strojček € teraz niekedy v tomto/minulom roku? Viem, že asi pred 5 rokmi bola suma 3000, teraz niekde aj 5/6 000€. Dá sa zohnať niečo do max. 2000? Ďakujem 🙂
syn bude mať od marca invisalign, cena 3 200 eur. Do 2 000 podľa mňa invisalign nezoženieš. Tu https://www.modrykonik.sk/forum/problemy-so-zubkami/priesvitny-strojcek-a-vase-skusenosti/?page=23&scrollto=first som sa však včera dočítala, že existuje niečo podobné ako Invisalign ale lacnejšie
Pre 14 ročnú Invisalign Junior 3000 Eur postupne 500+1000+1500
@janocka a keď sa dáva ten strojček treba trhať aj zuby?
@modrymotyl8 mojej dcére vďaka nemu zuby netrhali
@patka06 Preto sa pýtam lebo mne treba ťahať na strojček 4 zuby a bojím sa toho. Čiže ak by som chcela ten strojček tak mi nemusia ťahať zuby? A ako sa tie zuby vyrovnajú keď ich nebudú trhať? Budú mať dosť miesta?
@modrymotyl8 tak trhanie zubov zalezi od toho aku vadu chrupu mas. To sa neda brat tak, ze ked jednemu nemuseli trhat zuby, tak nebudu musiet ani druhemu. To je uplne individualne a cisto na zhodnoteni lekara.
@modrymotyl8 mojej tiež chceli ťahať všetky štyri štvorky pri konzultácii na fixný strojček, a keď sme šli na Invisilign povedali, že netreba nemá ešte vyrastené osmičky, takže zuby sa pekne posúvajú.
Ja som mala Invisalign pred 4-5 rokmi a dala som za to okolo 4000. Za 2000 to podla mna nejde. Jedine si viem predstavit, ze ked potrebujes uplne minimalnu korekciu, ale aj to asi za 2000 nebude.
@modrymotyl8 synovi chceli trhať 2 mliečne, ale 1 vypadol sám a 1 vytrhli... Ale to sa podľa mňa nedá všeobecne povedať či budú alebo nebudú trhať... závisí to od toho, ako sú tie zuby uložené, ako sa majú posúvať. Syn nosil takmer 2r. nočný strojček ale nemalo to taký efekt, tak bude mat invisalign. U neho je problém, že má zlý záhryz kvôli tomu, že keď bol mladší, väčšinou dýchal ústami a aj po vybratí mandlí... mal taký zlý návyk. Takže vrchná čeľusť vo vývoji zaostala za spodnou a musia mu to teda upraviť. Je to posledná nádej.. ak nepomôže, tak operácia ☹

Za 2000 môžeš mať štandardný strojček, invisaligne určite za toľko nie a myslím si, že ani iný "neviditeľný". No skús ísť na konzultáciu k lekárke a ona to podľa stavu chrupu bude vedieť povedať bližšie info. Možno v tvojom prípadne ani nebude potrebny fixný strojček, ale možno bude stačiť nočný.