Nežiadúce účinky antidepresív

iveta543
13. feb 2021

Zdravím vie mi niekto poradiť či zavrate a nechuť do jedla patria medzi nežiaduce účinky nakoľko beriem ad len 5 deň po štvrtke sú to Arketis 20mg.
Môžem čakať ešte horšie stavy? Ako dlho trvá pokiaľ to prejde? Ak má niekto skúsenosti z ad Arketis poprosím nejaké info vopred ďakujem.

mcr
13. feb 2021

pozri príbalový leták ak to tam nebude kontaktuj lekára alebo človeka ktorý ti to zohnal pravdepodobne s tým bude mať skúsenosti

iveta543
autor
13. feb 2021

@mcr mám to na predpis od mojej psichiatričky a v pribalovom letáku sa tiež o tom píše že nevoľnosť zvracanie ale čo to točenie hlavy a tŕpnutie neviem v pondelok určite jej zavolám len mám strach čo bude do pondelka to ad mi dala na uzkosno depresívnu poruchu a tiež mám ataky paniky.

mcr
13. feb 2021

@iveta543 to točenie a trpnutie môže byť určite aj z toho

iveta543
autor
13. feb 2021

@mcr vôbec neviem ako dlho trvajú tie stavy pokiaľ zaberu ad nigdi som nič podobné nebrala nemám skúsenosti ale čítala som tiež že keď sa vyskytnú takéto stavy vraj začínajú zaberať ad.No neviem či to tak je lebo na začiatok mám brať 10dni po štvrtke a ja mám za sebou 5 deň a do teraz som to nemala až dnes.Dufam že to prejde a nezhorší sa to.

luccija
13. feb 2021

@iveta543 ak si dostala k tomu aj ukludnovaky daj si pár dni to prejde... je to normálne stav sa prvé dni týždne môže zhorsit

iveta543
autor
13. feb 2021

@luccija áno dostala som k ad atarax no neviem či mi zábere keďže na takéto veci k ad sa dávajú benzodiazepiny ale zajtra vyskúšam a uvidíme.

oli18
14. feb 2021

@iveta543 neboj sa vedlajsich ucinkov, nie u kazdeho sa prejavia. Ja som sa zhrozila, ked som precitala pribalovy letak lieku na stitnu zlazu a diskutovala o tom s lekarom

Povedal, ze vyrobcovia sa chrania proti zalobam zo strany pacientov tym, ze do vedlajsich ucinkov uvedu vsetko mozne a nemozne . Ten liek beriem 20 rokov a nemam ziadne vedlajsie ucinky. Takzr kludne uzivaj, co mas predpisane. Ad zaberu az o par tyzdnov.

iveta543
autor
14. feb 2021

@oli18 možno je to tá úzkosť a strach to na čo sa liečim čo má teraz ťahá tak dole snáď to prejde vstala som ráno a bolesť hlavy hneď som dala panadol😟

jefinka18
7. nov 2021

@iveta543 ahoj, ako sa ti dari, zabral ti ten liek??? ja hi uzivam od vcera a dost sa desim tych vedlajsich ucinkov...dnes ma prehnalo a som strasne napata a nepokojna...tak neviem ci z lieku ale su to moje stavy ci mava.

iveta543
autor
7. nov 2021

@jefinka18 ahoj ja som momentálne v 28 TT tehu beriem stále Paretin 20mg ráno jednu tabletu na uskladnenie už nedávam nič iba podľa potreby keď niekde idem vtedy cítim napätie a nepokoj ale to potom prejde keď si dám guajacuran.
Poobede magneb6 1 TB si dám občas.
Je to lepšie oproti začiatkom hoci občas cítim úzkosť hlavne keď manžel v práci a deti v škole ale snažila sa nepanikarit a byť v kľude.Tie príznaky čo máš som mala aj ja tiež napätie úzkosť strach neistota postupne bolo o čosi lepšie.Neboj prejde to berieš ho len krátko ja som mala tie stavy tiež z toho že som sa bála toho lieku ale neboj neublíži ti tiež som si tím prešla mala som strach.
Máš niečo aj na uskladnenie?...na začiatky by ti to pomohlo.

jefinka18
7. nov 2021

@iveta543 dala mi frontin...mam si ho dat keby bolo najhorsie

iveta543
autor
7. nov 2021

@jefinka18 kľudne si ho daj keď budeš cítiť že už to na teba lezie pozemok ti to určite pocase sama budeš cítiť že už nemáš za potrubí si ho dať a hlavne nemysli na to zle pred užitím lieku lebo sila mysle je fakt silná.
Môžem sa spýtať na čo sa liečiš?
Ja mám panicku poruchu a úzkostné stavy a tiež mám problém chodiť von teda socializácia.

jefinka18
7. nov 2021

@iveta543 mam diagnostikovanu panicku poruchu a uzkost a tetaniu. .4 roky beham po doktoroch, vsetky vysledky su v poriadku a mne dobre nebolo....kazdodenne zavraty, tocenie hlavy, pocit na odpadnutie, tlak na hrudniku, bolest hlavy, nepokoj, vnutorne napatie...nakoniec som dostala tuto diagnozu a antidep.

iveta543
autor
7. nov 2021

@jefinka18 no ja som tiež na tom tak isto také isté príznaky to všetko neprajem nikomu a tie Panické ataky záchvaty ani nehovorím pulz 150 ja beriem aj na pulz vasocardin 50 polovičku najnižšiu dávku ale len vredy keď sa rozbuši srdiečko.
Tiež mávaš búšenie vysoký tep?

jefinka18
7. nov 2021

@iveta543 nie, tlak si meram aj tep a ten mam vzdy ok, ja pocitujem ako by mi srdce preskakovalo...je to velmi neprijemne...EKG sim mala ok aj ECHO

iveta543
autor
8. nov 2021

@jefinka18 ja som mala aj vysoký tep aj to preskakovanie fakt hrôza ja som mala až paniku z toho keď som merala tlak teraz trochu lepšie som na tom no občas mám ešte blbé myšlienky.
Tiež mám všetky kardio vyšetrenia ok ECHO tiež EKG aj HOLTER.

kikus7
8. nov 2021

@iveta543 Veď si pozrite príbalový leták.