icon

Nežiadúce účinky Prednisonu

21. mar 2025

Ahojte prosim tie co mate skusenost s uzivanim prednizonu, oddnes uzivam mam ho uzivat len par dni ale mam velky respekt. Po akom case sa vam cca objavili neizaduce ucinky? Ako opuch tvare priberanie vyrazky atd... po vysadeni sa vam to vratilo vsetko do normalu? Dakujem

banalu
21. mar 2025

Nemyslim si, ze po par dnoch uzivania sa dostavia hned aj neziaduce ucinky + tiez zalezi od davkovania, je ine brat 5tku 3 dni a 25tku dva tyzdne 🤷‍♀️
Moj muz ho bral 3-4 mesiace, dost vysoke davky a pribral 20 kg, nevedel sa dojest, pritom nikdy si nemal problem povedat nie, patri k stihlym ludom... skor naladovost prisla dost skoro a pocit, ze sa nemoze zastavit ani na minutu. Ale to tiez az asi po tyzdni uzivania. A k vysadeniu neviem povedat, on ho vysadzal tyzdne, postupnym znizovanim davky. "Zravka" mu ostala, ale uz to vie vedome korigovat.

autor
21. mar 2025

@banalu no ja som dostala zvlastne davkovanie 3 dni po 60mg 🙄

ivinka22
21. mar 2025

Aj ja som ho brala davno a bola som ako súd...stále prázdny žalúdok ..tvar opuchnutá na dve brady

autor
21. mar 2025

@ivinka22 ako dlho ste brali? Po akej dobre prisiel opuch prosim?

dzulli1980
21. mar 2025

Ja som brala 5 dní - 2 dni vysoké dávky, postupne znižovala ... za 5 dní som pribrala 2 kg (zrejme to bola voda, strašne naliata, opuchnutá som sa cítila), iné nežiadúce účinky som nemala

banalu
21. mar 2025

No davkovanie je len take, ake ho lekar predpisal... dava sa na rozne veci v roznom trvani a v roznych dlzkach.

ivinka22
21. mar 2025

Po mesiaci a brala som každý deň 20mg..diéty dokiaľ som ho brala nepomáhali .

autor
21. mar 2025

@dzulli1980 dakujem a potom.po 5 dnoch uzivania ste kedy cca odpuchli?

ivinka22
21. mar 2025

No ten opuch mi ostal na dlho až keď som neschudla rapídne vtedy odpuchlanaj tvar

kacena4
21. mar 2025

bravam ho pravidelne v intervaloch. nikdy som nemala neziaduce priznaky

autor
21. mar 2025

@kacena4 dakujem pekne a v akych davkach prosim uzivate kolko dni po sebe v danom intervali? Ak sa smiem spytat

kacena4
22. mar 2025

davku ti teraz nepoviem presne ale roky cca 1-2x do roka cca 10 dni

staryjarec
22. mar 2025

Ak ho máš brať len 3 dni, myslím, že sa nemáš čoho obávať. Ja ho užívam už 3 a pol roka a to som začal s rovnakými dávkami ako ty. U niekoho sa zaokrúhlenie tváre prejaví veľmi rýchlo a u niekoho vôbec. Ale priberanie sa prejaví asi u každého.

anicka329
Autor odpoveď zmazal
anicka329
12. nov 2025
@staryjarec

Ak ho máš brať len 3 dni, myslím, že sa nemáš čoho obávať. Ja ho užívam už 3 a pol roka a to som začal s rovnakými dávkami ako ty. U niekoho sa zaokrúhlenie tváre prejaví veľmi rýchlo a u niekoho vôbec. Ale priberanie sa prejaví asi u každého.

Ahojte, užíval niekto dávku 40 mg za deň? Aké ste mali nežiadúce účinky pri takejto dávke? Ďakujem

staryjarec
12. nov 2025
@anicka329

Ahojte, užíval niekto dávku 40 mg za deň? Aké ste mali nežiadúce účinky pri takejto dávke? Ďakujem

@anicka329 Záleží na tom, ako dlho budeš túto dávku brať. Ja som mal spočiatku ešte vyššiu a pribral som 12 kg za 4 mesiace. U mňa to bolo enormné priberanie. Inak nič.

belasy_motylik
12. nov 2025
@anicka329

@anicka329 ja som brala 60mg takmer mesiac +extrémne silnú dávku antibiotík a antihistaminík. Lekár mi pri užívaní Presnisonu prikázal stravu bez soli, cukru a vysoko diétnu, lebo je vysoké riziko diabetu a pod., dodržiavala som to striktne a žiadne priberanie, opuchy neboli, len som absolútne nemohla spávať, spala som 2 hodiny denne, ale to je jeden z vedľajších účinkov. A taktiež som mala, hlavne večer a v noci extrémne návaly takej neprirodzenej energie, cez deň som bola úplne odpálená. A vysádzať takéto vysoké dávky postupne, nesmie sa zo dňa na deň, ale to asi vieš.

anicka329
12. nov 2025
@belasy_motylik

@anicka329 ja som brala 60mg takmer mesiac +extrémne silnú dávku antibiotík a antihistaminík. Lekár mi pri užívaní Presnisonu prikázal stravu bez soli, cukru a vysoko diétnu, lebo je vysoké riziko diabetu a pod., dodržiavala som to striktne a žiadne priberanie, opuchy neboli, len som absolútne nemohla spávať, spala som 2 hodiny denne, ale to je jeden z vedľajších účinkov. A taktiež som mala, hlavne večer a v noci extrémne návaly takej neprirodzenej energie, cez deň som bola úplne odpálená. A vysádzať takéto vysoké dávky postupne, nesmie sa zo dňa na deň, ale to asi vieš.

@belasy_motylik áno, ďakujem, nejde o mňa, pýtam sa kvôli otcovi, lebo keď som včera čítala tie nežiaduce účinky, až mi prišlo zle, zlyhanie srdca a pod. Priberanie nevadí, schudol teraz 10 kg kvôli chorobe, takže to aspoň dobehne.