icon

Neznesiteľné kŕče v pravej strane brucha: Poraďte, prosím

melisa99
11. jan 2025

Dobrý deň predovšetkým žienky.
Potrebovala by som sa poradiť alebo lepšie povedané hľadám niekoho kto si prešiel niečím takým ako ja a dostal sa z toho .
Už týždeň mam neznesiteľne bolesti no hlavne krče v pravej strane brucha a pod bruškom , bolesť cítim aj na pravej strane vzadu za chrptom. Prvý deň boli bolesti tak neznesiteľne až som z nich vracala a musela ísť na pohotovosť. Zobrali mi krv , no nič nenašli a taktiež vylúčili slepe črevo . Bolesti sú také že jeden deň to úplne prejde a na druhy deň sa krče hneď vrátia.
Bola som aj na ultrazvuku brucha no nič tam nenašli. Doktor mi vypisal len algifen kvapky no tie mi vôbec nepomáhajú.
Chystám sa ísť gynekologovi no idem prvýkrát a neviem ako to bude prebiehať keďže som ešte pohlavný styk nemala . Menzes mam nepravidelnỳ no nikdy som kvôli nemu takéto bolesti nemala. Neviem či nemôže ísť o zápal.
Prosím ak viete o čo môže ísť budem veľmi vďačná za radu a ako obísť tie bolesti. Ďakujem za každú odpoveď.

nynia
11. jan 2025

Moze to byt cysta ale ak mas neznesitelne krce isla by som na gyn. pohotovost.

zuzkaa1991
11. jan 2025

@melisa99 este ma napadlo intolerancia alebo alergia na nejaku potravinu to som mala podobne ;)

anavixy
11. jan 2025

Na gyn pohotovost ta mali poslat rovno z chir. pohotovosti.

taktotedanie
11. jan 2025

Gyn pohotovost ta mali poslat a nie s algifenom domov

nika1122
16. jan 2025

Také kŕče ako opisujes som tiež mala, bola som na pohotovosti keďže sa mi to pravidelne opakovalo a už to bolo neznesiteľné, bol taký týždeň že som sa nevedela ani postaviť, na gynde nič nenašli, sono nic, CT nič a aj chirurg skonštatoval že slepak to nie je, uzavreli to ako virózu ale bolesti vôbec neustupovala, trvali celý rok a teda že fakt ukrutne. Tak som bola na kolonoskopii že či nie črevo, odoslal ma chirurg, tak nakoniec mi našli ale na druhej strane tumor, čo mi zoperovali na Klenovej a mysleli že to bol ten dôvod, prešli 2 mesiace od operácie a bolesti som mala opäť, a nakoniec ako som sama doma skúšala vysádzať rozne potraviny som zistila že asi je to tým. Riešila som znova s lekárkou s pokračovali sme ďalej a nakoniec sa zistilo že mám problém s cukrom a sldenými nápojmi a celkovo cukor, akonahle ho len v malých množstvách príjmam, kŕče uz nemám vôbec a som úplne super na tom. Ale aj za ten cukor problém som vďačná lebo mi našli rakovinu na čreve a našťastie v úplnom počiatku čiže to bolo podchytené. A nakoniec ten zmrd cukor mi vyvoláva takéto bolesti a stavy akoby to bolo slepé črevo pred prasknutím. Tak odporúčam aj tebe si doma vyskúšať či to nie je nejakou potravinovou intoleranciou keď nič nezistia.

melisa99
autor
17. jan 2025

@nika1122 ďakujem že ste sa somnou podelili o vašu skúsenosť a poradili mi veľmi si to vážim 🙂 pravdepodobne to mam narovnako lebo na gynekológi som bola a taktiež tam nič nenašli tak som začala tiež vysádzať potraviny a teraz mi je už lepšie takže ide v mojom prípade tiež o intoleranciu len ešte musím zistiť načo presne .
Prajem vám v živote veľa zdravia a nech sa darí 🙂

nika1122
17. jan 2025

@melisa99 dúfam že sa podarí a držím.palce ☺️