Nizka hladina vápnika - tetánia

bella1988
16. feb 2018

Zienky,mate skusenosti s nizkou hladinou vapnika,z coho to je?mne na to prisla neurologicka pri odberoch(mam tetaniu a teraz u nejj riesim zavraty),takze okrem MR mozgu ma poslala aj k endokrinologicke(vysiel mi aj zvyseny TSH hormon),tam mi brali krv vcera,ale vysledky budem mat vraj najskor az 26.2.,dovtedy ma asi porazi,najviac ma znervoznuue,ze aj neurologicka,dokonca,aj samotna endokrinologicka sa nad tym znizenym vapnikom cudovali,ze z coho to asi je,google uz radsej necitam,lebo same smrtelne diagnozy mi vychadzaju...Vopred dakujem za vase postrehy a skusenosti!

lenka_da
16. feb 2018

@bella1988 Ahoj, tiež ma zaujíma, aké vyšetrenia ti budú robiť. My máme všetci nízky vápnik, mlieka a mliečnych výrobkov jeme kopu. Zrejme vrodené znížené vstrebávanie vápnika. Naši lekári to ďalej neriešia, odporučili viac D-čka, vraj pomáha vstrebávať Ca.

lorela
17. feb 2018

@bella1988 Nechcem, samozrejme, zlahcovat, ale zase nedostatok vapnika nie je nic strasne v tomto zmysle... Trpi nan mnoho ludi, a to najma v zimnych mesiacoch. Urcite ti lekarka poradi, ako ho doplnit, v strave aleb doplnkom vyzivy, resp. si dovtedy precitaj, ake potraviny obsahuju vela vit. D v kombinacii s kalciom, ktory je nevyhnutny pre vstrebavanie.
Na tetaniu, predpokladam, uzivas magnezium.

bibistec
17. feb 2018

No a iba vapnik? Ine veci boli ok? Lebo dcerka mala vapnik, horcik a zelezo znizene a to je typicke pri celiakii alenceliakiu nema avsak ma intoleranciu na lepok akonahle sme ho vylucili do 3 mesiacov mala vsetko v norme. Tak len taky tip
Skus si dat testovat celiakiu prip ak nevyjde tak vyluc mozno lepok a po par mesiacoch chod nantesty znova. Mozno pomoze

lenka_da
17. feb 2018

@bibistec Díky za tip, tiež som už rozmýšľala nad celiakiou. Ale u nás sa doprosiť nejakého vyšetrenia vyžaduje priam nadľudské úsilie a keďže som riešila iné zdravotné problémy, toto šlo bokom. Aj keď... ktovie, možno súvisí jedno s druhým.

zuzkamargit
17. feb 2018

tak ako pise
@bibistec moze za tym byt lepok alebo aj laktoza. Dovtedy kym zistis co to je? uzivaj nejaky komplex mineralov, Basico, alebo nieco podobne. Ak mas tetaniu pravdepodobne mas mineraly na bode 0 😉 Stoji okolo 20€ a stoji to za to.

nikol955
Odpoveď bola odstránená
Zobraz