Nižšia hladina trombocytov a darovanie krvi
Ahojte, možno sa niekto stretol s niečím podobným, tak možno mi vie niekto poradiť. Pár rokov som chodila darovať krv, vždy bez problémov, mám sa sebou 13 úspešných odberov. Ale poslednú dobu vždy keď idem na odber tak ma vyradia kvôli nižšej hladine doštičiek (nič strašné, na bežné fungovanie úplne v pohode, norma na darovanie je 140, ja mávam tak 138-139). Takto som bola vyradená už tri krát s tým, že dva razy ma len odbili s tým, že si mám kúpiť vitamíny a prísť o mesiac -dva. Teraz som ale kvôli ceste mala odber v inom odbernom, tiež ma vyradili ale spomenuli, že v mojom odbernom centre sa dá spraviť nejaké špeciálne vyšetrenie, kde mi potvrdia že som ok, len tá hladinka je občas nižšia. Má s tým niekto skúsenosť? Raz som už na výnimku darovala, primárka skonštatovala že po 10 odberoch úspešných môžem aj s takou nižšou hodnotou.
U obvodnej som bola pred nedávnom, tam mi po odbere povedala že je všetko v poriadku.
@nacomeno2 Raz ma tiež vyradili ráno, po vyšetrení krvi. Povedali mi, že u všeobecného lekára si mám dať skontrolovať hladinu trombocytov. Mal som ich nízke, ale v rámci normy. Keď som išiel na ďalší krát darovať, mal som síce na hranici, ale v rámci normy, takže mi zobrali krv. Presné hodnoty si už nepamätám, musel by som pozrieť v papieroch.
No ja mám podľa obvodnej všetko ok práveže , zbytočné na hematologiu vraj . Tak ja neviem už, ale darovania krvi sa vzdať nechcem 😓 asi len skúšať

@nacomeno2 Som natom podobne. Akurát, že pri tretom vyradení som mala naopak veľmi vysoké, predtým veľmi nízko.Musela som už ísť na hematologou a brať lieky .Dovtedy som bila darca a tiež mám veľa odberov a tentoraz to odkladám,lebo neviem či je už dobre. Ale skúsiť môžem.