Norethisteron na posunutie menštruácie

simsalabim
19. okt 2018

Mate niekto skusenost s tymito tabletkami a posunom menstruacie? Dr mi ich predpisala - na termin planovanej operacie mi totiz vychadza... Operaciu som uz 3x posuvala - uz fakt potrebujem, aby ma zoperovali, no s uzivanim tohto hormonu nejak nie som stotoznena. Je ucinny? Vedlajsie ucinky? Problemy?

marse
19. okt 2018

brala som neraz, bezproblemov, treba zacat aspon 3dni pred menstruaciou. po vysadeni pride menzes do 3-5 dni. ziadne vedlajsie ucinky, aspon u mna.

pininka
19. okt 2018

Brala som ich teraz cez Leo lebo sa mi menzes posunul tak že akurát na dovolenku by som mala. Ale doktorka mi neposunula dozadu, ale kázala brat hneď v ten deň ako som u nej bola a týždeň pred dovolenkou som mala prestať a dostať menzes. Brala som ich 9 dní. Samozrejme že som nedostala hneď ako som prestala brat, ale na dovolenke som nemala už a žiadne zle šťavy som z nich nemala. Úplne v pohode.

simsalabim
autor
19. okt 2018

@marse
@pininka dik za odpovede. Ako to vyzeralo potom s menzesom dalsie cykly? Ja mam pred sebou este 2 ( na ten druhy mam operaciu) - posunula by som ten prvy. To znamena, ze aj ten druhy cyklus sa teda patricne posunie, ano? Teda keby som ten prvy cyklus posunula, aby mal 32 dni, po menzese sa mi viac menej obnovi moj 25 dnovy cyklus? Ci menzes pride tak, ako by mal povodne prist? Ci to trva, kym sa telo znormalizuje? A tiez mi sestricka hovorila, ze po vysadeni lieku sa krv zo mna “ vyleje” - vraj krvacanie je brutal silne. Je to tak?

pininka
19. okt 2018

Mne na ďalší mesiac prišiel menzes skor, ale tento mesiac mi už prišiel tak ako mi chodil predtým, čiže zazmatkoval iba jeden mesiac.

simsalabim
autor
20. okt 2018

@pininka uff ja prave potrebujem, aby ta druha menstruacia bola tiez posunuta. Cize ak mam dostat 1.v mesiaci a tabketky to posunu na 10.v mesiaci, tu nasledovnu menstruaciu nechcem 1. - vtedy ma maju operovat - ale aspon par dni neskor... o kolko dni ti prisla skor? Nechcem skoncit tak, ze v den nastupu do nemocky sa mi to spusti....

pininka
20. okt 2018

@simsalabim no ja by som potom asi aj nasledujúci menzes vzala radšej tie tabletky. Mne prišla skôr 5 dní. Doktorka mi vravela že keď mi to zblbme a menzes príde aj tak, mám ďalej brat tabletky a on sa zastaví.

simsalabim
autor
21. okt 2018

@pininka dik za radu, ale pred opetaciou sa nemoze ...

eliska13
21. okt 2018

@simsalabim Noret je veľmi spoľahlivý a nemala som silnejšie krvácanie.teraz neviem či nechápem či som už unavená budeš mať 2 operácie?Ak prvú posunies kvôli operácii, tak 2x za sebou by som lieky nebrala a radšej by som si druhú naplánovala iný mesiac termín...aj tak lieky pred op nemôžeš a je to aj s operaciou už stres pre telo.

simsalabim
autor
21. okt 2018

@eliska13 nie, iba jednu operaciu. Ale 2 menstruacie - ta druha sa zrejme bude prekryvat s operaciou. Ide o to, aby sa o par dni posunula ta prva a prisla tak 3-4 dni neskor a tak by sa to cele posunulo.