Normix - skúsenosti, nežiadúce účinky
Ahojte, užívali ste niekto liek Normix? Po koľkých dňoch ste cítili zlepšenie? Mali ste aj nežiaduce účinky, napr. že vás prvých pár dní užívania bolelo brucho ešte viac a pod? Ďakujem pekne. 😊
@simulienulka1 ahoj, prosím aké si mala príznaky pri SIBE? A bolelo ťa z lactulosy pri testovaní brucho? Ďakujem 🙂
@tianna nie vobec nebolelo pri testovani.
Prve sibo hnacky,bolesti brucha,teraz bez hnaciek,bolesti okolo pupku a pichanie v crevach
@simulienulka1 ďakujem, mám aj ja pozitívne 😆 ATB ako máš prosím? Na koľko, dávkovanie a názov? A áno, to pichanie mám aj ja 😏
@tianna normix atb, 2-0-2,na 2 tyzdne k tomu fodmap
@simulienulka1 ďakujem, podobne teda 🙂 a fodmap prosím ťa budeš koľko držať? Berieš ju úplne prísne, teda vylúčiť aj lepok, laktózu, atď?
@tianna ano uplne,kazdy den cerstve jedlo,este 3 tyzdne budem drzat
@simulienulka1 ďakujem, teda spolu mesiac alebo aj dlhšie to vychádza? Máš prosím nejaký konkrétny návod podľa ktorého sa stravujes? Alebo klasika Google? Prepáč že sa toľko pýtam ale som v tomto nováčik 😆
@tianna vyzivova poradkyna priamo cez lekara a za ten cas som sa to uz aj naucila.Strasne mi vadia tie bolesti,hlavne ked si stlacim pupok,kde mna to picha.
@tianna ahoj, len k tomu fodmap, diétu treba držať až po dobrati Normixu, inak tie baktérie zalezú počas liečby a nezničiš ich všetky. Toto mi povedal môj gastro a toto je aj názor väčšiny zahraničných kapacít ktorí sa venujú liečbe SIBO. Preto sa to často vracia, lebo ľudia tu diétu držia v nesprávnom case.
@falbala132 presne tak,v tomto s Vami suhlasim.
@tianna treba ovplyvnit aj mieru stresu,v hlave si taktiez upratat,lebo velmi emocionalny stav ovplyvnuje aj creva.
Dieta sa da vydrzat bez problemov tych 6-8 tyzdnov,len teda priberanie z nej necakaj,chudnutie skorej.
@simulienulka1 áno, sú tie bolesti veľmi otravné 🙄 a teda prosím tiež máš tak že keď si dáš povedzme o 6:00 potom o 14:00 nedávas nič a následne až o 22:00 opäť dve tabletky? Alebo máš každých 12 hodín len? No toho sa trošku bojím lebo teda ja už vyše pol roka toto riešim a teraz som už tak na hranici normálnej váhy.. keď ešte schudnem budem už príliš chudá 😏
@falbala132 ďakujem pekne. Teda počas liečby jesť normálne ako som zvyknutá aj sladké atď a až následne od ďalšieho dňa ako ukončím Normix začať držať fodmap diétu?
@tianna kazdych 12 hodin a popritom fodmap,hned ako nasadis normix musis aj dietu.Lekar Ti nedal instrukcie?
@simulienulka1 áno, jasné, dal 🙂 len som chcela vedieť ako to majú iní lebo teda viem že aj dávkovanie býva rôzne a aj probiotiká každý inak odporúča brať/nebrať atď. Ďakujem za rady, hlavne nech sme obe rýchlo v poriadku 🙂
@tianna probio nebrat,az po atb.Pred 2 rokmi som mala 3x2 tbl,teraz mam len 2x2,ale nejako horsie to teraz zvladam.
@simulienulka1 ďakujem a ak sa ešte môžem spýtať máš nejaké vedľajšie účinky? Lebo teda leták som zabalila po prvých dvoch vetách z tejto sekcie.. 🤣
@tianna nastastie nemam a v pondelok uz koncim,to netreba citat,lebo potom si to clovek vsugeruje
@simulienulka1 áno, ďakujem, úplne s tebou súhlasím 🙂
@tianna pred 2 rokmi som necitala nic,dali mi normix,nasadila som dietu a bol pokoj.Teraz som zacala vsetko citat,polovicu som si vsugerovala a je to to najhorsie co moze byt.
@simulienulka1 áno, presne tak. Ja som tiež toho už veľmi veľa prečítala a musela som sa stopnúť v tom nekonečnom hľadaní informácii lebo samozrejme mi to celé trávenie rozhadzovalo ešte viac 🙄
@tianna ja tak isto a do toho nehcene chudnem,aj ked normalne jem 🤦♀️ ta hlava ozaj robi svoje
@simulienulka1 to verím, veľa vecí má človek ,,len" v hlave. Ja som tiež schudla, no mám kamaráta fitness výživového poradcu a keď som mu povedala čo jem zistili sme že mám denný príjem iba okolo 900 kcal, teda samozrejme že pri takom jedení priberať ako nemám 😄
@tianna no lenze pri foodmapke ten denny prijem ako dodrzat?
@simulienulka1 tohoto sa trošku desím lebo teda schudnúť mi už vôbec netreba, ani gram 😆 už som na úplnej hranici normy BMI totiž teraz.. 😏
@tianna ja praveze tiez, 157 a 47 kil 🤦♀️
@simulienulka1 vidím že nám obom by sa skôr zišlo pribrať ako schudnúť kvôli diéte 😆
@falbala132 ďakujem pekne 🙂

@simsalabim dakujem za rychlu odpoved.No to mna hadam v 35 este necaka,aj ked pribrat potrebujem nutne 🙂