Normix - skúsenosti, nežiadúce účinky
Ahojte, užívali ste niekto liek Normix? Po koľkých dňoch ste cítili zlepšenie? Mali ste aj nežiaduce účinky, napr. že vás prvých pár dní užívania bolelo brucho ešte viac a pod? Ďakujem pekne. 😊
@simsalabim ahoj prosim ta dietu si drzala uz pocas uzivania atb? Ci az po?
@gionella ano, pocas a po ich douzivani. Tusim 7 tyzdnov.
@simsalabim oki, dakujem lebo nazory sa lisia, jeden dr mi hovori ze pri uzivani jest vsetko aby sa tie zle bakterie aktivovali a atb ich mihli znicit a dietu zacat az po dobrati a v druhej ambulancii zase ze hned s atb zacat aj dietu 🤷🏻♀️ preto sa pytam co u teba zafungovalo
Mate prosím skusenost,že sa vám skôr spustila menštruácia a intenzívnejšie krvácanie?
Ďakujem
Normix beriem 4 den 3x2 tablety a moj stav je omnoho horsí. Jem len dietne veci ale zo vsetkeho mi je strasne zle. Rozmyslam ze si sama zniznim davku na 2x2 lebo takto 14 dni nevydrzim. :/
@michaela19900 neznižuje ,ale kontaktujte lekára o svojich ťažkostiach, nech on sám povie čo ďalej 🙂
@falbala132 držali ste aj diétu?
@michaela19900 ani mne nesadol...ako Vám to dopadlo?
@simsalabim dobrý deň, aké ste mali hodnoty?;)
@paty888 nad 120H2 po 120minutach. Pristroj im meria po 120, bolo to nad meratelnu hodnotu.
@paty888 znizila mi doktorka davku na 2x2 lebo som nemohla nic jest a potom lepsie. Teraz beriem oprobio probiotika a ok
@simsalabim ja som mala 89 po 60 min. Ďalej už namerali že to je už hrubé crevo...ale to sa mi nezdá...mam priznaky presne ako Vy...a ako sa teraz držíte?🙂
@paty888 som ok. Ja som po 60min mala 103.
Ja som hned v prvy den citila znacne zlepsenie a po 2-3 dnoch som bola uplne fit. Mala som brutalne SIBO, lekar mi povedal, ze take hodnoty este v ordinacii nemal. Vedlajsie ucinky ziadne. Pri Normixe sa nemaju uzivat probiotika, az po ukonceni liecby - neviem, ci vies.
@simsalabim ahoj a prosím ťa,aké číslo si mala pri dychovom teste,keď brutál testy? Lebo mi vysli pozitívne výsledky na sibo, v piatok mi dali ATB a nič viac mi poriadne nepovedali, užívam 2x2x2 , mám to na 25 dní, ale čo všade čítam,tak majú nejakú pauzu ,mne nič nepovedal lekár,zdá sa mi to strašne dlho tých 25 dní,aby mi to ešte aj neublížilo.
@simsalabim ahoj a prosím ťa,aké číslo si mala pri dychovom teste,keď brutál testy? Lebo mi vysli pozitívne výsledky na sibo, v piatok mi dali ATB a nič viac mi poriadne nepovedali, užívam 2x2x2 , mám to na 25 dní, ale čo všade čítam,tak majú nejakú pauzu ,mne nič nepovedal lekár,zdá sa mi to strašne dlho tých 25 dní,aby mi to ešte aj neublížilo.
@zanetkaz vyse 100 (112?) najvyssiu hodnotu uz ku koncu merania. Uz si nespominam, musela by som hladat papiere.
Ahojte. Som rada že som našla takuto diskusiu. Ja som bola pred par dňami u gastro a mam nafuknute brucho. Najprv som myslela ze som pribrala ale vaha je rovnaka ako 2mesiace dozadu a brucho mam ako v 6mesiaci 😭 dr mi SIBO test nerobil ale dal mi normix 2x2 tbl na týždeň. Beriem ho 5deň ale brucho mam rovnako veľke. Beriem k tomu aj kinito. Jedine čo sa mi upravilo je stolica. Ozaj už stracam nadej že pomôžu tie atb 😭 konečne sa mi začalo brucho ako tak sťahovať a zrazu toto 😭 vetry nemam skoro vôbec,len trocha keď ľahnem večer spať 🤷♀️ inak klop klop chvala bohu bolesti nemam.
@zanetkaz vyse 100 (112?) najvyssiu hodnotu uz ku koncu merania. Uz si nespominam, musela by som hladat papiere.
@simsalabim ja som mala 120 len nikdo mi poriadne k tomu nič nepovedal ,dali mi normix na 2 týždeň, nepovedali ani,že nemôžem ani probiotiká,že mám držať diétu, ale to už som.si sama naštudovala,z každého jedla mňa strašne bolí žalúdok ,bolesti mi prešli do ľavej strany a až do chrbta ,vrátila som sa na gastro ,iný lekár ,ten povedal zas,že normix sa ale užíva 10 dní ,povedal no na gastroskopii ste mala slabý zápal žalúdka ,ale to,že sa mi stav bod gastroskopie strašne zhoršil a už sú to 2 mesiace ,schudla som 7 kíl, to nikto neberie do úvahy, nepovedalu mi k tej chorobe vôbec nič,že by mi mohli chýbať nejaké vitamíny ,živiny ,neporadili ,ako dopĺňať,čo si kúpiť a ja chudnem ,točí hlava,mám triasky, keď som povedala,že veľa grgam,že to mám v hlave.
@simsalabim ja som mala 120 len nikdo mi poriadne k tomu nič nepovedal ,dali mi normix na 2 týždeň, nepovedali ani,že nemôžem ani probiotiká,že mám držať diétu, ale to už som.si sama naštudovala,z každého jedla mňa strašne bolí žalúdok ,bolesti mi prešli do ľavej strany a až do chrbta ,vrátila som sa na gastro ,iný lekár ,ten povedal zas,že normix sa ale užíva 10 dní ,povedal no na gastroskopii ste mala slabý zápal žalúdka ,ale to,že sa mi stav bod gastroskopie strašne zhoršil a už sú to 2 mesiace ,schudla som 7 kíl, to nikto neberie do úvahy, nepovedalu mi k tej chorobe vôbec nič,že by mi mohli chýbať nejaké vitamíny ,živiny ,neporadili ,ako dopĺňať,čo si kúpiť a ja chudnem ,točí hlava,mám triasky, keď som povedala,že veľa grgam,že to mám v hlave.
@zanetkaz ak este stale chudnes, nebude to asi vyliecene, mozno je to aj nieco ine… sla by som znovu k lekarovi.
@paty888 som ok. Ja som po 60min mala 103.
@simsalabim mne tiež teraz zistili SIBO tak sa chcem opýtať aké si brala probiotiká?
@simsalabim mne tiež teraz zistili SIBO tak sa chcem opýtať aké si brala probiotiká?
@mimi3590 uz neviem, ale az po douzivani Normixu a k probiotikam aj Ex Helico kvoli tej probio kvasinke, co bezne v probiotikach nie je a je potrebna.
@zanetkaz ak este stale chudnes, nebude to asi vyliecene, mozno je to aj nieco ine… sla by som znovu k lekarovi.
@simsalabim stále tak chodím a lekár sa stále len zameriava na histaminovu diétu, vôbec mi doteraz nezobrali krv na b12 ,železo a atď a to som im aj povedala,že už som stratila aj menštruáciu ,už som musela druhý krát nasadiť normix, tam sa u nás striedajú lekári a oni sa ani nevedia zhodnúť na užívani normixu ,jeden povie 14 dni,druhý povie,že to sa ale užíva 10 dní ,záver že všetko v poriadku držte nizkohistaminovu diétu,ale hovorím ,ako môže byť všetko v poriadku,keď mňa boli strašne žalúdok po jedle,tak som dnes bola u obvodnej a vyžiadala si nový výmenný lístok a idem niekde inde na gastro a aj na imonualergologii,nechi spravia potravinové testy, tretí deň po normixe som mala hnačku, takže urvire nie je niečo v poriadku, ja už mám len tak obmedzené množstvo jedla ,8 kilo za 3 mesiace ,treba zmenu gastra.kolega skončil v nemocnici so slinivkou a nemu povedali ,že si ma naštudovať na internete,lebo chcel vedieť,že prečo sa to stalo, no otras naozaj
Aj ja sa trapim so Sibom a aj hostamin mam.Za 3 mesiace som schudla skoro 20 kíl
Pol roka sa trapim a stale ma boli brucho po jedle tiez skoro nič nejem
Tiez neviem ako dalej
Lekari to neriešia braj nastudujte si to sama.Ak mate niekto kto sa s toho dostal daku radu , napíšte. Dik
@mimi3590 uz neviem, ale az po douzivani Normixu a k probiotikam aj Ex Helico kvoli tej probio kvasinke, co bezne v probiotikach nie je a je potrebna.
@simsalabim ďakujem za odpoveď. A brala si aj nejaké vitamíny ako B, C, D alebo zinok?
@simsalabim ďakujem za odpoveď. A brala si aj nejaké vitamíny ako B, C, D alebo zinok?
@mimi3590 no nespominam si 🙈 C, D uzivam bezne, mozno b12 ano? Neviem uz.
Aj ja sa trapim so Sibom a aj hostamin mam.Za 3 mesiace som schudla skoro 20 kíl
Pol roka sa trapim a stale ma boli brucho po jedle tiez skoro nič nejem
Tiez neviem ako dalej
Lekari to neriešia braj nastudujte si to sama.Ak mate niekto kto sa s toho dostal daku radu , napíšte. Dik
@klaudia1503 ahoj ja som na tom podobne ,trápim dá od februára,ale podľa toho,čo som si naštudovala,tak si myslím,že mám Sibo niekoľko rokov,akorat obvodná ignorovala moje príznaky ,keď som hovorila,že som ako tehotná a nafúknutá snáď aj z vody.Az tento rok to vyvrcholilo už v kŕče.Mne teda poradila jedna maminka,že im pomohlo imunolozka,že dali dcére spraviť komplet testy a podľa toho zistili aj alergie na potraviny a podľa toho jej zostavili jedálničkok a za 3 mesiace sa jej polepšilo.Ja som išla k obvodnej, nech mi dá ziadanku,pretože som bola na tom podobne, 2 dávky normixu, s normixom ok,len žiaľ musela som jesť snáď len 5 druhov potravín,ako som niečo iné bolesti,takto som stále chudla z 63 už na 54 , teraz týždeň musím jesť všetko ,lebo mi nemôže inak spraviť testy ,je to strašné...ale inak to nejde,počítam,že mňa to tak odpáli,že skončím na normixu,ale než si ho dám,už pôjdem najskôr na sibo test najskôr.Imunolozka mi konečne urobí rozbor aj na mineráli a B12 atď ,čo doteraz nikto.pk výsledkoch aspoň uvidím,čo môžem zaraďovať a jesť ,len dúfam,že ten týždeň normalnej stravy bude stačiť na to,aby tie testy boli reálne,lebo dlho som bola na diéte.
@klaudia1503 ahoj ja som na tom podobne ,trápim dá od februára,ale podľa toho,čo som si naštudovala,tak si myslím,že mám Sibo niekoľko rokov,akorat obvodná ignorovala moje príznaky ,keď som hovorila,že som ako tehotná a nafúknutá snáď aj z vody.Az tento rok to vyvrcholilo už v kŕče.Mne teda poradila jedna maminka,že im pomohlo imunolozka,že dali dcére spraviť komplet testy a podľa toho zistili aj alergie na potraviny a podľa toho jej zostavili jedálničkok a za 3 mesiace sa jej polepšilo.Ja som išla k obvodnej, nech mi dá ziadanku,pretože som bola na tom podobne, 2 dávky normixu, s normixom ok,len žiaľ musela som jesť snáď len 5 druhov potravín,ako som niečo iné bolesti,takto som stále chudla z 63 už na 54 , teraz týždeň musím jesť všetko ,lebo mi nemôže inak spraviť testy ,je to strašné...ale inak to nejde,počítam,že mňa to tak odpáli,že skončím na normixu,ale než si ho dám,už pôjdem najskôr na sibo test najskôr.Imunolozka mi konečne urobí rozbor aj na mineráli a B12 atď ,čo doteraz nikto.pk výsledkoch aspoň uvidím,čo môžem zaraďovať a jesť ,len dúfam,že ten týždeň normalnej stravy bude stačiť na to,aby tie testy boli reálne,lebo dlho som bola na diéte.
@zanetkaz a možem sa opýtať Vas nebolí hlava? Ja mám tak strašné bolesti,že aom skončila na pohotovoati.A došlo mi ta hlava je so Siba
Skusim asi aj ja imunologičku
@zanetkaz a možem sa opýtať Vas nebolí hlava? Ja mám tak strašné bolesti,že aom skončila na pohotovoati.A došlo mi ta hlava je so Siba
@klaudia1503 no ja chodím na neurológiu už niekoľko rokov, mám špeciálne lieky na bolesť hlavy a práveže mám pocit,čo som držala fodmap diétu a histaminovu diétu, tak práve naopak,že hlava sa zlepšila,len keď mňa hlava chytne, tak je to horšie,bojím sa si dať lieky proti bolesti kvôli žalúdku
@klaudia1503 ja mám bolesti hlavy aj zároveň z krčnej chrbtice a na fb v skupine som sa dočítala,že vlastne ako sibo berie všetky živiny a minerály,tak aj svale ochabuju,tak už aj chápem,prečo aj krčna sa mi strašne zhoršila posledný rok
@klaudia1503 ja mám bolesti hlavy aj zároveň z krčnej chrbtice a na fb v skupine som sa dočítala,že vlastne ako sibo berie všetky živiny a minerály,tak aj svale ochabuju,tak už aj chápem,prečo aj krčna sa mi strašne zhoršila posledný rok
@zanetkaz a viete mi dat odkaz kde ste si to našla ktore su to mineraly?
Mne sa stustila ešte aj Bechterevova choroba a myslim ,že to je so Siba.
Dakujem za každú radu.

@falbala132 ahoj, prosim ta ake davkovanie si mala, ze so bola bez vedlajsich ucinkov? Dakujem