Nosová prepážka - operácia

6. jún 2022

Ahojte. Jeden krčný ma odporučil na operaciu nosovej prepažky (mala som silnu nadchu a vsimol si sam od seba moju vybočenu prepažku..ževraj to treba riešiť). Potešila som sa, nakoľko mi to už dho vadí ako aj zo zdravotneho tak aj estetickeho hľadiska. Ťažšie sa mi dýcha a keď mám nádchu tak ide všetko ťažko cez tú užsiu nosnu dierku.

Povedal, ze o par dni si mám najst ineho krcneho a prisť na kontrolu s nadchou + prekonzultovat prepažku. Dneska som bola na tej kontrole, nadcha sa lepší a o mesiac ma pani doktorka objednala na endoskopiu, kde sa ukaže, či je moja prepažka hodna operacie. Doktorka povedala, že to nemam až take strašné..takže sa obavam, že operaciu nedostanem...čo si vy myslite? Je to hodne operacie?

alureb
6. jún 2022

Ja som bola na operácii, síce mi to pomohlo na dýchanie lepšie, ale bola to hrozna operacia. To ci to chceš alebo nie si môžeš aj ty súkromne vybaviť, ja som tak bola, bála som sa aby to dopadlo dobre pri klasickom prístupe našich lekárov, kde to majú na dennom poriadku. Predsa je to len nos a je na oči každému.
Ale zhodnotiť tvoj musí lekár ak toq chces riešiť štátnym zdravotníctvom a nie my 😊

autor
6. jún 2022

@alureb hej viem ze si mozem aj sama vybavit...tu ide o to aby mo to poistovna preplatila zo zdravotnych dovodov.

alureb
6. jún 2022

A stačí ti len prepazka? Ak hej, tak ti ten doktor co ti to povedal dá odporučenie na operáciu, ty si vyberieš kde chceš v štátnej nemocnici aby ti to spravili, oni si ta objednaju, sami si to pozrú a dajú termín. Potom už len oredoperacne a hotovo😁 potom príde to zabavne🤣

surama
6. jún 2022

Ak mas problem s dychanim, tal ti operacia velmi pomoze. Ja som sa roky trapila az kym som nezmenila krcnu..poslala ma na operaciu a bolo po probleme.

autor
6. jún 2022

@alureb tak viem ze to nebude sranda po tej operacii😅😅...ale rada by som normalne dychala...aj lepsie zvladala nadchy

autor
6. jún 2022

@surama takze asi zalezi od krčnej ako to vyhodnoti...lebo tuto co mam ja uz vidim ako povie ze to je nič😅

alureb
6. jún 2022

Ja som z tých co som rok od operácii tvrdila,že by som už nesla🤣🙈🙈🙈 ale teraz poviem ze skus 😊 dýchanie sa zlepšilo, aj keď dnes to už ani nevnímam. Prvý nádych sa mi páčil po 2tyzdnoch dychania ustami😊

surama
6. jún 2022

@autorka Chod, nevahaj. Ja som sa roky trapila...same spreje...kvantum. Skusila som inu krcnu a ona mi pozrela do nosa, ale tak dozadu pozerala a tu prepazku som mala az vzadu posunutu. Co predtym moj krcny mi takym stylom ani nikdy do nosa nepozrel. Potom pocas operacie mi robili okrem septoplastiky aj turbinoplastiku. Nebolo to nic strasne...stalo to za to. Inak to bol rok asi este 2016/17 nepamatam presne a odvtedy doteraz som bola chora iba raz (covid neratam), takze aj v tomto smere mi to pomohlo.

zuzi56
6. jún 2022

V Žiline je v nemocnici centrum jas alebo jaz???
Chodím vo 3 roky, top lekári .
Kamarát bol teraz v Piešťanoch, platíš si len narkozu 150€, robili mu priepzku a bol super spokojný
A ešte som počula čo boli od nás v ba Kramáre