Obavy z magnetickej rezonancie
V minulosti som sem pridavala ze som mala zvláštne bolesti hlavy a krcnej chrbtice...v januári som bola na MRI krcnej a mozgu....dnes som si pozrela vysledky,k dr.idem až 11.3. Píšu tam nieco,ze pravdepodobne skleroza multiplex. Bojím sa však,či to nemoze byt rakovina..alebo metastazy...popisuju viacpocetne lezie na v oboch hemisferach,na mozočku aj v krcnej chrbtice. Paneboze,ja uz nevladzem s týmito diagnozami
@lucka_ke bolest krcnej chrbtice....zvláštne bolesti hlavy vzadu aj na vrchu...a dodnes mam brutálne bolesti krcnej chrbtice...trva mi to od septembra
@alenacseto lezie mas zrejme so sklerozy multiplex. keby bola rakovina, tak to tam zrejme napisu.
@alenacseto to je len predpoklad, zrejme museli napisat preco na MRI odosielaju. Pockaj na popis a co ti povie lekar.
@alenacseto jaj, to kto napisal skleroiza multiplex? je to ako vysledok MRI, ci podozrenie lekara, ktory ta odoslal?
@majamat je to už v popise napísané Viacpočetné v T2/FLAIR hyperint. lézie v mozgu supratentoriálne a infratentoriálne aj v krčnej mieche - podľa distribúcie a lokalizácie pravdep. demyel. lézie pri SM.
Sinusitis maxillaris sin.
@alenacseto a ako ti to vysvetlil lekar?
@martinkatinka este som nebola
SM sa potvrdzuje oberom z moku miechy...
@krasneleto viem
Moja kamarátka mala presne toto. Ona 2 roky chodila po lekaroch. Kázali jej iba cvičiť. Po dvoch rokoch jej konečne našli diagnózu - skleróza multiplex
@alenacseto podla popisu lezie vyzeraju na SM, plus zápal ľavej čeľustnej dutiny (sinusitis maxillaris sinistra).
@alenacseto mudrejsia budes ked sa na ten popis pozrie lekar.. vyzera to nie velmi ruzovo... definitivne potvrdit SM by mali odberom z miechy
@krasneleto ružovo v akom zmysle
@alenacseto ok, tak preco uvazujes nad rakovinou?
niektore dg sa davaju na zaklade viacerych vysledkov. jednym znich je MRI a aj ked treba odber moku, aj MRI ma vyznam. napisali ti dovod lezii, keby mali podozrenie na rakovinu, tak to tam napisu.
@majamat myslis??
@hipuska ako jej na to prisli
Ak majú podozrenie ešte tá pošlú na odber likvoru. Mam člena rodiny s SM, Chvalabohu s dobrým priebehom. Ale čo sa týka samotného potvrdenia alebo vyvrátenie je to veľmi individuálne.
U neho to bolo prvotne klasické dvojité videnie, následná MR ukazala mnohopočetné lezie ale nie v ,,dráhe” SM, Likvor bol ale negatívny. čiže roky rokuce pozorovaný v SM centre ale nepotvrdený 100%, Okolo toho kadejaké iné vyšetrenia očné, genetické, neurologické, imunologicke a neviem ešte čo všetko. Medzitým bolo zopár slabších atakov, po ktorých už ,,potvrdili” ze ide o SM, lebo už ho nevedeli kam zaradit. momentálne je na tretej liečbe od prvej návštevy lekára uplynulo už 17 rokov. Ja si stale myslím, že SM to u neho nie je, pretože medzitým som spoznala plno ľudí, ktorý ju majú a on je na tom uplne inak. A teraz v podstate všetko ale fakt že všetko čo sa mu stane pripisujú skleróze a berú to ako atak.
@maddie1711 co znamena v drahe SM
Typicky popis z mri pre sklerozu.. p.s sklerozu mam 23rokov..
Ahoj ja som mala taký istý popis v auguste. Urobili mi následne lumbálku - likvor negatívny.
Tiež všade , že podozrenie na SM . Kontrolné MR som mala teraz po pol roku. Bez zmeny , MR také isté - údajne to môže byť tie mnohopočetné lézie z prekonanej infekcie, borelióza ….
@rebellefleur mozeme si napísať sukromne?
@zuji fuha,neviem o tom,že by som prekonala boreliozu
@alenacseto veď ani ja neviem o tom. Ale tiež mám bolesti krčnej , ďalšia kontrola o pol roka .
@alenacseto kludne napis, samozrejme
@krasneleto smerodajna je magneticka. Likvor.nemusi SM potvrdit . Ak.je SM popisana na Mrku tak.je to.jasna diagnoza
@zuji likvor ti vobec nemusi vist pozitivny. Dolezite su lezie . Popis Mrka
@maddie1711 skleroza ma.rozne priznaky. U kazdeho mozu byt ine. Myslim ze neurolog vie najlepsie posudit. Tiez mame v rodine a.u znamych
Kazdy ma ine ''stavy'' a.potvrdenu.ju maju vsetci
@rebellefleur napisala som ti
@ibatanecnica to naozaj? Ako vies?

môžem sa opýtať aké bolesti si mala? tiež riešime v rodine niečo podobné