Objavila sa vám nejaká nová alergia po pôrode?

euie
4. jún 2021

Ahojte, som pol roka po porode druheho dietatka. Postupne som si zacala vsimat, ze ked zjem nieco paradajkove (cestoviny, pizzu, surove rajciny v salate a pod.) objavi sa mi na kozi vo vnutornych stranach laktov cerveny vysyp. predtym som nikdy nemala problem, ale teraz je to zial pravidlo. Zazili ste niektora podobne,ze po porode sa vam objavila nejaka nova alergia napr na jedlo? Prejde to casom?

Edit: predtym som mala nejake alergie, klasika pel, travy, macka..

evkakozickova
4. jún 2021

@euie mňa po tehotenstve veľmi bolí žalúdok z vajíčok takže ich už nejem.

uriva
4. jún 2021

Áno, mne - a rovno séria: breza, jelša, lieska + z toho vyplývajúce pridružené alergie na alergény, ktoré obsahujú tieto stromy: lieskovce, akékoľvek ovocie s kôstkami, mrkva, paradajka, zeler (čokoľvek v "surovom" stave z tohto, po uvarení už v poho). Plus ešte lanolín, pes a atopický ekzém (ale ten vyplýva z tých alergií). Takže ma svŕbia nielen oči január-máj, plus upchatý nos, ale keď čokoľvek z vyššie spomenutých zjem kedykoľvek cez rok, tak vyrážky na koži a štípe ma v ústach a krku. Chodím na alergo+kožné, ale za šesť rokov žiadna výrazná zmena - teda, teraz som opäť tehotná a dáko som tie stromy nezaznamenala na sebe (jedlo zostalo, ale tiež tak slabšie). Uvidíme, mám vraj šancu, že sa to zmierni alebo naopak, ešte sa niečo pridá. Ale za to bábo to stálo! Aj druhé ;) Ale máme to v rodine (sú u nás viacerí alergici, ktorí to mali prakticky od narodenia, ja až teda teraz) a hormonálna zmena tieto alergie "zobúdza".

lucik194
4. jún 2021

po dvoch detoch, cibulu obmedzujem brutalne ma zacala naduvat to iste aj soja,
ani s jednou vecou som predtym nemala problemy mohla som zjest kolko som chcela, tetaz ma ide po nich rozdrapit

pininka1
4. jún 2021

Mne na alkohol. Dovtedy som mohla vypit cokolvek, dobre mi aj spaloval, nemala som nikdy problem, po tretom porode som nemohla ani jazykom obliznut nic, okamzite velke flaky a hrozne svrbenie. Vino uz nemozem ani glg, skriabem sa potom ako macka celu noc. Ale tak toto zasa je alergia ktora sa da zniest, alkohol k zivotu clovek nepotrebuje.

euie
autor
4. jún 2021

@evkakozickova
@uriva
@lucik194
@pininka1 uf, to su naozaj rozne reakcie/alergie ci intolerancie. A objavilo sa vam to hned porodom? Alebo sa este mozem casom este pripadne "tesit" na nieco dalsie?
A ako dlho to zatial trva? Ja stale mozno naivne dufam, ze casom a nejakym komplexnym zotavenim po porode to odznie..

fantaghiro21
4. jún 2021

Ano.. Alergia na debilov

evkakozickova
5. jún 2021

@euie cca mesiac po pôrode,po vajíčkach má okamžite chytí dosť veľká bolesť žalúdka,najpr to bola taká čudná nepoznána bolesť no potom som zistila s čoho to mám.

lucik194
5. jún 2021

@euie skoro 12 rokov , hned po prvom porode

h2
5. jún 2021

@fantaghiro21 A to si predtým nemala?

uriva
5. jún 2021

@euie Niečo "hneď"(tak ani nie do pol roka od pôrodu), ale napr. tá alergia na psa a lanolín prišla asi po dvoch rokoch, rovnako aj "skrížená alergia" na tie alergény v iných potravinách ako som primárne alergická (napr. jablká, zeler...).

pininka1
5. jún 2021

@euie mne hned po porode, ale az po tretom, po prvych dvoch nic a dost ma to prekvapilo. Trva do dodnes, nieco tolerujem lepsie, nieco menej.