Obličkové kamene

10. okt 2021

Ahojte doktorka dala moc na vysetrenie nejaky rozbor ci co. Co z toho mozu zistit? Mozu zistit zapal?? Oblickove kamene?? Ďakujem za odpovede.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
10. okt 2021

@viestta a neviete mi poradit?? Malamsom zapal aj krv v moci preto dala doktorka moc na rozbor ale vysledky boli dobre. Bolesti v krizlch mam stale. Kam sa este obratit?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
10. okt 2021

@viestta to je to ze som konzultovala hned som jej to povedala ze ale bolesti este mam a ze si mam davat dorsiflex a natierat kremom ale nepomaha

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
10. okt 2021

@viestta asi budem musiet 😔 ja sa drzim toho ze skrz tie oblicky pretoze v tej oblasti to pobolieva a tiahne sa az do boku, citim dole na chrbte taku tazobu alebo ako to nazvat

janai1
10. okt 2021

Však si zaplat USG keď je doktorka neschopna

autor
10. okt 2021

@janai1 praveze mam jednu z najlepsich doktoriek v meste tak neviem ale asi sa tam zase zastavim 😔

kkovacovak
10. okt 2021

No síce ti tu píšu že to vedia zistiť na usg ale podľa mňa nie. Bola som s obličkou na urgente kde usg robili a z toho veru nevedeli či je tam piesok, kameň alebo nejaký iný problém. Vedeli zistiť že nieconie je v poriadku a vedeli či je zväčšená alebo nie ale iné nič. Povedali že jedine na ct vedia naozaj zistiť čo sa v obličke nachádza. To si bola u urologičky alebo obvodnej? Sekala ti rukou do bokov aby zistila či je bolesť naozaj od obličky? Lebo ak by tak bolo tak by ťa naozaj nepríjemne skrútilo od bolesti. Nemôže byť bolesť z iného dôvodu? Lebo bolesť obličky ako takej je veeeelmi nepríjemná a nedá sa pomýliť

janai1
10. okt 2021

@kkovacovak no mne teda na USG vedeli povedať ci mam kamene a aj veľkosť

kkovacovak
10. okt 2021

@janai1 mne povedal primár že to síce hovoria ale na 100% to nevedia a jednoznačnú odpoveď dá až ct. Že sú to len také dohady. A že je to aj tak nepodstatné či je tak kameň, piesok atď lebo preliečiť sa musí a už len čakať či niečo odtiaľ pôjde alebo nie. Vidieť asi vidia až veľký kameň.

autor
13. okt 2021

@kkovacovak ahoj nie vzali mi len moc a na zaklade mojho popisu co mi je a z mocu povedali ze je tam zapal oblicky

kkovacovak
13. okt 2021

A aj si brala antibiotika a klasicky sa doliečila? Skúsila by som ešte preventívne brať niečo na močové cesty. Uroval sirup si kúp to sú len čisto brusnice a dobrá je aj blokurima aj na prevenciu aj liečbu. Pár dní (3-4) pi veľmi veľa vody, aj 3 litre a uvidíš či sa niečo zmení alebo nie. Hlavne nepi minerálky a presladené džúsy. Každý deň si daj Plzeň. Ja som takto pri zväčšenej obličke fungovala a o pár dní sa mi polepšilo a bolesť som necítila. Ak sa to ani potom nezlepší a výsledky sú v poriadku tak by som možno problém hladala inde.

autor
13. okt 2021

@kkovacovak ano ATB som brala uzivala som aj Urinal. Pijem kd zaciatku urologicky caj a minimalne 2l vody denne. Brala som aj dorsiflex. Zmiernilo sa to ale stale to citit.

kkovacovak
13. okt 2021

Mne na urologickom urgente kázali až 3 litre keďže 2 by človek mal bežne. Mám to aj v lekárskej správe. Dokúp ešte minimálne ten brusnicový sirup. Nestojí veľa a ublížiť ti nemôže.