Obsedantno kolpulzívna porucha, strach a úzkosť
Ahojky maminky dlho som zvažovala založenie tejto témy, ale prezili ste nieco podobe OCD - obsedantno kolpulzívna porucha.
U mna toto vzniklo asi pred rokom a pol po dobratí dovoch antibiotik. Z nicoho nic sa mi do hlavy zacali vtierat myslienky ubližit mladsej dcére bolo to nieco hrozne.
Zlakla som sa a navštivila som psychologicku ktora mi to ako tak vysvetlila a postavila som sa mierne na nohy. Liečbu AD som odmietla fungovala som na prírodných preparátoch. Bolo obdobie kedy bolo horsie kedy lepsie. Potom - myslím si - ze som prezila asi týzdnový depresiu lebo som stále plakala nevidela zmysel zivota nevedela som ci chcem ziť. to tiez pominulo. Asi tak pol roka riesim strach z negatívných informácií proste strasú uzkost mi sposobuje ked pocujem ze niekto spáchal samovrazdu zacnem sa trásť telom mi prejde mravcenie kricala by som utekala prec a bojím sa ze sa to stane aj mne. Ako viem ze správne by bolo zájst k doktorovi. Ked mi je najhorsie tak si hovorím ze pojdem ale ked mi je dobre tak kaslem na to. Mám dve deti vo veku 11 a 9 rokov. Manzela, ktorý verím ze by ma podrzal ale zase ked sa pohádame mi to trafí do tvári. Prosím komenty typu ze som salená a podebne za tie dakujem, mamicky ktoré si tým presli tak dakujem za povdbudenie.
@nicicka terapia je na dlhe trate,aj tu som absolvovala a neskor pomohla ale aj v kombinacii s liekmi.Lieky beriem 12 rokov bez prestavky,mne sa to velmi rozbehlo,bez liekov by som to nedala,mala som doma male dieta a musela som sa z toho dostat co najskor,inak mala som to tak zle,ze som vtedy bola aj v nemocnici na psychiatrii mesiac a este aj popri liekoch som sa z toho dostavala aj rok potom,neviem,preco to mam takesilne :(
Ahojte, vidim ze tato diskusia uz bola velmi davno ale chcela by som vediet ako dopadla mamicka co tuto diskusiu otvorila. Neviete o nej nic ?
@november1111 dufam,ze srandujes. Toto tvrdenie,tiez nie uplne v poriadku.
@vanesanova ako viete ze si ten clovek moze ublizit alebo niekomu inemu ? Ved predsa psychologovia hovoria ze su to len myslienky a gie sa nemozu stat skutocnostou nie ci ?
@majulinka112 presne tak, obsedant ešte nikdy nikomu nič neurobil, je tam menšia pravdepodobnosť ako u zdravého človeka, sebe môže, ale skôr zo zúfalstav a skrz utrpenie, ktoré zažíva...
Da sa to aj bez liekov treba si uvedomit pricinu a nepodavat sa!! myslienky pochopit ze to nie je realita len myslienky ja by som to riesil najprv psychologom
ahojte žienky ako to zvládate? Viem že táto téma bola už dávnejšie rozoberana no mňa to chytilo nedávno a je to naozaj hrozné, som zúfalá z toho;(

@nicicka no ja mam aj depresie a uzkosti uz mozno po liecbe niesu take silne ale tie vtierave myslienky nie a nie zmiznut,uz s nimi zijem 12 rokov,kazdy den ich mam milion,aj ked uzkost nieje velka,je to zivot tak na 60 percent :(