Očkovanie a plánované tehotenstvo
Ahojte žienky, plánujem otehotniet v maji/juni. teda chceme sa snažiť. Mám za sebou 2 dávky vakciny, bola som na očkovani ešte v januari 2021. Myslite ze si mam pichnut tretiu davku? Je vobec ucinna este proti tymto variantom? omikron atd ?
Známy bol minulý víkend v Chorvátsku, vo vnútrozemí. Za celú koronu tam zomrel 1 starší pán na Covid. By ma zaujímalo, čo je tam iné oproti nám...
@tayla tak to by ma tiez zaujimalo
@sense no skusenosti su ozaj rôzne…🤦♀️Nikdy nevies ako ti telo zareaguje
Nie nedala by som sa vobec zaockovat..a duplom keby som planovala tehotenstvo...ani jednou davkou....teraz sme si presli kovidom a mala som take iste priznaky jak zaockovani v rodine a blizki kamosi...vsetci nadavali jak chora vrana ze na keru mariu sa dali ockovat....jasne ma tu ukamenuju ale zaockovani maju taku super vetu ze aspon nebudu na plucnej ventilacii....mam v rodine plucneho dr. A ten nam vyslovne ,,zakazal"za ockovat....ja to vravim tak..kazdy je zodpovedny sam za seba za svoje zdravie.
@lenkakamen a este podotykam..sesternica tehotna mala 2krat po sebe kovid v priebehu 3m...podotykam 3krat ovkovana....
radsej sa daj ockovat. ci otehotnies v maji / juni totiz vobec nie je iste. jedna vec je plan a druha vec ze snazit sa mozete kludne aj rok... radsej mat dobru ochranu v prvom trimestri, ako tazky priebeh a ktovie aky vplyv na plod.... ja som sa dala tretou davkou zaockovat v druhom trimestri, vsetko ok, ale zbytocne sa aj tak nevystavujem nejakemu riziku. dve moje kamaratky tehotne prekonali kovid ako tehotne v tretom trimestri a vravia, ze keby neboli ockovane, nevedia ako by to udychali ( kedze kapacita plus je teraz nizsia kvoli detom)
@selena_luna 2x som bola tehotna na prvý raz tak uvidime. Nepíšem ze otehotniem hned, ale ze sa zaciname snazit
@selena_luna a Dakujem velmi pekne, ockovat sa dam pre istotu
@selena_luna na plod má bohvieaky vplyv aj vakcína, ale o tom sa veľa nehovorí..
Autorka, Ak cítiš potrebu očkovať sa tak to rozhodne urob pred tehotenstvom, aj to by som robila s väčším časovým rozostupom, radšej..
@lenkakamen veľmi odvážny komentár. ☝️😁 Také sa "nenosia." 😉
@naobedbuduspagety pri takychto ocko tehotnych prispevkoch vzdy myslim na teba... strasne ma to mrzi. dostala si od SUKL nejake vyjadrenie, preco vakcina u teba sposobila to, co sposobila?
@naobedbuduspagety co sa ti stalo ak smiem vedieť?
@matkahelka vyjadrenie neprišlo žiadne, a myslím, že už ani nepríde. Počas pitvy totiž neurčili, že by to malo nejaký súvis s vakcínou. To, že mal v telíčku x násobne väčšie protilátky ako ja (tá ktorá som tú vakcínu dostala priamo do tela) je úplne irelevantné. Až tak, že nám to lekárka zabudla spomenúť. ... Nedostali sme jasné stanovisko, príčina ochorenia neznáma. Takže nemôžem a ani netvrdím, že synove ochorenie vzniklo v súvislosti s očkovaním, ale rovnako netvrdím ani to, že nevzniklo. Pravdy sa nedovoláme. Faktom však zostáva, že hladina protilátok bola vysoká, ochorenie sa spustilo až po očkovaní, a príčina sa nenašla..
Autorka, nechala som sa ako tehotná očkovať.. V 16 tt v maternici zdravé dieťa, v 18 tt som sa nechala očkovať, v 20tt v maternici dieťa tak opuchnuté, že mu nebolo vidieť do tváričky.
@naobedbuduspagety mrzi ma to. Mne zomrelo dieta v brušku v 33tt este pred 3 rokmi. Je to hrozne
Náš malý sa narodil v 33 tt a zomrel pár hodín po na zástavu srdiečka.
@naobedbuduspagety 🥲🙏🥲
@naobedbuduspagety ked si precitam takúto výpoveď, tak sa zamýšľam nad tym, kolko bolesti je schopna uniesť jedna žena a statocna matka. Bolesť na celý život, s ktorou sa zrejme casom musi nejako naucit žiť. Poznám osobne jednu znamu, ktorá si presla podobnou cestou a dodnes som nebola schopná nájsť vhodne slova. Vsetky mi prídu slabé na vyjadrenie podpory. 😔
@fineta Ano.. u mna prešli 3 roky ale neprejde den aby som si na to nespomenula
Verím.

Mama 3x ockovana a je pozitivna a aj priznaky relativne lahke ale ma, jej chlap 3c ockovany toho to zlozilo uz tiez., ex ockovany tazky priebeh, dcera neocko jeden den bolest hlavy a teplota 38.
Ja sice mam dve ale tretiu ani neplanujem, paradoxne som zaockovana 4 mesiace a mala som 3x respiracne ochorenie, kt ma vyradilo z pracovneho procesu na 14-20 dni.vzdy virusove ochirenie ze vraj, kazdy jeden krat testovana aj 3x podla symptomov corona ale vzdy pcr negativny , co so, desat rokov nebola ani prechladnuta. Chvalabohu u nas uplne vsetky opatrenia dnesnym dnom koncia, ziadne masky ziadna karantena nic a clovek si mize zas budovat pritodzenu imunitu