Očkovanie, antikoncepcia a nadváha

tiffibaby
13. okt 2021

Baby ste tu nejaké čo sa dali zaočkovať aj napriek tomu že brali anti a mali nejaké to kilo navyše? Mali ste nejaké problémy? Ja stále váham a hlavne toto ma odrádza či nebudú nejaké vedľajšie účinky. Ďakujem

vanda323
13. okt 2021

@tiffibaby Jaaaj ahoj. Vieš úprimne ja keď vidím takúto tému už tak veľmi rozmýšľam že čo to čo ti povie niekto tu na MK je ok. Či takúto dôležitú otázku není lepšie položiť radšej tvojej obvodačke. Ona predsa pozná tvoj zdravotný stav. Aj keď v tomto období mám pocit že každý lekár tlačí do očkovania za každú cenu , no konečne rozhodnutie ostáva len a len na tebe vieš. Dievčatá ti tu napíšu, jasné daj sa očkovať, potom ti tu napíšu nie nedaj sa očkovať, ale ani jedna z nás nebude zodpovedná za to ak dostaneš nejaký NÚ z očkovania, alebo ak dostaneš silný Covid preto že si sa očkovať nedala. Treba sa vždy rozhodovať sama za seba to je moja rada teda ak ide o očkovanie. Trh , médiá a celkovo svet je preplnený informáciami človek nevie čomu verít.

jaroe
13. okt 2021

@tiffibaby a prečo sa chceš očkovať? Bojíš sa kovidu alebo chceš byť slobodná? Rozhodnúť musíš aj tak sama. Lekár tiež nemá vestecku guľu.

gabika8855
13. okt 2021

Súhlasím s @vanda323 ....hoci ja som ockovana a kvazi som sa lebo mi to prislo ako teoria mensieho zla ..covid som mala a uz nechcem ho mat a ano viem ze mozem ho znovu dostat....ale ine som chcela je zaujiamve ze sa pytas na MK ohladom ockovanie a antika a vaha ze sa bojis prave toho ockovanie a antiky sa nebojis v kombinacii s vahou? ....ja neodsudzujem len to pride zaujimave ze prave toho sa bojis ze kombinacia tychto 3 veci je zlo pritom uz len povodna tvoja kombinacia je nebezpecna...a to nevyryvam mam aj ja nejake to kilo na viac a uzivala som antikoncepciu len som ju musela vysadit zo zdravotnych dovodov ...isla na pecen cize bolo by dobre sa aj nad tymto zamysliet

tiffibaby
autor
13. okt 2021

@jaroe kvôli tomu že mám problémy na chrbticou a chodím po vyšetreniach. Všade pýtajú testy tak už ma to nebavi

tiffibaby
autor
13. okt 2021

@gabika8855 neviem ako po pravde som nevedela že tam je nejaké riziko doktor keď mi ju predpisovali nevravel nič.

miriam_s
13. okt 2021

@tiffibaby odporúčam prečítať o rizikách antikoncepcie 😉 pri takejto kombinácii je očkovanie priam nutnosť, ak nechceš skončiť zle, riziká covidu u obéznych ľudí sú oveľa vážnejšie ako u ľudí s normálnou váhou, a k tomu antikoncepcia, ktorá sama o sebe dosť zvyšuje riziko trombozy, keď sa spojí s covidom kde je takisto vysoké riziko trombozy je brutálne kombo... Nemala by si ísť na vektorovu vakcínu (Astra a tuším aj tá jednodavkova - Johnson & Johnson) ale na mRNA teda Pfizer, Moderna... Ale s nadváhou a antikoncepciou k tomu si mala byť očkovaná už dávno keď ti záleží na zdraví aspoň trochu...

simsalabim
13. okt 2021

@tiffibaby obezita je uz jasne dokazanym rizikovym faktorom, priebeh covidu u takchto ludi byva horsi. Uz len preto ockovanie ano.

stanulienkat
13. okt 2021

Presne,obezni maju horsie vyhliadky pri Covide. Apropo,myslim,ze antikoncepcia ma viac a horsie vedlajsie ucinky ako vakcina.

dadis
13. okt 2021

@tiffibaby Pfizer nezvysuje riziko zrazenin, ovela viac ich zvysuje samotny covid

brumbrumbrum
13. okt 2021

@tiffibaby ale nepovedala si, proti čomu sa chcete očkovať 🙃

vikinka128
13. okt 2021

@tiffibaby ja ti poviem čo povedala mne gynekologička. Bola som 3 mesiace po vysadení - pýtala som sa skôr kvôli plánovaniu tehotenstva v budúcnosti blízkej.
Povedala jasné NIE. Od vysadenia HAK neprešiel dlhy čas a taktiež vraj, ak chcem ešte deti nech to nerobím. Výsledky pozorovania správania vakcíny budú za pár rokov a zatiaľ nikto nevie čo sa stane a čo spôsobí / nespôsobí.
Ja som od tej chvíle pevne rozhodnutá, že žiadna vakcína proti C19 sa nekoná

tiffibaby
autor
13. okt 2021

@vikinka128 jasne rozumiem. Len u mňa je iné to že ja deti už nechcem preto beriem tu antiku s mužom sme dohodnutý na ďalší rok že pôjde na vazektomiu. Lebo si uvedomujem že antikoncepcia je svinstvo. len dovtedy sa mi inak nedá nechcem riskovať aby som ostala tehotná.

dadis
13. okt 2021

@vikinka128 Prepac, ale vacsiu blbost som nepocula. Mozes prosim uviest meno lekarky?

vikinka128
13. okt 2021

@dadis nie nemôžem, a ani nechcem. Je to výborná lekárka a to že vyjadri svoj názor nie je nič zlé. Taktiež si tu nikto nepýta mená lekárov ktorí vakcínu preferujú

dadis
13. okt 2021

@tiffibaby Nemozes predsa verit anonymnemu uctu na socialnej sieti, pytaj sa svojej lekarky! Si obezna a beries antikoncepciu. Pre teba je ovela vacsie riziko sa neockovat, nez ockovat. mRna vakciny nesposobuju trombozy, avsak covid ano. Cize mas riziko plucnych aj krvnych komplikacii pri covide. Naozaj, nemusis mi verit, ale ver svojmu lekarovi. Staci ked zatelefonujes, nikam nemusis po radu chodit.

dadis
13. okt 2021

@vikinka128 Vies, tvoj ucet mozem ohlasit Policii SR za sirenie hoaxov a im uz jej identitu budes musiet prezradit. Aky je rozdiel v tom, ze niekto uverejni klamstvo na FB alebo tu? Myslíš, ze ta cez ip nevypatraju?

dadis
13. okt 2021

@vikinka128 toto je MUDr. Sabaka

dadis
13. okt 2021
tiffibaby
autor
13. okt 2021

@dadis neviem prečo tu vseci hneď píšu že som obézna. Písala som že mám nadváhu a to je rozdiel. A riešila som skôr že k tomu beriem tu antikoncepciu. Každý len o obezite píše.

zooeynka
13. okt 2021

@dadis by si sa divila kolko lekarov, imunologov, genetikov je proti plosnemu ockovaniu bez rozmyslu a verejne prezentuju svoj nazor.

dadis
13. okt 2021

@zooeynka Ano? Kolko? Podla prieskumov je to jednociferne cislo.

dadis
13. okt 2021

@tiffibaby Ospravedlnujem sa. Nic to vsak nemeni na fakte, ze je lepsie zavolat svojmu lekarovi, nez verit klamstvam tu.

tiffibaby
autor
13. okt 2021

@dadis rozumiem len som chcela skúsenosti počuť iných žien ktoré sú na tom podobne. Lebo lekári sú rozdelený tiež na dva tábory a zrovna ten môj očkovanie neodporúča mladým ľuďom.

zooeynka
13. okt 2021

@tiffibaby mas mudreho doktora. Moja gyne naopak odporuca ockovat aj tehotne....nechapacka

dadis
13. okt 2021

@zooeynka A tvoje vzdelanie? Ze sa citis kompetentnejsia to posudit?

zooeynka
13. okt 2021

@dadis co ak to podla teba jednociferne cislo ma pravdu?

tiffibaby
autor
13. okt 2021

@zooeynka môj gynekológ tiež. Proste tak ako je to medzi ľuďmi tak podľa mňa aj medzi lekármi. Jedny áno druhý nie ..

zooeynka
13. okt 2021

@dadis cize ak nevystudujem prave medicinu tak nie som kompetentna rozhodovat o svojom zdravi? Tymto sa riadis vo svojom zivote?

dadis
13. okt 2021

@zooeynka To nehovorim, ale urcite nemas kompetenciu hodnotit vedomosti lekarov. Tak co si studovala?

zooeynka
13. okt 2021

@dadis som politolog. A nehodnotim vedomosti lekarov. Konstatujem ze doverujem prave tym doktorom, virologom, genetikom, vakcinologom, farmaceutom, ktori tvrdia ze ockovat bezhlavo celu populaciu bez toho aby aspon naprv zistili hodnotu protilatok v krvi je sialene. Dlhodobe ucinky nepoznaju a verejne to priznavaju. A presne tuto sialenost propaguju doktori ktorym veris ty a xy percent obyvatelov. Preco si nevypocut aj lekarov s opacnym nazorom predtym nez sa zaockujem? Preco nepouzit vlastny rozum pri tak vaznom rozhodnuti?