Očkovanie Covid-19 - len očkovaní prosím
Ja sa tu "vopcham" 😀 prečo ti ktorí ste očkovaný 1-2 krát ďalšiu dávku nechcete? Ľutoval ste ze ste si dali vakcínu.
Ja niesom očkovaná, mala som Covid raz tohto roku celkom ok priebeh, ale čo má dostalo je, že mi to totálne zložilo imunitu- oficiálne od imuno mam z testov ze znížená imunita 😁 tak zvažujem očkovanie, ale moja MUDr mi ho neodporucala, ze som ho prekonala bez problémov tak načo 🤗 tak neviem....
V okolí mam očko. ľudí s neuro problémami ale aj neocko. ľudí s neuro a imuno problémami podľa mňa není šanca zistiť ci je to z očkovania alebo z covidu tak poprosím len relevantné info nie riešenie ci sa dať alebo nedať zaočkovať. Jedine čo nezvazujem je Moderna brat po prvej dávke dostal reakciu, bola u nás sanitka a ma potvrdenie ze druhu dávku Moderny nesmie dostať, teraz ma neuro problémy tak pre istotu predsa len sme súrodenci .... a nechcem toto skúšať aj keď som bola uistena ze ak je on alergický ja nemusím byť.
Ja som v rizikovom veku, mám 3 dávky Moderny bez vedľajších účinkov, rovnako manžel. V septembri bol mm chorý, u lekára nebol. Ja po ňom, trocha zvýšená teplota, kvôli kašľu som išla k lekárovi a bol to Covid. Myslím, že aj muž ho mal, ani o tom nevedel.
Mam 4 davky v priebehu 1,5 roka, ziadne NÙ.
som 3x, ziadne problemy, rodina tak isto. a ani covid sme nemali, co uz mi je aj divne, lebo som dosť casu stravila na letiskach, v davoch ludi atd... ale sak dobre teda, potesi 🙂
Ja som mala pol roka po 2.očkovaní oveľa horší covid ako pol roka pred očkovaním 😂 mám aj 3.dávku a celkovo 3 covidy za sebou 🤦🏻♀️ takže za mňa očkovanie zbytočnosť, ale zas neodporúčam ani neodhováram, ja som rada, že som očkovaná - mohla som cestovať a možno by som mala ťažké priebehy tie ďalšie 🤷🏻♀️ to človek nikdy nevie
3 dávky moderny za sebou, práca v 1 línii niekoľko mesiacov a covid som nemala. V práci nás testovali denne, teraz každý týždeň, neľutujem, bola som chránená
Mam 2 dávky. Pred treťou som dostala covid. Priebeh ľahký. Už som potom nešla na tretiu.
Ja som musela zrušiť 4. dávku, lebo som ochorela. Dostala som Astru a Pfizer, absolútne v pohode a bez následkov, covid som ešte nemala a neplánujem ho dostať, mám veľa ľudí s long covidom a to je teda poriadny hnus
@veronika_sk000 brala som imunor 8 týždňov, teraz mam od obvodnej Inomed a čakám na kontrolu na imunologii... čiže toto riešim len ten Covid ma zlosti keďže viem ze imunita mi nefunguje dobre 😒
Ďakujem veľmi pekne za reakcie. Dosť veľa neocko sa vyjadruje k NU z očkovania a je v tom potom zmätok. U mňa v rodine sú všetci zaočkovani okrem sestry ta nemôže skrz tu alergickú reakciu. Tiež nemám v okolí nikoho komu by spôsobilo očkovanie nejaké problémy ale za to mam min 3 blízkych ľudí ktorým covid spustil astmu, neuro problémy a problémy s prieduskami/pľúcami preto aj napriek neodporúčaniu mojej MUDr. to zvažujem. Ináč nezda sa mi ze ten Omicron je slabší- priateľ mal britskú a v pohode až na bolesť krížov, a naopak Omicron ho položil- teploty a kašeľ ...
Som 2x ockovana Pfizerom /december 2021/ a v juni 2022 sme prekonali kovid. A teda teraz mam nejaku pliagu a uz sa z nej neviem vyse tyzdna dostat, az som vcera skoncila na atb. Kovid som ani nevedela ako a po 5 dnoch som bola fit. Z dovodu aktualnej kovid situacie sa na 3.davku nechystam, ale v pripade zhorsenia urcite ano.
A len na margo.... nú po očkovaní, ktoré možu nastať, môžu nastat aj po prekonaní. Našťastie nepoznám široko ďaleko nikoho, kto by mal po očkovaní problémy, žiadne. Ale pokovidových stavov poznám do aleluja.
Aj ja mám po kovide problémy, s trávením a som často chorá. Aj na gastro som bola a doktor povedal, že to mám z kovidu, že má takých pacientov veľa a chce to len čas, aby to odznelo. Už vyše pol roka sa trápim. Každá viroza mi začína kŕčmi v bruchu a až potom prídu ostatné príznaky. Aj teraz jednu prekonávam.
@matabb73 tak ja som po covide skončila na gastro tiež- zapal pažeráka 🤗 a to ako som písala som priebeh mala mierny pár dní teplota 37,5, bez kašľa, len chrbát ma bolel .... ani únavu nejakú extrémnu som nemala ..... ale to co prišlo po ňom čistá katastrofa. Každý 2 mesiac chora som a to predtým som bola fakt max za rok aj to nadcha, teraz všetko na priedušky mi steká, skončila som až na plucnom už kvôli bežnej viroze, preto zvažujem to ockovanie. Normálne som už alergická na reči typu ze očkovanie môže za všetko. Ja niesom očkovaná a som odpalena takže za mňa za všetko môže ten ..... Covid.
Nedávame sa už očkovať,lebo je to "mierne".Aj keď si neviem predstaviť,aké silné to muselo byť,keď teraz ma to položilo na 5 dní a teplota žiadna,len bolesti svalov,slabosť,potenie v noci,kašeľ z priedušiek.
Ja som tiež mala mierny priebeh, ani teploty som nemala, ale post covid drastický. Mne bolo všeličo, tie ostatné veci presli, ale problémov s trávením sa neviem zbaviť. Práveže ľuďom s oslabenou imunitou vždy odporúčali očkovanie. Skús sa poradiť aj s iným lekárom. Alebo sa ešte spýtaj tu na MK v skupine Zdravotníci na MK. Sú tam aj lekárky.

Ja mám 2x Astru, ľutujem.....odvtedy (2 týždne po) mám neurologické problémy, začalo to akoby tetanickým záchvatom-dovtedy nikdy nič podobné, trojklanný nerv, dutiny a podobne. A pomaly každý mesiac som chorá, odkedy som mala 1x covid, a ten som mala 3x. Imunitu mám hroznú, všetko mi sadá na priedušky vždy :-/