Očkovanie proti Covid vakcínou AstraZeneca
Ahojte, keďže pracujem v školstve, mám možnosť dať sa zaočkovať vakcínou od AstraZeneca. Čo som však čítala, tak má účinnosť len nejakých 60% a ani neúčinkuje proti všetkým mutáciám. Keďže mám oslabenú imunitu kvôli celiakii, laktózovej intolerancii, tak sa toho dosť obávam. Aký máte na to názor?
Keďže sú už minimálne troje overené lieky, žiadny kyslík sa už konať nebude , je to nesprávna liecba
@slimstar tak zjavne nefunguje ani ten zazracny liek....a,este ten kyslik a plucna potrebne budu.
Vid mlady covid lekar z KE.
@terezka1947 nuž, tak a kam dáme nakazených učiteľov plus deti? Do mraziarendkeho boxu? Ci kam?
@jajka257 nerozumiem...
@terezka1947 nesledujem až tak podrobne to divadlo, ale sú tri druhy lieky, ktoré zaberajú aj na ťažké prípady.. minimálne jeden z nich. U nás sa robí nesprávna liecba, predrazenym a nefunkčným liekom, ostatné si už domysli ohľadne politiky a tak
Kebyže mam možnosť, idem na očkovanie aj zajtra. A to som cez vianoce dostala silnú alergickú reakciu na milgammu. Áno, tešila som sa ze ju dostanem na vianoce a ze ma konečne prejde bolesť chrbta. Lenže skončila som v nemocnici a pichli mi injekciu. Milgammu je založená hlboko v skrini 😁
Lenže tento život už nezvládam. Mame synčeka, ktorý by strašne chcel byť s detičkami a nemôže. Nechodíme pozerať starých rodičov a jemu hrozne chýbajú. Spravila by som čokoľvek, aby sa to skončilo. Paradox je, že o seba sa vôbec nebojím. Nech je reakcia aká chce, myslím, že nebude žiadna. Moji rodičia váhajú s očkovaním. A ja ich neovplyvnujem. Strach je právo každého cloveka. Ale mňa od toho nikto neodhovori. Bojím sa o nich, ak by dostali koronu. Ale nasilu ich nemôžem nikam dotlacit.
@slimstar tak asi to take jednoznacne nie je.....mozes mat lieky,mozes byt mlady,mozes byt priamo lekar na covid odd,kt.je infektolog a ma asi najiecbu aka sa da,nema pridruzene ochorenia...a predsa to dobre nevyzera...ani prognoza vibec dobra,aj.keby sa z toho dostal,uz na dozivotie ma problemy.
Nie je to take jednoznacne ako pises.
Ziadna choroba nie je,kde este tento virus,kt.je neprebadany a mutuje.
@terezka1947 to už tu na koniku nevyriešis, mám absolútne iný pohľad od tvojho, na to celé
@slimstar nevies o mojom pohlade nic....pisem realitu priamo z oddelenia,poznam vela priebehov.
Mozes mat nazor...kazdy ho nejaky mame.
Ale nazor#pravda.
Trosku pokory pred tymto virusom.
Autorke: Čo sa týka diagnóz, určite by som sa poradila so svojim obvodným lekárom. Spomínaná vakcína má síce nižšiu účinnosť ako Pfizer či Moderna, ale v testoch preukázala, že hoci nemusí zabrániť bezpríznakovému či ľahšiemu priebehu, tak chráni pred ťažkým priebehom ochorenia. Ja keby mám možnosť, tak idem.
@slimstar
Ja si nemusím hľadať, ja som lekárka na Covid oddelení dokonca v spomínanom Rakúsku. My teda dávame pacientom tiež ten "predražený liek", lebo nič lepšie nemáme.
To, čo "inde" stojí 80 centov a v Rakúsku 66 eur, je Ivermectin- lacný je napríklad v Egypte, lebo je to liek proti parazitom a ako všetci vieme, v Egypte je to značne rozšírené, takže tam to význam má.
V Rakúsku to má veľmi úzke indikačné spektrum- používa sa to na svrab. A ešte proti parazitom u koní.
Takže aby sme to zhrnuli- nevieš, v ktorých krajinách, udavas nesprávne informácie ohľadom terapie Covidu v Rakúsku a nevieš názvy údajných 3 zázračných liekov na Covid. A máš potrebu poúčať iných ľudí.
Dúfam, že ti to karma nevráti.
@jaja23 aj naša babka sa obávala, je to normálne mať strach/obavy, keď sa ale kladne vyjadrili jej obvodná lekárka + kardiologička u ktorej sa primárne lieči, tak šla... Nútiť/ tlačiť určite nie je dobré, možno pomôže ak budú vedieť názor ich lekára, alebo možno pustiť napr vedcov ako vysvetľujú o vakcíne, aj dnes bol dobrý rozhovor na Exprese, mohlo by im to pomôcť , ak majú málo informácií je normálne že.su opatrní.... A ak im to zabezpečí že budú môcť vidieť bez strachu vnúčatá, aj to môže zavážiť...
@miriam_s oni majú dosť info myslím si, mamina robí na regionálnom úrade verejného zdravotníctva v BB. Boja sa však, to je niečo iné. Už mala možnosť dať sa zaočkovať a nešla. Stále váha. Maju svoje rozumy, obaja sú podľa mňa dosť rozhladeni. Mam pocit, že sa nakoniec dajú zaočkovať, ale nechavam to na nich.
@slimstar Čítala som viaceré vedecké práce so spomínanými liečivami (predpokladám ivermectin, kolchicín či iné). Je pekné, že lieky zaberajú, ale v každom jednom prípade bola vzorka pacientov príliš malá na to aby niekto mohol tvrdiť, citujem: ... žiaden kyslík sa už konať nebude. Vírusy sú nepredvídateľné, pokiaľ majú skvelé podmienky a dostatočný počet hostiteľov, mutujú často a naozaj sa nedá odhadnúť ako. Ja by som bola veľmi rada, keby sa konečne nejaký liek preukáže ako "ten pravý", ale netreba zabúdať na opatrnosť. Taký kolchicín je prudko jedovatý rastlinný alkaloid, a teda jeho dávkovanie musí byť naozaj otestované. A áno, viem, že sa podáva pri liečbe dny,
@slimstar
Neexistujú štúdie o benefite Ivermectinu a ani údajných ďalších dvoch liekov.
Ako hovorím, klameš minimálne o liečebných protokoloch v Rakúsku, o nich viem určite všetko aktuálne. Ale samozrejme, každý si urobí obraz sam a nakoniec, ty s tým musíš zaspávať a tvoj arogantný prejav hovorí sám za seba.
@slimstar ak raz bude petícia za to, aby ľudí, ktorí šíria hoaxy a nepodložené informácie bez milosti zatvárali, s radosťou ju podpíšem...
Ten učiteľ, ktorý sa nedá zaočkovať sa bude musieť testovať každých 7 14 21 dní, alebo pôjde do obdobia x na neplatené voľno?
Alebo bude učiť dištančne?
Tak to je vazna kontraindikacia po ockovani ..cize dalsiemu by som sa na Vasom mieste vyhybala...najma takemu, ktore nepreslo ani takymi dlhymi klinickymi skuskami
Mam celiakiu, laktozu, hit, stitnu zlazu, alergiu, astmu. Lekarka nevidi problem v ockovani, mam sa ockovat len v ockovacom centre, lebo som uz mala anafylakticky sok po injekcii. Nam ponukaju zdravotnu skolu. Nastupom do skoly som od stredy v karantene, takze sa ma to uz momentalne netyka.

Očkovanie je dobrovolné....Takže ak sa nedáš zaočkovať, je to tvoja voľba nikto ťa nemôže prinútiť....Na druhej strane račej vakcína so slabšou účinnosťou a rizikom že síce môžeš koronu dostať ale budeš mať ľahší priebeh je tiež lepšia vyhliadka ako ťažký stav v nemocnici na kyslíku.....samozrejme môžeš aj počkať do jesen ked bude dostatok vakcín a už sa bude preočkovávať bežná populácia a dať sa očkovať tak kde budú očkovať Pfizerom alebo Modernou, ale zase Astru Zenecu dostaneš hneď, inú vakcínu najskôr o pol roka.....