Očkovanie učiteľky - snaha otehotnieť
Ahoj,
Všade čítam, že očkovať neodporúčajú ženám, ktoré sa snažia otehotnieť.
Je tu nejaká učiteľka, ktorá riešila podobnú dilemu - dať alebo nedať sa očkovať?
Riešim v sebe konflikt či sa dať očkovať, počkať pár mesiacov a pokračovať v snažení o bábo? Alebo nedať sa a pokračovať v boji, ktorý trvá už viac než dva roky 🤨
Ďakujem za všetky názory
ja by som sa dala skôr zaočkovať, zvlášť keď sa snažíte tak dlho, otehotnieš, náhodou dostaneš kovid a môže to ohroziť aj teba aj bábo.
po preočkovaní počkáš mesiac a môžete skúšať znovu....a možno to práve pomôže tomu že sa prestanete tak snažiť a potom sa skôr zadarí.....ono odpovedala si si sama, snažíte sa 2roky, treba pauzu od snaženia sa a len si užívať sex bez zbytočného sledovania plodných dní č zo skladania že zase nič.....naozaj si myslím že tie 2 mesiace nesnaženia vám môžu pomôcť aj k bábu
Baby ďakujem za názory, je to ťažké rozhodnutie 🥺 Ale máte kus pravdy
@bambulienka25 teraz som úplne bez podpory. Vieš bojujeme už viac ako dva roky, ... pochopí len ten kto prežije
Jednoznačne neočkovať, pokiaľ nechcete riskovať zdravie či už svoje alebo svojho dieťaťa... Švagriná je učiteľka v materskej škole a keďže chce mať v najbližších 2 rokoch dieťa, tak sa očkovať nedá.
@scorpionlady predpokladám, ze to svoje rozhodnutie ma zdovodnene, se sa tak rozhodla po konzultacii doktorom guglom a profesorom fejsbukom. Náčelník modrý kôň bol iba externým poradcom.
Ja by som sa tiež nedala pokiaľ plánuješ babo ani jedna tu nemôže vedieť a zaručiť co to môže obnasat nikto to nevie mne stačilo keď som videla dokument neviem ci to bolo pravdivé a tam sa vravelo o tom ze to očkovanie je účelové aby nemali ľudia deti nechcem to tu ako tvrdiť ze to tak je ale ja osobne by som sa nedala možno keby už viac detí nechcem by som do toho išla
ja by som sa ockovat nedala keby mam v plane otehotniet..a to ze budes zaockovana neznamena ze neochories...a este ked je to volaka na 60% ucinna vakcina
@stary_ujco prečo ju tu hneď osocujete za jej názor vyjadrila sa ako aj vy za to ze ma iný názor a co je zla?
@dada0902 premýšľam, ci sa mám púšťať do duskusie s niekým, kto nemá jasný názor na informáciu, že očkovanie proti covidu ma za účel spraviť ľudí neplodnych aby sa uz nemnozili...
Informáciu o tom, že sa niekoho príbuzný nedá očkovať nepovažujem za názor. Iba za informáciu. Názor má byť podložený zdrojom. Ak je zdrojom bádateľ, kotleba alebo nebodaj aeronet, tak si dovolim smelo tvrdiť, že daný názor je čistý blud
Dať sa zaočkovať, počkať 3 mesiace (čo sa oficiálne odporúča) a potom sa ďalej snažiť. Počas dojčenia sa tiež neodporúča očkovanie.
Práve takúto lavínu komentárov a “hádok” som nechcela touto diskusiou vyvolať.
Máte niektorá info, čo by sa mohlo stať ak by som otehotnela dajme tomu mesiac po podaní očkovacej latky. Lekári sa moc k tomu vyjadrovať nechcú
Lekári sa vyjadriť nemôžu, keďže sami nevedia, čo to môže obnasat. Je to nová choroba, stále úplne neprebadana a očkovacia látka tiež. Jednoducho nebolo času skúmať účinok u tehotných ci detí. Nie je iste, ze to môže mať účinky na plod, ale kým si tým nebudú na 100pro istí, dovtedy sa nevyjadria a nepovolia očkovať tehotné, či deti. Momentálne v Británii začali očkovať vzorku 7 - 17 ročných detí a na základe výsledkov sa postupne budú môcť očkovať aj deti. Po týchto štúdiách by sa vraj malo začať s tehotnými. Ja som kvôli tehotenstvu odmietla možnosť očkovania, je mi to ľúto, ale za týchto podmienok sa očkovať nedá. Hneď ale po pôrode sa očkovať dám.
Co sa tyka bezpecnosti u tehotnych, je velmi malo dat. Zachytila som, ze pocas testovania na dobrovolnikoch sa neodporucalo tehotenstvo, napriek tomu niekolko zien otehotnelo (nepamatam cislo, zas stovky to neboli) a zatial nezaznamenali ziaden problem. Ale to asi nebolo k astra zeneca, ale tusim pfizer. Skusim najst zdroj k tomu.
Kamoska sa pýtala na to gyn a tá jej odporučila neockovat sa ak plánuje v blízkej dobe babo 🤷🏽♀️
Tu to spominaju https://www.uchicagomedicine.org/forefront/coro...
Ahoj. Som učiteľka, dala som sa očkovať. Snažíme sa rok a pol. Mám za sebou aj spontánne potraty. Manžel je už tiež zaočkovaný oboma dávkami. Gynekologička odporúča počkať 3 mesiace, tak ako pri každom inom očkovaní. Dávame si teda do leta pauzu a možno nám práve toto obdobie pomôže psychicky a potom sa podarí. Nechcem riskovať covid, aj keď samozrejme dostať ho môžme aj tak. Mám vo svojom okolí veľa odstrašujúcich prípadov, tak verím, že sme sa rozhodli správne.
Netreba sa hlavne nechať strašiť 😉neexistuje jedna jediná štúdia, ktorá by potvrdila,že existuje nejaké riziko. Všade len bububu (aj niektorí lekári). My sa snažíme 5.rok, tiež ma to zaujímalo, akčne som hľadala výskumy, dáta a nič...jediné, čo existuje sú dáta o ženách na ktorých boli vakcíny testované pred schválením, a ktoré otehotneli po nejakých 2-3 mesiacoch od očkovania, tehotenstvá bez výraznejších komplikácií. Momentálne dokázateľne existuje väčsie riziko poškodenia plodu/potratu pri ťažšom covide...ja napr. mám autoimunitné ochorenie a enodmetriózu a je pre mňa dôležité mať telo čo najzdravšie, ak chcem otehotnieť. Nie ho ešte trápiť covidom, jeho následkami a prípadne ešte "dlhým covidom" s únavovým syndrómom. Takže mám prvú dávku za sebou (učiteľka). Samozrejme, treba sa poradiť, ak idete cestou asistovanej reprodukcie a plánujete v blízkej dobe nejaké zákroky.