Odhalené zubné krčky

27. máj 2023

Ahojte, som v treťom trimestri tehotenstva a už pár týždňov ma pobolievajú zuby okolo ďasien, hlavne keď jem sladké. Predpokladám že sú to odhalené krčky, aj podľa fotiek čo som googlila to tak vyzerá. Môže to súvisieť s tehotenstvom? Prejde to po pôrode?

viestta
27. máj 2023

Moze to suvisiet s nedostakom vitaminov, netreba cakat, ze to same prejde ale riesit so zubarom

niekto2hy
27. máj 2023

Zubná pasta Sensodyne.Colgate Total.

mamamasama
28. máj 2023

Neprejde. Riesil to moj zubar.

autor
6. aug 2023

@mamamasama a ako to prosím riešil?

mamelka
6. aug 2023

Urcite treba ísť k zubárovi. Môže to byť spôsobené tehotenstvom-zmena hormónov. Čistí jemnou zubnou kefkou, žiadny,,kartáč,, .... ale určite smer zubár

sassannka
6. aug 2023

S tehotenstvom to nesúvisí, skôr s technikou čistenia zubov a tvrdosťou zubnej kefky. Ja kvôli odhaleným citlivým krčkom roky používam kefky Curaprox a zubné pasty Sensodyne a citlivosť sa drží. Stačí však vymeniť pastu a už ich cítim. Ešte aj Elmex gél je dobrý potierať 1x týždenne.

autor
6. aug 2023

@mamelka áno chystám sa tento týždeň pretože som už skoro dva mesiace po pôrode a ak je v jedle nejaký cukor tak doslova trpím, strašne ma tie miesta bolia.
@sassannka zuby som mala perfektné celé roky, celkovo mám asi len tri plomby, čiže techniku čistenia si myslím ze mám ok. A tiež používam curaprox mäkké kefky. A ako vravim, táto citlivosť mi začala v poslednom trimestri a trvá aj teraz po pôrode. Mám tam na tých zuboch ktoré sú citlivé okolo ďasna taký ako biely povlak, ale nejde dať dole - neviem či takto vyzerá zubný kameň alebo je to ten odhalený krčok

mamelka
6. aug 2023

Určite to daj pozrieť. Môže byť,že máš aj zubný kameň. Odhalené krcky sú neprijemné. Ale Určite by bola dobra minimálne 1x ročne dentálna hygiena. Držím ti palce, verím,že to bolí. Mali sme pacientov s týmto. A ja sama som mala počas tehotenstva problém s dasnom, že viac krvacalo. Ale prešlo to😊😉

sassannka
6. aug 2023

To sa nevylučuje, ja mám len dve plomby v 37r., zuby inak v perfektnom stave, to nevylučuje zlú techniku čistenia zubov. Ja som si vedomá toho, že som si ich vykrúžila krúživými pohybmi smerom dohora. Už to tak nerobím a čistím výhradne ťahom zhora nadol.
Ten biely povlak kľudne môže byť aj krčkový začínajúci kaz, resp. demineralizácia. To je ťažko takto hádať, určite treba ísť na preventívku.