icon

Odkedy platí karanténa pre tých, ktorí odmietnu celoplošné testovanie?

21. okt 2020

Prosím Vás vie sa už odpoveď na otázku odkedy bude platiť karanténa pre tých ktorí sa odmietnú dať testovať? A v prípade že člen jednej domácnosti sa testovať dá no ďalší člen domácnosti nie? Môže otestovaný normálne fungovať a netestovaný karanténa? Alebo obaja?

renka30
21. okt 2020

@laviedeluz odberne miesto si nemusim z dialky obzerat, uz som na takom dokonca bola, ked som davala testovat dceru, lebo bola v kontakte s nakazenym dietatom a hoci RUVZ ju nevyhodnotil ako blizky kontakt a testovanie nenariadil, dala som ju otestovat na vlastne naklady, hoci nemala ziadne priznaky...a nikoho nepresviedcam o mojom nazore, o tom v mojom prispevku nebola ani zmienka...a tiez netvrdim, za aj ked dodrziavam vsetky nariadenia a nikam nechodim, nemozem sa nakazit, takze mi prosim vevkladajte do ust slova, ktore som nevyslovila...viete clovkek ma pravo na vlastny nazor, ja vam ten vas tiez neberiem a okrem toho som v mojom prispevku ani nikde nenapisala, ze sa testovat nedam, len som sa vyjadrila, ze momentalne sa s tymto testovanim celkom nestotoznujem a mozno za tie dva tyzdne sa priklonim na jednu alebo druhu stranu, majte pekny den

maminka2710
21. okt 2020

@lenka2710 Absolútny súhlas 👍👍👍🙏

cickamon
21. okt 2020

mna by zasa zaujimalo ako chcu realne kontrolovat dodrziavanie karanteny... to ako kazdeho kto pojde a bude negativny oznackuju peciatkou na celo a nariadia 10 dni nemazat? ved nemaju sancu vediet skontrolovat karantenu u kazdeho kto neprisiel na testy ... ked niekto pride a bude pozitivny ok...daju mu bud aplikaciu alebo maju jeho udaje, ale co ti co na testovanie nepridu?

lenka2710
21. okt 2020

@cickamon ale hádam je to o zodpovednosti, či??

najk
21. okt 2020

@laviedeluz ja mam doma novorodenca, takze aj 30 min s nim niekde cakat je dlho. Nikam nechodime cela rodina, iba na nakupy a na prechadzky mimo frekventovane miesta. Preco s nim mam ist niekam do intereru, kde predtym zakaslalo 500 ludi, ked nemoze mat rusko a ja si ho mam dat kvoli testu dolu? Celu dobu dodrziavam nariadenia, ako jedini v celom panelaku sme celu dobu v interieri nosili ruska aj ked na nas vsetci pozerali ako na debilov. S nikym sa nestretavame, iba vonku. Sme celu dobu zodpovedni a teraz mam ist moje mimino ohrozit? Proti testovaniu nie som, ale tiez mi pride narychlo a nedomyslene

laviedeluz
Autor odpoveď zmazal
laviedeluz
Autor odpoveď zmazal
cickamon
21. okt 2020

@lenka2710 no normalne by som suhlasila, ale jednoducho ako poznam ludi pokial sa ich neda odkontrolovat minimalne 80-90% sa na karantenu vyprdne....len si vezmite romov ci konspiratorov a pod. ... plus ked uz je len jeden taky v domacnosti ze nepojde na testovanie a maju ostat v karantene vsetci? to aby im susedia nakupovali a vynasali smetie a pod? nepustia male mrnciace deti z domu ci bytu do skoly alebo len na vzduch? ci nepojdu zivitelia rodiny do prace lebo jeden clen domacnsti nebol na testovani? az taky optimista niesom 😀 podla mna ked sa nebude dat kontrolovat karantena tak je to zbytocne lebo ludia sa budu volne pohybovat aj tak... na druhu stranu

cickamon
21. okt 2020

na druhu stranu je fajn ze sa zisti aspon priblizna premorenost .... takze ja aj manzel pojdeme ... no v zastaveni pandemii velky vyznam tomu nedavam
@lenka2710

basska23
21. okt 2020

Mali sme v rodine pozitivny pripad.
Krstny sa nakazil od kolegu.Krsty nemal po cely mesiac co bol v karantene ziadny priznak.Krstna a jej dve dcery tiez pozitivne.Jeden den zvysena teplota na 37 a dva dni stratili čuch a chut.Keby sa nedali testovat tak ani nevedia ze maju covid.
Byvaly priatel sesternice tiez pozitivny.Ziaden priznak vobec nič a jeho otec je na plucnej ventilacii.
Kazdy organizmus reaguje na covid inak.
Pokial to ma zabranit dalsiemu sireniu tak sa pojdem otestovat.Kazdy chceme aby toto peklo už skončilo.

lenka2710
21. okt 2020

@cickamon tak ja myslím, že nákup na 10 dní sa dá v pohode spraviť, ja som napríklad dnes kukala aké máme zásoby a v pohode by sme 10 dní vydržali🤷‍♀️ ano, teraz záleží na každom jednom, ako sa k tomu postaví

gagik
21. okt 2020

Podla mna tych co sa nepojdu dat otestovat,nie ze dat do katanteny,ale na namestiach ich rovno zlincovat ,co koho potom ze mame nejake zakony,ustavu,demokraciu....teraz tu mame nasho vladcu Igora a toho treba posluchat,lebo len on nas zachrani od kazdeho zla!!!!

marseillefan
21. okt 2020

@cairka toto nebude výter z nosa... to sa myslím bude pľuť do nejakej nádoby (ak sa dobre pamätám). Nie je to ten najpresnejší PCR test, ktorý sa používa teraz... tento funguje na inom princípe a je aj o niečo menej presný. Takže určite vyjde niektorým negatívnym ľuďom, že sú poztívni, a naopak... ale výhoda je, že väčšinu pozitívnych to zachytí.

najk
21. okt 2020

@laviedeluz ak ho aj necham doma, nic to nemeni na tom, ze mi pride riziko byt bez rusky niekde, kde predtym zakaslalo 500 ludi. Mozem sa nakazit a doniest mu to domov. My sme s manzelom nastaveni tak, ze na test pojdeme, ale budeme ziadat, aby nam ho spravili vonku. Ak odmietnu, testovat sa nedame

cairka
21. okt 2020

@marseillefan , povedal kto? Ja všade čítam, aj na tlačovke sa hovorí o výtere z nosa 😉 Ale tak necháme sa prekvapkať.

lenka2710
21. okt 2020

Aké plutie??? Ved som kukala tlačovku a bude to výter z nosa, kam ľudia na tie bludy chodia??

laviedeluz
Autor odpoveď zmazal
siska53
21. okt 2020

@cairka a to nemozeme robit z domu? Ti, co samozrejme tu moznost maju... Cize aj dieta pod 10rokov nepojde do skoly, lebo ho nebude mat kto odviezt.

cairka
21. okt 2020

@siska53 , pýtaj sa na RUVZ, ale tuším môžte byť všetci odmietania testovania spokojní, je možné, že sa nebude konať. Namiesto toho sa vypneme, ale ja sa mu už ani nedivím....

siska53
22. okt 2020

@cairka to bola.vseobecna otazka.. on nech sa hlavne vyjadri, co planuju.. aby sme aj my vedeli. Zatial je vsetko zmatocne.

chrobacik41
22. okt 2020

@najk tak vy sa choďte dať otestovat, bábätko zatiaľ nech je s manželom a potom sa vymenite, je to problém takto si to zariadiť?

orangiiina
22. okt 2020

@najk My sme boli s dieťaťom, nemali sme ho kde nechať. Vystriedali sme sa s mužom, stali sme s nim ďaleko od ľudí. Neblbnite ľudia, netrvá to ani 30 sekúnd. Neverím, že za tu dobu, čo si dáte dole rusko, to dostanete. Ale to by sme neboli my Slováci, aby sme na všetko nefrflali.

najk
23. okt 2020

@chrobacik41 to neriesi to, ze odmietam ist do miestnosti, kde predtym 500 ludi zakaslalo a dat dole rusko. Od februara si davame pozor, manzel robi z domu, syn nechodi do skolky, takze sa odmietam ist nakazit..

najk
23. okt 2020

@orangiiina ja tomu naopak verim, ze nakazit sa da aj za tych 30 sekund.. nebojim sa iba vonku

orangiiina
23. okt 2020

@najk poznám manželský pár, v ktorom muž bol pozitívny a ležal v nemocnici a žena nebola, to mi ako vysvetlíš?

sono2
23. okt 2020

@marseillefan kľudne v rakúsku ich majú 130euro stoja. Pozri si bipa.at

sono2
23. okt 2020

@orangiiina normálne, každý má jedinečnú imunitu proste nedostala to

sono2
23. okt 2020

@cickamon tak ja myslím že budú náhodné kontroly a dávať sa budú pokuty akurát neviem kto zaplatí tých 1600euro či koľko to je

kristinkakvetinka
23. okt 2020

Nikto to nebude kontrolovať lebo je to nereálne a celkový lockdown bude podla mna tak ci tak iba zbytocne machinacie toto .Pokuty v tomto prípade su nemožné lebo neporušujes žiaden zákon ,keby sa dáš otestovať a si pozitívna roznáša vedome vírus je ine ale pokial si zdravá ale "len " neotestovana nemaju ani za co pokutovať lebo žiaden zákon neporusujes.

marseillefan
23. okt 2020

@sono2 neviem veľmi po nemecky, ale našiel som tam len PCR test za 119 euro... je to drahé a nakoniec sa to aj tak vyhodnocuje v labáku, lebo vzorku posielaš im...