Odmietli ma u zubára
Je normálne, ak ma odmietnu u zubára, ak ma veľmi bolí zub ( teda som akútny prípad ) s tým, že majú naobjednaných ľudí a nemajú ma kde dať ? Nemajú sa brať urgentne prípady prednostne ?
Skúšala som aj iných zubárov a odmietli ma s tým, že majú veľa práce ale že môj zubár by ma mal zobrať bez akýchkoľvek problémov.
Tak som volala ešte raz ale povedali mi, že bohužiaľ, nemajú nič voľné, že najbližšie v pondelok, že mám skúsiť inde alebo ísť na pohotovosť. Nehovoriac o tom, že je tu široko-ďaleko a najvyššími cenami.
U nas beru akutne hned rano..cez den tiez bez sance...maaalokedy
Preto si treba vybrať zubnú kliniku, kde je viac zubárov, tam to riešia pomerne pružne. Zase ja napríklad chápem aj zubarov, ak ťa odmietnu vziať. Pretože to nie je ok voči tým objednaným. Ja napríklad dochadzam za zubarom 100km. Fakt by sa mi nepáčilo, ak by ma kôli niekomu vzal o hodinu neskôr. A zuby väčšinou rozbolia tých, čo na ne kašlú, kto chodí pravidelne na dentalku a prehliadky, tak toho zub väčšinou nerozboli len tak.
Mne dala zubárka termín o 3 mesiace a to ma bolel zub neskutočne, vraj už zubár nie je povinný vziať bolestivý prípad, že ľudia majú dbať na preventívne prehliadky a predbežne si dať zuby kontrolovať. Išla som na pohotovosť do Trnavy, kde mi zub iba rozbabrali, vložka mi vypadla ešte v ten deň a mala som čakať na zubárku....zub bolel ďalej, tak som išla na súkromnú kliniku do Bratislavy a to som z Piešťan, zaplatila som tam 150 eur za opravu zuba.....
A nie je zubár ako zubár, narazíš na neschopáka a smiechu sa nezdržíš. Ja som na termín čakala lebo mám zubárku veľmi šikovnú aj keď vyťaženú. Teraz som sa poučila,t.j.už od apríla čakám na termín v septembri aj keď ma zuby nebolia....pre istotu nech skontroluje, či tam niečo netlie pod plombami.🤦😀
@dominikak4 ano nie je zubar ako zubar...som si myslela ze 2x do roka dentálna, preventívky, rtgcka = nemozem mat exztra problem... a zubárka to odflakala, dokonca keď som prišla s bolesťou zuba, nevidí nič. A to som fakt mala odborníčku, veaj sikovnu, drahu...Nemá čo robiť. Zmena zubára = 3 kazy, z toho 2 na tom rtgcku aj pôvodné od tej lekárky vidno bolo :D
Človek si dnes nemôže byť istý asi nikdy...
Kamarátka takto chodila s bolesťou od jedného lekára k druhému a prešla ich asi 5 kým našla niekoho kto sa jej na to pozrel. Jej zubárka ju objednala ale bolo to asi za dva týždne. Je to tu lepšie a lepšie v úvodzovkách. Hlavne,že platíme.😡
@deniseee len taká oprava. Zubárov fakt malinko nie je. Je ich práveže dostatok, najmä tých kvalitných a vybavených. Ono pokiaľ chodí pacient k zubárovi do polikliniky alebo k zubárovi, ktorý má ambulanciu v dome, tak tam môže byť problém. Veľmi je tu dôležité aby si pacient porovnal pomer ceny a kvality. Pacienti, ktorým nebol dlhodobo robený RTG potom blombujú ako divý u iných zubárov za dosť veľa peňazí. Za lekármi sa oplatí cestovať, ak človek býva ďalej od miest.
To vsetko zavisi od toho, v ktorej oblasti mas zubara. Ja som napr. kedysi davno potrebovala surne, moja zubarka zrusila ordinaciu, co som nevedela, tak som zavolala hned prvej zubarke, ktoru som nasla a ona ma zobrala pomedzi tych objednanych ludi, co mala.
Teraz chodim k takej, kde je to s objednavanim na dlho, bolestive sice berie na rano, ale myslim, ze pokojne aj jej by sa mohlo stat, ze pride prilis vela ludi s akutnym problemom a nestihala by.
Berie aj tvoj zubar urgentne pripady rano?
@petrofka práve som ten zub mala zaplombovaný v máji, teraz čo som bola u inej zubárky, čo ma vzala, tak mi vytiahla nerv s tým, že ta plomba už bola veľmi blízko k nervu.

Bolesti sa neobjednavaju na urgentne terminy u nas.Bolesti sedia rano o 7 u zubarky aby ich stihli vybavit este pred objednanymi a neposuval sa tym cas objednanych.