Opakovaná vaginálna mykóza

sabinaaaa
11. nov 2015

Uz viac ako pol roka mám opakovanu mykozu. Pouzivala som lieky ako polygynax, rosalgin, canesten no zatial mi nic nepomahalo. Uz som z toho zufala :( vedeli by ste mi poradit nieco ucinne? pocula som o wobenzym ze to zevraj pomaha. má niektorá z vás skusenosti s tym? alebo nejaky probiotikum? dakujem za kazde rady 🙂

bosoriak
11. nov 2015

@sabinaaaa Upravit zivotospravu - menej sladkosti, bieleho peciva a vseobecne cukru, viac vody a zeleniny a ovocia. Mykoza suvisi s imunitou, takze otuzovanie a zdrava strava. Wobenzym pomaha predchadzat vzniku.
Pri akutnej mykoze zabera najlepsie liecivo flukonazol - dostat aj bez predpisu tabletku tusim Mycomax, jednorazovo sa uzije a do par dni je po mykoze. Vyhodou je, ze je to systemova liecba, nielen lokalna. Ak sa bude mykoza opakovat, je mozne liecbu flukonazolom opakovat napr. 6 mesiacov po sebe. Ale to len pod dohladom lekara, zas to nie su lentilky.
Pri velmi tazkych pripadoch mozno navstivit imunologa a pripadne to riesit autovakcinou, ale to uz je posledna moznost.
Vela zdaru.

best4you
11. nov 2015

Ahoj, mykoz som sa nevedela zbaviť cca dva roky... dávali mi všetky druhy liekov atď... Ako píše bosoriak - je nutné užívať aj flukonazol prípadne inú tabletku " do úst" nakoľko tá mykoza sa vytvára aj v čreve.
Hlavné zásady: nosiť bavlnené spodné prádlo /musí mať aspon 95%bavlna - nie tangy, obmedziť sladké, pri praní nepoužívať AVIVÁŽ na spodnú bielizeň! - spodnú bielizen je vhodné prežehliť / napariť - čo zničí baktérie, po potrebe sa utierať z predu- do zadu nie opačne. pri umývaní používať len vodu, nie saponáty. Hlavne treba papať biele jogurty - nie sladené - a je možné si snimi robiť aj vyplach.

nutrimas
11. nov 2015

@sabinaaaa Dolezite je obmedzit alebo uplne vylucit v strave rafinovany biely cukor, ktory podporuje rozmnozovanie kvasiniek, bakterii, virusov. Vhodna nahrada je brezovy cukor, ktr. neprekysluje, odporuca sa predovsetkym pri mykozach: https://www.modrykonik.sk/market/vyzivove-dopln...
Netreba zabudat ani na vyrobky, ktr. cukor obsahuju, rovnako ja pecivo, kvasnice, kravske mlieko.
Noste len bavlnenu spodnu bielizen, najlepsie svetlu, ziadne tangace. Napomocne su napr. anionove vlozky s liecivym ucinkami, ktr. je vhodne nosit aj kazdy den, napr. intimky: https://www.modrykonik.sk/market/porod-sestoned...
V ramci prevencie ako aj v akutnom stave odporucame intimny gel s manukou alebo tea tree oilom. Najdete ich rovnako v nasej ponuke na MK alebo na eshope.
Odporucame tiez himalajsky caj nimba.

jankazav
11. nov 2015
Používateľ jankazav je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jankazav.

Ahoj 🙂 Odporúčam bylinku Neem z ajurvédskej medicíny

marietuska
11. nov 2015

je to na nervy poznám,ale mne osobne nič nezabralo,a mám to tiež stále prakticky,stačí,ked sa trošku spotím tam dole,alebo ked to "nedýcha " a som na tom velmi zle,ale mna nastastie pomáhaju canestenove cipky ,ale nič moc..

aber
14. nov 2015

Skús zistiť, či náhodou nemáš v stolici parazity, tie robia veľkú neplechu.nepouzivaj avivaz na spodné pradlo, po sexe sa hneď umy a treba sa hneď vycikat,utierat sa zhora nadol . Ostatné ti už napísali a držím palce, ja som prestala používať intim gély,len čistá voda a prajem skore uzdravenie

mariska_maris
26. dec 2015
Používateľ mariska_maris je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mariska_maris.

menej sladkosti naozaj znie to ako blud ale zabera ako prevencia a doplnok anionove vlozky na stav nudze a je to v pohode 😉