Opakujúci sa herpes a problémy s imunitou

benshi
17. apr 2019

Ahojte baby. Od malička mám problémy s herpesom. Jeden čas som ho nemavala a teraz dlhodobo pred menzesom sa mi vyhodí a nie jeden ale minimálne tri. K tomu skoro každý mesiac nadcha, kašeľ atď. Chcem sa spýtať, existuje niečo efektívne na prírodnej báze s čím by som vedela nakopnúť imunitu?

wewe4
17. apr 2019

Ahoj, skúšala si poriadny detox organizmu? Ono nestačí v takomto prípade liečiť lokálne samotný herpes, problém je vo vnútri.

bulino1
17. apr 2019

Nakopnut imunitu mozes iba vtedy, ak budes dodrziavat viacero principov zdraveho zivotneho stylu a zdravej vyzivy. Dobra imunita sa vytvara mesiace az roky. Vela ludi si mysli, ze si kupia echynaceu a za 2 tyzdne bude imunita ako lusk. Mala by si postupne zacat jest viac zeleniny, ovocia, menej masa, menej cukrov a menej spracovanych potravin. Dobre je podporit mikrofloru v crevach - probiotika + prebiotika. Vyborne na podporu imunity je otuzovanie. Ak sa ti to zda drasticke, tak aspon striedave sprchy - tepla, studena. Pohyb na cerstvom vzduchu, sportovanie. Co sa tyka doplnkov vyzivy, tak by som na tvojom mieste skusil echynaceu, hlivu ustricovu alebo vytzok z nej imunoglukan, z hub su dalej dobre Cordyceps, Reishi a Shiitake. Vitaminy C, A, E, mineraly Selen, Zinok.

bulino1
17. apr 2019

@bulino1 Ak mas kus casu, odporucam precitat si tuto seriu clankov o imunite pekne od 1-5 https://zdravopedia.sk/imunita. Je to sice trochu viac citania, kedze to nie je kratky reklamny clanok od vyrobcu nejakeho preparatu, ale myslim si ze to stoji za to.

kikulienka19
17. apr 2019

@benshi Vyuzivajte klasicky B-komplex od Zentivy a potierajte propolisom. Pricinou je stres, chlad, prve slnecne luce... herpes sa uplne vyliecit neda. Detox? Zacala rast zihlava, sup s nou na tanier.

nadir
18. apr 2019

@benshi Ahoj, píšem z vlastnej skúsenosti. Mávala som presne tento problém, každý mesiac herpes, a boli aj obdobia, keď jeden striedal druhý. Takisto sa mi dokola opakovali virózy. Keďže som alergik, ako prvé som zašla za mojím imunoalergológom, urobil mi krvné testy, vyšla slabá bunková imunita, dostala som Imunor, ten som brala viac krát. Pomohol mi vždy, no zároveň vždy iba dočasne, začala som o tom teda trošku čítať a u mňa najviac zabralo toto:
- eliminovanie stresu - u mňa to znamenalo zmenu práce, režimu dňa, viac spánku a času pre seba
- otužovanie a studená sprcha
- pobyt na čerstvom vzduchu a cvičenie
- stravovacie návyky celkovo, + snažím sa v kritickom období vyhýbať skladkostiam (nie vždy sa darí 😀)
A posledné - naučila som sa s herpetickým vírusom žiť - vždy, keď cítim, že sa prebúdza, svrbiace miesto potieram preventívne Herpesinom, na 90% sa mi vtedy neurobí, a ak aj áno, iba malý a rýchlo sa vylieči. Je pre mňa vlastne kontrolkou môjho životného štýlu 😉

11katka
23. apr 2019

@benshi Ahoj, môžem odporučiť Zinzino Balance olej a Xtend.... mám k tomu super video,ak by ste mala záujem napíšte mi ip.

michaela_45
25. apr 2019

Ahoj @benshi . Herpesu sa nikdy úplne nezbavíš a treba ho liečiť zvnútra. Veľmi dobré je jesť béčko. Mňa herpes a kútiky občas tiež prekvapia. Vyskúšala som rôzne mastičky z lekárne ale najviac mi zatiaľ pri hojení pomohol Beta glucan gel. Vyrába ho Natures a už od nich používame aj kapsule aby sme podporili imunitu ;)

shopingshop
Odpoveď bola odstránená
Zobraz