icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

evamrva
22. dec 2015

ahojte som 6 týž po operácii haluxov v pondelok idem na rehabku. Mám titánové šrúby a jednu otázku. Ako dlho vám opúchala noha?

janinah
22. dec 2015

@evamrva nemála som šruby,robili mi klasickú osteotomiu a mala som drôt asi 3 týždne,noha opúchala dlho,skoro 3 mesiace,ale ja som sa neponáhľala do práce,tak som to zvládla celkom dobre

evamrva
25. dec 2015

ďakujem za odpoveď, ja by som to chcela šup šup asi🙂) do práce sa tiež nebudem ponáhľať🙂)

bronislavabenkova
3. jan 2016
bronislavabenkova
3. jan 2016

ahojte, som dva týždne po operácii haluxov, Keby som vedela, čo má čaká, tak by som sa na to neodhodlala. Dali mi šrubu, sadru som mala dva týždne. Teraz mám ortézu a nemecké barly. Noha je opuchnutá a bolí. Najbolestivejšie bolo, keď mi sťahovali sadru vcelku bez jej rozrezania bruskou alebo iným potrebným nástrojom. Vraj nemali po ruke brusku. Bolelo by to aj na zdravej nohe.

mmmj
3. jan 2016

@bronislavabenkova to nemyslia vazne, ze nemali brusku poruke tak stahovali sadru len tak?! nasim doktorom uz nacisto hrabe... Prosim napis potom ako pokracuje zotavovanie. Mne to jeden kamarat lekar uz davno hovoril, ze ked sa raz rozhodnem pre operaciu, tak mam dat obe nohy naraz, lebo pot prvej operacii sa uz na dalsiu nedam..
Prajem rychle zahojenie

janinah
3. jan 2016

@mmmj
- lekár s odstránením sadry nič nemá,osobne neverím,že sadra /ak to bola sadra a nie dlaha/ sa dá dať dole bez rozrezania,anatomicky mi to nesedí
-obidve nohy naraz operovať? no ak máš manžela,čo ťa bude na rukách zopár týždňov nosiť,tak ok 😉
ja som bola s jednou nohou,ak bude treba,tak pojdem aj s druhou,nič príjemné,ale prežiť sa dá tak normálne a hlavne teraz chodím bez bolesti,vtedy som nemohla

mmmj
3. jan 2016

@janinah s tou sadrou a lekarmi som to myslela skor vseobecne, ze u nas zdravotnici robia neuveritelne veci...
No pri dvoch nohach je to veru tak, ze nic z teba...ja len hovorim ako mi to povedal. Hlavne te pomohla operacia...ja nemam bolesti pri chodzi, mojim najvacsim problemom je najst si topanky

bronislavabenkova
3. jan 2016

ja si myslím, že lekár by mal vedieť, akým spôsobom dáva sestra sadru dole ( mala som sadru na chodidle, päta bola voľná). Na kontrole som bola v nevhodnej dobe, tj. deň pred Silvestrom a oddelenie technicky prerábali. Keď som sa spýtala sestry, prečo sadru nerozrezala, jej odpoveď bola,že nemá brúsku a musela by som čakať 3 hodiny, kým by ju zabezpečila. Keby som to vedela dopredu, čo sa chystá urobiť, tak by som jej to nedovolila. Dúfam, že nenarušila liečebný proces.
Ale to je samozrejme len moja skúsenosť a nedá sa zovšeobecňovať. Nechcem odradiť nikoho od operácie. Beriem to optimisticky, posunula som sa v mojom zdravotnom probléme dopredu a ďalšie boliestky sú už len pozitívne 🙂

mary1975
7. jan 2016

Zdravím všetky haluxáčky. Mňa čaká operácia haluxu na pravej nohe v Malackách u Mudr.Pullmana cca o dva týždne . Chcem preto vedieť, či sa nájde niektorá z Vás, čo je naozaj spokojná z výsledkom operácie. Potrebujem sa hlavne uistiť, či je to ok z dlhodobejšieho hľadiska. Nerada by som to opäť riešila o rok, či dva znova. Totiž na iných fórach bolo viacero príspevkov skôr negatívnych, tak som trocha zneistela. Ale šlo skôr o operácie z 2011 až 2013. Tak sa ukľudňujem aspoň tým, že aktuálne už má aj lekár viacej skúseností. Budem Vám vďačná za každé info...

evamrva
7. jan 2016

mna operovali v Trnave v novej nemocnici. Nepoznám nemocnicu Malackách ani doktora ale z toho čo som čítala by som zneistela aj ja. Trnavská nemocnica - tiež nemám dobrý názor na ňu, ale haluxy v nej robia fakt dobre. Doktor Valko má zlaté ručičiky. Ja už chodím na rehabilitácie, tak to hádam už nejako vydržím a na jeseň dám aj druhú nohu🙂

ewka0012
12. jan 2016

ahojte baby,chcela by som poprosit o radu,moja mama ma strasny halux na nohe,jeden prst-prostrednik ma uplne prekrizeny cez druhy-ukazovak,bolievaju ju nohy,ma pracu v stoji,nemozeme ju s otcom dostat k lekarovi,lebo sa boji ze bude dlho PN.nasla som tu u vas zaujimavu diskusiu o klinike v Malackach,dost ma to zaujalo.Ja preferujem sukromnych lekarov,mam s nimi lepsiu skusenost, a vidim ze tam nesekaju a nelamu kosti. Mohli by ste mi niekto opisat ako to prebieha?kolko je liecba?ma to len na jednej nohe.aby som mohla na to mamu nahovorit,nech ide konecne k lekarovi,sme od Piestan cize do Malaciek to nie je daleko.diki moc

evamrva
13. jan 2016

V piestanoch je súkromná klinika dajte do googlu dr valko

janinah
13. jan 2016

@ewka0012 myslím,že na taký stav nohy malacky nestačia,čítala som na inom portáli,že pacientovi sa problém-zakrivenie palca vrátilo...ale každopádne treba konzultovať s viacerými ortopedmi,podľa popisu je to na osteotomiu-sekanie kosti,ak tomá byť urobené "poriadne" a veru,je tam PN min. 2 mesiace,odporúčam operovať v lete,problém potom niečo obuť,noha opúcha aj po sňatí sadry

mary1975
16. jan 2016

Ja som druhý deň po operácii v Malackách u dr.Pullmana. Mala som naozaj veľký halux, je to dedičné, u nás má aj otec aj mama aj obe babky. Trpela som v topánkach, a o lodičkách sa mi ani nesnívalo. Šla som konkrétne po tejto metóde, teda nechcela som lámať kosti. Nemám za sebou žiadne operácie, len dve sekcie /cisársky pôrod/, a teraz môžem povedať že operácia haluxu touto metódou je šuvix, oproti sekcii. Po prebratí z narkózy cítite bolesť , tupú, môžem to prirovnať k bolesti nohy ako keď si musíte z povinnosti obuť /raz ročne/ lodičky a vydržať v nich aspoň dve hodiny. Odišla som bez barlí / v ortoped.papuči/, aj keď ich mali pripravené, ale nepotrebovala som ich. Po ceste do auta ma skutočne viacej bolel ten neoperovaný halux v topánke na druhej nohe, tá ma ešte len čaká, ako operovaná noha. Domov som normálne prešla peši 5 poschodí /nemáme výťah/. Doteraz ma noha nejak extra nebolí, len keď ju trocha preťažujem, dnes som už aj vysávala byt /mám malé deti/. Musím sa krotiť, aby sa mi to všetko dobre zrástlo. Teraz už verím že niektorý idú o cca týždeň do práce, ak majú sedavé zamestnanie. Ide len o to, že tá chôdza v topánke je dosť komická, ja by som si do práce netrúfla už len z tohoto dôvodu. Dúfam, že to dobre pôjde aj ďalej, a že mi to pár rokov vydrží. Hlavne sa neviem dočkať, ako bude noha vyzerať, to sa dozviem až po vybratí stehov.

ewka0012
17. jan 2016

tak mama bola v piatok v malackach na konzultacii a povedali ze tam jej to neurobia,ked uz ma prst prekrizeny,skoda,musi ist na ortopediu 😵

majcuke
2. feb 2016

Ahojte, prezradi mi niekto kolko stala operacia v Malackach? Dakujem

evamrva
2. feb 2016

prečo si o nedáte urobiť v Trnave? Robia to zadarmo a fakt dobre

anega79
2. feb 2016

mna by tiez zaujimala cena v malackach alebo piestanoch.

evamrva
2. feb 2016

Doktori z Piešťan chodia operovať do Trnavy

anega79
2. feb 2016

Ja som samoplatca, nezijem na Svk, asi by ma v nemocnici nezobrali

evamrva
2. feb 2016

to asi nie:(

mary1975
8. feb 2016

Som 25 dní po operácii nohy v Malackách /sukromna klinika Medicon/, môžem povedať len jedno, skutočne je to takmer bezbolestné. podmienkou ale je, nosiť poctivo tú pooperačnú botu, ktorá zabezpečí, že stúpate len na pätu. Ja s ňou fungujem aj vonku aj v byte. Vo štvrtok to bude mesiac po zákroku, tak to už budem môcť obuť bežnú obuv. Noha je fakt pekná,ale s čím som nepočítala, je skoro o centimeter dlhšia. Spôsobilo to vyrovnanie tej kosti palca s priehlavkovou. Len dúfam, že mi nebudú všetky topánky malé. 🙂 .......Mne hradila zákrok aj anestézu poisťovňa, + doplatok 400 Eur. Koľko by to stálo celé ak si samoplatca netuším.

mary1975
8. feb 2016

Ja som jednoznačne šla po konkrétnej metóde, volá sa mini-tightrope, a tú robia na Slovensku len v Malackách. Som zo ZA, a aj tu robí mnoho mudr., ale hneď spomenú bolestivosť a dlhodobú PN, čo je pochopiteľné, keďže pri klasic.metodach sa viaceré kosti lámu, aby sa zrástli v správnom uhle.
Čo ma ale zaráža je fakt, že prvýkrát som haluxy konzultovala keď som mala 25 rokov, a vtedy ma mnohí ortopédi odhovárali od zákroku, že mi to za tú bolesť nestojí atď......, teraz mám o 15 rokov viac, a u nás v nemocniciach nič nové, ponúkli možnosť operácie tou istou metódou ako pred pätnástimi rokmi, dokonca tou istou ako robili mojej babke pred 28 rokmi........,

sani1
15. mar 2016

rada by som oživila túto temu...aj ja som bola operovaná na hallux v malackách, už mám aj vybrate stehy...len stále tú nohu pozorujem a niekedy sa mi zda krajsia rovnejsia, inokedy zas palec troška krivší?neviem, či som ja paranoidná, alebo sa tá noha tak často meni...tak sa stále obávam finalneho vysledku..je tu eše niekto, kto to absolvoval a mal taketo podobne, zmiešane pocity?dakujem za akekolvek info...možte pisat aj IP 🙂

mary1975
31. mar 2016

@sani1 ....tak znova, aj ja mám pocit že raz je noha ok, inokedy vyzerá horšie. Som 10 týždňov po operácii, a zle som našľapovala, inštinktívne na pätu, najskôr ma začal bolieť členok, neskôr celé chodidlo, noha opúchala. Diagnoza-zápal šliach, teda nohu do elast.obväzu a šetriť. Keď bola noha pripuchnutá, vyzerala rovnako ako pred operáciou. No keď som dala po pár hodinách dole obväz, bola ok, prekrvená a rovnejšia. Pravdepodobne ak sa dostatočne chodidlo neprekrvuje, tak pripúcha aj v tom mieste kde bol výrastok, aspoň myslím. Inak si to ani ja neviem vysvetliť. Ale jedna pani niekde v diskusiách spomínala, že noha jej po operácii dlho pripúchala, spomínala pól roka. Tiež bola operovaná v Malackách. Aktuálne radšej nechodím, musím šetriť kôli tomu zápalu, lebo za 2 týždne idem dať operovať druhú nohu, tak chcem byť fit. Ale od Pullmana viem, že treba cvičiť, aby sa noha prekrvovala a hlavne v miestach kde vkladali tie titánové platničky.

sani1
1. apr 2016

dakujem za odpoved.lebo som si myslela, ze som paranoidna...ako ja jupodla mna uplne rovnu nemam ani ked je pripuchnuta, ani ked je v normalnom stave, ale rozhodne lepsia ako predtym.ja som 7 tyzden po operacii a tiez naslapujem instinktivne na patu, setrim stale tu nohu a potom ma boli ta druha. ziadne topanky su mi neni dostatocne pohodlne a noha je malo ohybna...ked kracam citim spodok nohy...ale som sa rozhodla, ze uz budem plne dostupovat, nebudem ju uz vobec setrit, lebo tym to bude len horsie..dam plnu zataz, doteraz som sa bala, aby to nebolo skoro (setrila som ju podvedome) lebo som mala strach, ze mi praskne to vlakno...este by som sa chcela spytat tiez mate problem do niecoho narvat nohu?mne su najpohodlnejsie topanky len tak na nasuchnutie, ine som v obchode ani neobula len tak som skusila a v polke som to vzdala, lebo ma to zospodu pri obuvani zabolelo...a druhu nohu si idete dat napriek vsetkemu operovat v malackach?tak snad je to len o prekrveni a ked bude prekrvena a bude aj pekna rovna..🙂 drzim palce

sani1
1. apr 2016

@mary1975
dakujem za odpoved.lebo som si myslela, ze som paranoidna...ako ja jupodla mna uplne rovnu nemam ani ked je pripuchnuta, ani ked je v normalnom stave, ale rozhodne lepsia ako predtym.ja som 7 tyzden po operacii a tiez naslapujem instinktivne na patu, setrim stale tu nohu a potom ma boli ta druha. ziadne topanky su mi neni dostatocne pohodlne a noha je malo ohybna...ked kracam citim spodok nohy...ale som sa rozhodla, ze uz budem plne dostupovat, nebudem ju uz vobec setrit, lebo tym to bude len horsie..dam plnu zataz, doteraz som sa bala, aby to nebolo skoro (setrila som ju podvedome) lebo som mala strach, ze mi praskne to vlakno...este by som sa chcela spytat tiez mate problem do niecoho narvat nohu?mne su najpohodlnejsie topanky len tak na nasuchnutie, ine som v obchode ani neobula len tak som skusila a v polke som to vzdala, lebo ma to zospodu pri obuvani zabolelo...a druhu nohu si idete dat napriek vsetkemu operovat v malackach?tak snad je to len o prekrveni a ked bude prekrvena a bude aj pekna rovna.. drzim palce

evamrva
1. apr 2016

mna operovali 11.11, chodím už normálne do roboty dávno - noha opúcha, beriem reparil od dr max - tabletka 1x denne s predlženým účinkom. topánky nosím šnurovacie, dajú sa roztiahnúť a prispôsobiť nohe, občas ma bolia skrutky v nohe - som ako rosnička, predpovedám počasie. Už sa mi stalo že som si kúpila 2x topánky a ráno som ich neobula, čo som mala opuchnutú nohu. Druhá noha 5,12🙂

mary1975
2. apr 2016

@evamrva Tak teda s tým som nerátala vôbec, že noha môže opúchať niekoľko mesiacov. Pomáha teda ten Reparil? A ešte by ma zaujímalo, ak máš max.nohu opuchnutú, je pripuchnutá aj v tej časti kde bol pred tým výrastok? teda či aj ty máš občas pocit, že ti halux znova narastá?
vopred ďakujem za odpoveď