icon

Operácia mozgu, kortikoidy a plieseň v ústach...

lenka_21
16. jún 2018

Ahojte, tak este jedna tema, ale snad najdem niekoho co prezil toto co ja. Ak ano piste, potrebujem poradit. V stedu mi vysadili vsetky lieky, ale stale zapasim s tou chutou v ustach...nema nikto skusenost kolko to trva. Pondelok maju byt stery z ust... Ano vraj to skonci, prestane ale kedy? Trosku zufam a tak hladam oporu...

milus777
16. jún 2018

A nenarusili ti pri iperacii centrum chuti alebo cuchu v mozgu? Cuch mas normalny? Uvidis co ti vyjde zo steru mozno fakt pliesen a po liecbe sa to zlespi. Neskusala si kloktat so sodou? Ja mam biely povlak na jazyku a ked kloktam tak sa mi zda ze je to trosku lepsie. Na pliesen je super aj oreganovy olej kvalitny.... Tak by si mohla skusit aj to... Drzim palce nech ti to cim skor prejde...

lenka_21
autor
16. jún 2018

Cuch mi nezasahovali ani chut, takze to vy malo byt Ok. Pred operaciou to bolo fajn, potom sa to vsetko pokaslalo. Lieky neberiem treti den a asi som netrpezliva. Ona ja by som vladala robit vsetko, sle s touto chutou nic nejde...nonstop som unavena. Cakam na stery, jazyk vyzeral hrooozne... A zistovala som u inych onko pacientov, proste ta chut u kazdeho Ok. Ja to mam dost silne...

milus777
16. jún 2018

Ak to bol vedlajsi ucinok liekov tak chvilku potrva kym sa ti to da do normalu... Treti den je nic. Mozno aj 2 tyzdne aj viac sa to moze davat dokopy. Mas biely povlak na jazyku? Ktore kortikoidy si brala? Prednison alebo nieco take? Skus tu sodu a uvidis. Velmi ti drzim palce nech si cim skor zdrava a fit 🙂

lenka_21
autor
16. jún 2018

@milus777 brala som Dexonu - dexomethazon, manitol a ATB. Ano mam zly povlak, robili test. Ja som netrpezliva, chcem zazraky...😂😂😂 Mne by stavilo keby sa to zlepsi aj o 5-10%. Nechcem hned zazrak ...😉

milus777
16. jún 2018

Tak vidis brala si toho dost a kym sa to dostane z organizmu chvilu trva.uplne ta chapem. Ono z tych liekov mas aj znicenu crevnu floru tak by bolo dobre skusit probiotika. Ja som zase po zapale dutin vo februari stratila uplne cuch aj chut. Pomaly sa to zlepsuje ale stale to niieje 100 percentne. A aj ked sa moj problem neda porovnat z tvojim ale chapem ta lebo mna to tiez strasne stve a stale sa bojim ze mi to tak ostane a tak... Verim ti ze je to neprijemne. Urcite daj vediet ze ako sa drzis a ci sa to zlepsuje. Budem moooc drzat palce. Inak ked som bola na orl s tym cuchom a dr videl ten biely povlak na jazyku tak vravel ze tam je asi kvasinka z toho mnozstva atb co som brala a tiez povedal ze moze to vplyvat ze mam kvoli tomu oslabenu chut. Tak ak ty mas ten povlak taly silny tak moze ti to robit prave tale problemy ako opisujes... Ked vyliecis plesen tal by sa to malo vratit do normalu. Drz sa 🙂

janinah
16. jún 2018

toto odporúčam,veľmi to pomohlo môjmu otcovi a potom ešte protiplesňovu diétu
https://imunita.online/arko-defenses/

lenka_21
autor
16. jún 2018

@janinah a mal problem s chutou? To Arko poznam, kupim. Davala som detom...
@milus777 ved aj ja sa bojim...takto sa zit neda, lebo ta totall vysiluje. Ak ked to bude o par % lepsie budem vdacna. Len jem zeleninu - limitovanu Ovocie, jogurty, nic nemozem - horke... Teraz ficim aj na kvasinkovej diete... Dieta mi nevadi, ja som bola prevazne ovocno-zeleninovy clovek. Tak mix salat s bryndzou by som si dalaaaaaa.....mnam. Teraz len snivam. A drzim na palce...

lenka_21
autor
16. jún 2018

A inac aj to ostatne jedlo je horke, takze neviem najst jednu, jedinu vec co by chutila...

janinah
16. jún 2018

@lenka_21 mal taký problém,že niekolko týždnov jedol len detskú výživu a rozvarenú ryžu a to som do neho pchala po lyžičkách ako malému decku,rozbabrali mu žalúdok,chuť a všetko veľmi silné lieky,vracal dlho /lieky šli do žily,ale aj tak mali vedlajši eúčinky/,ale zas bez nich b yzomrel....to bolo v apríli,dnes zje aj rezeň😉

janinah
16. jún 2018

a samozrejme mal totálne nechutenstvo

lenka_21
autor
16. jún 2018

@janinah dakujem. Dala si mi nadej. No mne vsetko tiez tlacili do tepnovej zily, 2 dni som bola v umelom spanku. Tuto stedu ma len pustili a neberiem lieky - to je asi malo ☹ U mna viem zjest vsetko co do seba natlacim, len to chuti slano/horko a boli z toho zaludok. Asi fakt tie lieky musia vyjst... Je aj nechutenstvo, ale premaham sa. Nemam vsak jednu, jedinu vec co chuti dobre... este aj obyc. voda slana!!! Ja by som aj hladovala, ale nemozem... Mas moj obdiv, mne tiez kopec ludi pomaha...

lenka_21
autor
16. jún 2018

@janinah a mal len ten Arko, alebo mu robili aj nejake testy?

milus777
20. jún 2018

Ahoj tak ako zlepsilo sa ti to trochu s tou chutou na jazyku?

lenka_21
autor
20. jún 2018

Zatial sa to trosku utlmilo, ale je stale to mam horko/slane
@milus777 Preco sa pytas?

milus777
20. jún 2018

@lenka_21 len som chcela vediet ako sa mas 🙂 zo steru ti daco vyslo? Ja mam stale biely povlak na jazyku a asi tiez dajaka plesen z antibiotik co som brala...

lenka_21
autor
20. jún 2018

@milus777 ano, beriem lieky na pliesen...