Operácia očí po 40-tke

agness16
2. jan 2015

Ahojte, bol niekto aj na operacii oči po 40-tke? To znamená ze nosil multifokalne okuliare alebo šošovky? Rada by som poznala skusenost niekoho s touto operaciou. Tu treba vlastnu šošovku vybrat a nahradit umelou ako pri operacii siveho zakalu a človek sa tym zbavi okularov aj na čitanie.Prosim o skusenosti.....

janinah
2. jan 2015

nemyslíš raindrop?
http://primar.sme.sk/c/7194914/kvapka-v-oku-pom...
ja o tom uvažujem,ale je to v začiatkoch,počkám si na skúsenosti a štatistiku komplikácií

janinah
2. jan 2015

aha,ešte raz som si prečítala tvoj príspevok,tak asi myslíš metodu Prelex
http://veni-vidi.sk/index.php/sk/operacie/konie...
keďže poznám možné komplikácie/aj ked máličko sa vyskytujú/tak na toto b ysom sa nedala,nosím multifokaly a pri nich aj ostanem,len ten raindrop ma láka,uvidím....

lilit35
2. jan 2015

Znama bola v Petrzalke pri Drazdiaku... myslim ze Medissimo, ale kvoli veku cez 50 musela ist na typ operacie, kde vymenia celu sosovku za umelu. Nevie si to vynachvalit. Vsetko v poriadku, akurat horsie vidi v sere, ale to je bezny vedlajsi efekt. (soferovat moze)

agness16
autor
2. jan 2015

@janinah ano,myslela som na tento druh operacie. Ja som bola na vysetreni v Zline v klinike Gemini a tam sa to takto neoznacovalo.

agness16
autor
2. jan 2015

@lilit35 čitanie a praca s pocitacom je u nej v poriadku? Ale mala predtym dioptrie, neves mi to prosim zistit? Velmi ma to zaujima, pretoze vazne nad op rozmyslam 🙂 Dakujem

lilit35
2. jan 2015

Mala silne dioptrie asi viac ako 4 a cita aj pracuje na pocitaci denne.

agness16
autor
6. jan 2015

Má ešte niekto nejaké skusenosti s výmenou šošovky ?

zuzanamih
24. okt 2017

@agness16 ahoj! zaleží podľa viacerých faktorov, ktoré ti budú ovplyvňovať, ako možno operácia dopadne. Keď si zdravá, zrak máš roky ustálený, nemáš žiadne predispozície na rôzne choroby, malo by to dopadnúť OK. Treba len zvážiť poriadne výber kliniky, pretože teraz skoro každý človek po operácii sa cíti skvele a vidí dobre, čím je s operáciou nadmieru spokojný. Realita príde po určitom čase. Treba sa ale pýtať a pozerať pri výbere kliniky na rôzne veci napr. na akých prístrojoch operujú( ročník, výmena), akú daná klinika má "kapacitu" lekárov, koľkých majú skúsených operatérov, ich skúsenosti, ktorí aj niečo znamenajú v danom odbore. Cena operácii je vysoká, a už keď sa raz rozhodneš investovať tak, tak aby to dopadlo nie na99%, ale na 100%. Ide to z tvojich peňazí a hlavne sú to tvoje oči, ktoré ti nikto nevráti, len so zlým výberom kliniky ešte viac poškodí. Ja som bola zatiaľ len na prvom kontakte v bratislave na iClinic a myslím si, že som si vybrala dobre, tak potom po čase sa ozvem, aké mám pocity.

agness16
autor
24. okt 2017

@zuzanamih Ahoj, ďakujem za názor. Ja som už tiež bola cca pred rokom v Gemini, ale nakoniec som si to rozmyslela. Nebola som 100%presvedčená a ide predsa o odstránenie šošovky a nahradenie umelou. Myslíš aj ty tento druh op, či? Dovtedy som nikoho osobne nepoznala, kto túto op podstúpil. Teraz som sa náhodne stretla s človekom, ktorý je rok po op a je veľmi spokojný. Tak začínam opäť uvažovať 🙂.
Budem rada, ak sa mi ozveš po op. Držím palce. Kedy máš termín?

csiperke
8. okt 2021

@agness16 môžem sa spýtať ako ako si sa rozhodla? Si po operácií? Aké skúsenosti máš trifokálnou šošovkou. Ja tiež uvažujem o op. Ďakujem za odpoveď.

agness16
autor
8. okt 2021

@csiperke ano, som po op uz niekolko rokov. V podstate som spokojna, ale mala som väčšie očakávania.

csiperke
8. okt 2021

@agness16 Potrebuješ nejaké okuliare? Čítanie, šoférovanie v tme sú OK? Ako dlho sa trvvalo zvyknutie ? Po týchto skúseností by si išla na operáciu aj teraz? Prepáč, že mám toľko otázok, ale mám 2 týždne na rozhodnutie. Trošku sa bojím

agness16
autor
9. okt 2021

@csiperke Okuliare nemam žiadne, šoferujem vela, aj vecer. Zo začiatku som mala “svätožiaru” okolo všetkych svetiel,až som sa zlakla, ale postupne to preslo. Nepozerala som do svetla 😀 Bud som si zvykla, akebo to preslo. Vraj je to aj v hlave. Neviem. Ja som predtym nosila multifokalne sosovky a vraj ked ti tie nabudu vadit, tak si lahko zvyknes aj na tieto. Mne nevadili. Asi by som isla opat.

csiperke
9. okt 2021

@agness16 Veľmi pekne Ti ďakujem.

agness16
autor
9. okt 2021

@csiperke drzim palce, aby si sa spravne rozhodla a bola spokojna. 😉👍

csiperke
10. okt 2021

@agness16 Ďakujem😊