Operácia - prednostný termín

1. apr 2023

Dobrý deň. Keď človek čaká na operáciu, je v poradovníku na termín, je na Slovensku taká možnosť, ako často vidíme vo filmoch, že dá doktorovi obálku a zoperuje ho prednostne?

pribinak
1. apr 2023

Myslíš že niekto verejne prizná že dal úplatok?
No neviem neviem, je to totiž trestný cin

autor
1. apr 2023

@pribinak to mi nenapadlo

taktotedanie
1. apr 2023

Su poradovniky,ak je stav vazny dostanete lepsi termin
Dat upratok je trestny cin a sudeny bude lekar aj vy

marca12
1. apr 2023

Nehrajme sa tu na moralistky a nalejme si cisteho vina urcite sa to deje. Podla mna sa to robi po znamosti cez znamych. Neviem,kto by mal odvahu priamo v ambulancii vytasit obalku.

taktotedanie
1. apr 2023

@marca12 vysetrenie mozno clovek dostane skorsi termin ale niektore operacie su na schvaleni poistovne a ta si vie dat pekne nacas takze vsetci idu do poradovnika

autor
1. apr 2023

@taktotedanie ale je normálne aby človek čakal viac ako rok na termín a má bolesti?

taktotedanie
1. apr 2023

Podla toho aka operacia a v akom meste
Na taky bedrovy klb sa bezne caka cca 9 mesiacov
Nemocnice a lekari su bohuzial obmedzovani samotnymi poistovnami, ktore im davaju kvoty kolko coho bohuzial tak to je , personalne su nemocnice na tom katastrofalne, nikto nebude robit nic navyse a mozu za dverami ludia plakat od bolesti

autor
1. apr 2023

Ale keď niekomu prepadne termín pre zdravotné komplikácie, nemal by dostať náhradný hneď ako má dobré výsledky? Prečo skončí znova na konci poradovníka?

taktotedanie
1. apr 2023

Dostane taky termin aky nasleduje, vas termin hold posunuli niekomu inemu a pokial ste sa zdravotne dali dokopy objednali sa dalsi 50 a ti budu v poradovniku pred vami

autor
1. apr 2023

Ja už mám pocit, že zdravotníctvo má ľudí na háku, že sme pre nich len čísla a nie živé bytosti s emóciami a pocitmi. Že už je minimum lekárov, ktorí svoju prácu robia aby pomáhali ľuďom..

marca12
1. apr 2023

@taktotedanie no to urcite. Snad neveris tomu,co pises. Lekari dobre vedia ako maju konat,aby zelany pacient dostal skorsi termin.

taktotedanie
1. apr 2023

@marca12 to je vas nazor
Pekny vecer

taktotedanie
1. apr 2023

Prepacte ale je to praca..
Takyto empaticky pristup by potom snad mali mat vsetci od pumparov, predavaciek, taxikarov…
Ludia sa vedia len stazovat, ti ludia pred vami nemaju potiaze? Bolesti? Nie ste potom jediny/jedina ktoreho nieco boli a musi pockat na termin
Vzdy mate moznost ist infe kde maju skorsi termin
Pekny vecer

marca12
1. apr 2023

Mas uplnu pravdu. Bohuzial toto clovek zisti,az ked potrebuje lekara. V spravach to znie strasne,ale clovek az na vlastnej kozi zisti v akych srajdach mame zdravotnictvo. Za posledne roky mam bohate skusenosti vo viacerych okresoch a je to katastrofalna katastrofa.