icon

Operácia žlčníka

tinika
28. jan 2012

Dobrý deň, v minulých dňoch som mala prvý žlčníkový záchvat a zistili mi žlčníkové kamene, akú mam držať diétu, reps. čo môžem jest, čo ma čaká pri operáacii a čo po nej, kolko po operácii ešte musím držať diétu a kedy uz možem začať pridávať postupne riadnu stravu? Po operácii sa vraj priberá :( a ja uz teraz potrebujem schudnúť. vďaka

Strana
z13
sima.p
28. apr 2022

@gaaaa aj Ta vtedy bolievalo vpravo? To uz bolo tiez, ked si nala zlcnik vonku? Nechápem, ako sa to stane, ked sa uz ta zlc "neuskladnuje"

gaaaa
28. apr 2022

@sima.p Áno ja už dlho som bez žlčníka a toto bolo cca 4r.dozadu.Áno ja som mala také bolesti ako keď som mala žlčník až na pohotovosť som musela ísť.Tam mi pichli len injekciu a hotovo.Až gastro mi povedal,že tam mám pieskovisko a že preto mám tie bolesti.

malinovka333
28. apr 2022

@gaaaa to si mala piesok v zlcovych cestach?

gaaaa
28. apr 2022

@malinovka333 Áno pár rokov po operácií žlčníka som mala piesok v zlčových cestách.

lulu2014
28. apr 2022

@nevesta100 nemocnicu si mozes vybrat sama. Tam potom treba ist s papierom od svojho chirurga v danej nemocke ti daju papier na predoperacne vysetrenie co vsetko chcu… vacsinou krv , rtg pluc,sono brucha, vyter nos hrdlo…..
So vsetkymi vyskedkami potom ides 1-2 dni pred operaciou este na anesteziologicku ambulanciu kvoli narkoze. (Ak tedaasi bude)
A potom nastup do nemocky a zakrok … niekde na 24hodin a napr. Antolska 3 dni. (Stane sa ze aj menej)
Na Antolsku sa ide den vopred pred zakrokom … Milosrdny sa chodi v den zakroku.
Drzim silno palce 😊

sima.p
28. apr 2022

@gaaaa tak asi to musim teraz nejaky cas vydrzat. Ten Ursosan mam brat 2 mesiace, tak asi nemozem cakat zazrak po 2 tyzdnoch....

gaaaa
28. apr 2022

@sima.p To áno ale hlavne nech pomôže a bude dobre neboj.A veľa tekutín.Mne nedal žiadne lieky len tekutiny piť.

paulinkanasa
3. máj 2024

@nina88 ahoj, ten oxgall fakt pomáha? Píšeš ze tebe ano, ja uz som zufala , 2 roky bez zlcnika a stale tazoba a bolesti

evamariaauto
7. jún 2024

@paulinkanasa mas aj reflux? Ja mam problemy po operacii po dvoch rokoch? Uzivas oxgall? Pomaha ti? Kto ma s tym skusenosti. Dakujem.

Strana
z13